In de eerste golf ontwikkelde meer dan tweederde van de patiënten langdurige Covid-19: studie

0

Een nieuwe studie over coronavirusinfectie onthulde dat meer dan tweederde van de niet-gehospitaliseerde geïnfecteerden met het SARS-CoV-2-virus in de eerste golf van de pandemie lange Covid ontwikkelde, volgens het onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Network Open.

Het versterkt de hypothese dat langdurige Covid-19-symptomen niet alleen gecorreleerd zijn met de ernst van de infectie, volgens PTI-rapporten.

Uit de studie bleek ook dat bijna 60% van de in het ziekenhuis opgenomen Covid-19-patiënten en 68% van hun niet-gehospitaliseerde tegenhangers die in het begin van de pandemie in twee gezondheidscentra in Madrid werden gezien, meldden dat ze twee jaar later nog steeds ten minste één symptoom hadden.

Volgens het persbureau PTI werd de studie geleid door onderzoekers van de Universidad Rey Juan Carlos van maart 2020 tot 30 april 2020, onder 360 gehospitaliseerde en 308 niet-gehospitaliseerde, willekeurig geselecteerde Covid-19-patiënten, met telefonische follow-up twee jaar later.

Onderzoekers meldden dat de meest voorkomende symptomen tijdens de acute infectie koorts, kortademigheid, spierpijn en hoesten waren. Ze voegden eraan toe dat een groter deel van de gehospitaliseerde patiënten dan poliklinische patiënten kortademig was, terwijl het tegenovergestelde gold voor reukverlies.

Er waren echter geen significante verschillen in post-Covid-19-symptomen tussen de twee groepen, hoewel ziekenhuispatiënten iets meer angst vertoonden dan poliklinische patiënten, meldde PTI.

Ze waarschuwden verder dat het gebrek aan opname van niet-geïnfecteerde controles hun vermogen om het verband tussen SARS-CoV-2-infectie en algemene en specifieke Covid-19-symptomen na twee jaar te evalueren, beperkte.

“Het huidige bewijs ondersteunt dat lange Covid specifieke managementaandacht vereist, ongeacht of de patiënt al dan niet in het ziekenhuis is opgenomen”, voegden de onderzoekers eraan toe.

Onlangs heeft een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Immunology aangetoond dat een patiënt met Covid-19 getuige kan zijn van de reactivering van latente ziekten in zijn lichaam na eerdere infecties, vooral bij mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom.

De oorsprong of oorzaak van deze ziekte bij een patiënt is nog niet vastgesteld, maar de studie heeft gezegd dat het begin in de meeste gevallen volgt op een virale of bacteriële infectie.

(Met PTI-ingangen)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.