Het gerucht gaat dat de Samsung Galaxy S23-serie overgeklokte Snapdragon 8 Gen 2 CPU- en GPU-cores bevat

0

De Samsung Galaxy S23-serie wordt naar verwachting in februari 2023 gelanceerd en zal hoogstwaarschijnlijk de eerste set Galaxy-smartphones zijn met de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2 SoC van Qualcomm. Het laatste gerucht wijst erop dat het vlaggenschip Galaxy-trio misschien wel een speciale versie van Qualcomm’s nieuwste SoC heeft met overgeklokte CPU- en GPU-kernen. Eerder dit jaar tekenden Samsung en Qualcomm een ​​meerjarige overeenkomst waarin werd gesuggereerd dat Samsung voornamelijk Snapdragon SoC’s zou gebruiken in zijn Galaxy S23-serie, wat betekent dat Exynos-aangedreven S23-handsets een stuk minder zouden zijn.

Samsung heeft een langdurige relatie met Qualcomm en in het verleden hebben we gezien dat smartphones uit de Galaxy S-serie de eersten waren die voor iemand anders met vlaggenschip Qualcomm SoC’s werden geleverd, dus het is geen verrassing om te horen dat de volgende grote lancering van Samsung een speciale editie zou hebben SoC’s die op maat zijn gemaakt voor zijn vlaggenschepen.

Deze nieuwe informatie komt via productieve Twitter-tipgever, Ice Universe (@UniverseIce), die tweette dat Samsung een speciale editie Snapdragon 8 Gen 2 SoC zal hebben, waarbij de belangrijkste kern van de CPU een frequentie zal hebben van 3,36 GHz (versus 3,2 GHz) en de Adreno GPU een frequentie zal hebben van 719 MHz (versus 680 MHz). Dit zijn beide maximale frequenties waar de SoC naar toe kan stijgen, wanneer dat nodig is. Ice Universe vermeldt niet expliciet dat deze speciale editie SoC in de Galaxy S23-serie zal zitten, maar gezien de Snapdragon 8 Gen 2 het vlaggenschip SoC van Qualcomm is, is het duidelijk dat de S23-serie een van de eersten zou zijn die het zou krijgen.

Door op een hogere frequentie te kunnen werken dan standaard, ontstaat ook de mogelijkheid van meer warmteontwikkeling, dus het zal interessant zijn om te zien hoe Samsung hiermee omgaat met zijn koelsysteem. Het zou me niet verbazen als Samsung besluit om deze overgeklokte SoC alleen in de Galaxy S23 Ultra te gebruiken, aangezien die telefoon naar verwachting zwaarder en groter zal zijn dan de andere twee, wat betekent dat hij een effectievere koeloplossing zou kunnen hebben. Hierdoor zou Samsung ook nog een andere onderscheidende factor hebben tussen zijn Ultra-model en de andere twee.

De Galaxy S23-serie van Samsung gaat al een aantal weken in de geruchtenmolen. De line-up zal naar verwachting drie modellen omvatten: Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra. Het geruchten Ultra-model zou een quad-camera aan de achterzijde hebben, geleid door een 200-megapixel Samsung ISOCELL-sensor. De hoofdsensor van de achteruitrijcamera zou een pixelgrootte van 0,6 micron pixels en een diafragma van f/1.7 kunnen hebben.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Volg Gadgets 360 op voor het laatste technische nieuws en beoordelingen Twitteren, Facebook en Google Nieuws. Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s over gadgets en technologie.

Vivo Y02-ontwerp voorgesteld via uitgelekte promo-afbeelding, belangrijkste specificaties getipt voorafgaand aan lancering: rapport

Aanbevolen video van de dag

Hoe een smartphone hielp bij het opbouwen van een gamecarrière

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.