EA beëindigt de Project CARS-serie

0

EA heeft haar besluit gedeeld om “de verdere ontwikkeling en investering te stoppen” in Project CARS, de racegameserie ontwikkeld door Slightly Mad Studios.

Volgens GamesIndustry.biz heeft EA de status van de Project CARS-serie geëvalueerd en besloten dat het het beste zou zijn om de franchise stop te zetten om zich te concentreren op andere titels in zijn portfolio. De uitgever bevestigde zijn beslissing in een verklaring aan de outlet en merkte op dat het betrokken personeel waar mogelijk zou worden overgeplaatst naar “passende” rollen binnen het bedrijf.

“Vandaag hebben we intern een update van ons raceportfolio aangekondigd”, aldus een EA-woordvoerder. “Na een evaluatie van de volgende Project CARS-titel en het groeipotentieel op langere termijn, hebben we de beslissing genomen om de verdere ontwikkeling en investeringen in de franchise stop te zetten.

“Beslissingen als deze zijn erg moeilijk, maar stellen ons in staat om prioriteit te geven aan onze focus op gebieden waar we denken dat we de grootste kans hebben om ervaringen te creëren waar fans dol op zullen zijn. We concentreren ons op onze sterke punten in ons raceportfolio, met name gelicentieerde IP en open- wereldervaringen, en het uitbreiden van onze franchises om meer sociaal geleid te worden met langdurige live services die wereldwijde gemeenschappen zullen aanspreken.

“We werken samen met iedereen die door deze beslissing wordt getroffen om hen in geschikte rollen te plaatsen in ons EA Sports- en raceportfolio, evenals andere delen van EA, waar we maar kunnen. Onze prioriteit ligt nu bij het bieden van zoveel mogelijk ondersteuning aan onze mensen door deze overgang.”

Slightly Mad Studios werd in 2019 overgenomen door Codemasters. EA kocht vervolgens Codemasters in 2021 voor $ 1,2 miljard. Als onderdeel van de overname zag EA verdere ruimte voor groei in racegames, waarbij de overname de uitgever in staat stelde zijn aanwezigheid op het circuit te vergroten en “fans op een regelmatigere basis race-ervaringen te bieden”.

De eerste twee games in de Project CARS-serie werden echter in september en oktober van de digitale winkelpuien verwijderd vanwege aflopende auto- en circuitlicenties, terwijl de mobiele game Project CARS GO zeven maanden na de release in maart 2021 stopte. De derde titel was slecht ontvangen door critici, waarbij IGN ​​het “in totaal 180 voor de serie” noemde.

Adele Ankers-Range is een freelance entertainmentschrijver voor IGN. Volg haar op Twitter.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.