De beste remakes van videogames aller tijden

0

Films en tv-programma’s worden voortdurend opnieuw gemaakt, maar er is iets extra speciaals aan een remake van een videogame. Het is altijd spannend om een ​​geliefde videogame van weleer opnieuw te bezoeken met moderne vernieuwde graphics en mechanica, vooral omdat klassieke series vaak worden geïntroduceerd bij een gloednieuw publiek.

Daartoe zijn hier onze keuzes voor de top 10 remakes aller tijden.

10. Schaduw van de Kolossus

Shadow of the Colossus was een baanbrekende prestatie toen het in 2005 op de PS2 verscheen. Team ICO bouwde een eenzame, desolate, diep aangrijpende wereld op ongelooflijk beperkte hardware, en terwijl de kerngame de tand des tijds doorstaat, zijn technische prestaties en visuele helderheid werden duidelijk tegengehouden.

13 jaar vooruitspoelen en Bluepoint Games, dat eerder zowel ICO als Shadow of the Colossus remasterde, kreeg de remake in handen en moderniseerde deze volledig. Met een veel stabielere framerate, prachtige graphics en een toewijding om de ziel van het origineel intact te houden, raakte Bluepoint genoeg uit het park om de kans te krijgen om Demon’s Souls opnieuw te maken en uiteindelijk door PlayStation te worden overgenomen.

Lees onze review van Shadow of the Colossus.

9. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

Als je nostalgisch bent naar de originele releases van meer dan 20 jaar geleden of gewoon op zoek bent naar een actiesportgame die zowel leuk als meeslepend is, dan is Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 een recreatie van de originele skateboardtitel die niet alleen trouw blijft aan de originelen, maar voegt ook net genoeg nieuwe inhoud toe om de game fris en nieuw te laten aanvoelen. De bijgewerkte beelden brengen de meer dan levensgrote skateparken, professionele skaters en hun zwaartekracht tartende tricks een niveau van visuele getrouwheid en detail dat elke run van twee minuten boeiender maakt dan de vorige.

Het skaten voelt nog steeds net zo goed als op de PS1 en de nu legendarische soundtrack van de game is terug in al zijn glorie. Of je nu de gloriedagen van het zoeken naar die verborgen 411VM-tapes wilt herbeleven of als agent Dick aan de lunchtafels op school wilt knarsen, je zult zeker iets vinden dat je geweldig zult vinden in deze remake – en je zult het refrein voor Superman zingen binnen de kortste keren.

Lees onze recensie van Tony Haw’s Pro Skater 1 + 2.

8. Pokemon HeartGold/SoulSilver

Pokemon Gold en Silver, hoewel slechts de tweede in de langlopende Pokemon RPG-serie, zijn de enige inzendingen waarmee spelers door twee verschillende regio’s konden reizen en 16 badges konden verzamelen in plaats van de standaard acht. Dat betekende twee ‘end-game’-uitdagingen om te overwinnen, twee sets legendarische Pokemon om te verzamelen, 16 verschillende sportschoolleiders om te verslaan, en meer. De verbeterde Nintendo DS-remakes brengen de uitgestrekte reis in kleur en maken gebruik van de superieure hardware om naadloos verbeterde muziek, betere gebruikersinterface en wifi-mogelijkheden te bieden. Met de toevoeging van nieuwe content zoals de National Dex, het verhogen van het totale aantal Pokemon van 251 naar 493, de slopende strijdgrens en ieders favoriet, de Pokeathlon-minigames, valt er zoveel meer te ontdekken.

Wat nog belangrijker is, we maken kennis met de Pokewalker, de originele Pokemon Go, waardoor we onze favoriete Pokemon mee naar buiten kunnen nemen en levels kunnen winnen door rond te lopen… of vals kunnen spelen door de Pokewalker te schudden. Pokemon HeartGold en SoulSilver voegen nieuw leven toe aan het klassieke avontuur en brengen de originele ervaring opnieuw tot leven met leuke en uitdagende toevoegingen om zowel nieuwe als terugkerende fans aan te spreken.

Lees onze review van Pokemon HeartGold/SoulSilver.

7. Leef een leven

Tal van geweldige games verdienen remakes, maar geen enkele had er misschien zo veel nodig als Live A Live, de Square Enix RPG uit 1994 die aan Chrono Trigger voorafging en de basis legde voor niet alleen die titel, maar ook voor talloze geliefde klassiekers die volgden. De unieke structuur van Live A Live, die zeven personages uit verschillende tijdperken volgt via verschillende vignetten, was baanbrekend, zowel vroeger als opnieuw in de remake van 2022, om nog maar te zwijgen van de manieren waarop het uiteindelijk zijn thema’s en overkoepelend verhaal doorsnijdt door zijn afzonderlijke onderdelen.

De remake uit 2022 gaf Live A Live een broodnodige make-over in prachtige HD2D en reorkestreerde de fantastische soundtrack, terwijl het prachtige verhaal intact bleef in de allereerste lokalisatie ooit buiten Japan. Als laatste bloei voegt de remake van Live A Live in de laatste uren een klein maar enorm indrukwekkend stuk nieuwe inhoud toe dat het einde in een hoopvol nieuw licht werpt en de emotionele conclusie des te krachtiger maakt.

Lees onze recensie van Live a Live.

Half-Life Black Mesa is een interessante remake omdat het het zeldzame voorbeeld is van een fan-remake die officieel werd ondersteund door de oorspronkelijke ontwikkelaars. En het is buitengewoon geweldig dat Valve deze nooit heeft afgesloten, want Half-Life Black Mesa is zonder twijfel de beste manier om een ​​van de belangrijkste en belangrijkste first-person-shooters in alle videogames te ervaren.

Het enige nadeel is dat het zo lang in ontwikkeling is geweest dat tegen de tijd dat het officieel werd uitgebracht, het bijgewerkte uiterlijk al gedateerd was, maar zoals Dan Stapleton van IGN zegt: “het maakt nog steeds veel gebruik van de kenmerkende griezelige sfeer en uitstekende gevechten die zulke een stempel drukken op dit genre.”

Lees onze recensie van Half-LIfe Black Mesa.

5. Metroid: nulmissie

De originele Metroid voor de NES was voor die tijd een baanbrekend spel, maar als je het door een moderne lens bekijkt, is het moeilijk te beweren dat het standhoudt. Gelukkig bestaat Metroid: Zero Mission. In plaats van te kiezen voor een 100% getrouwe remake met een paar moderniseringsaanpassingen, is Metroid: Zero Mission in plaats daarvan een game die vanaf de grond opnieuw is opgebouwd en die de originele Metroid gebruikt als meer een blauwdruk voor het verhaal en het levelontwerp, tijdens het tekenen en in plaats daarvan haalt zijn gameplay-inspiratie uit de modernere 2D Metroids, zoals Super Metroid en Metroid Fusion.

Het is een vakkundig vervaardigde modernisering van een van de beste mascotteseries van Nintendo die tot op de dag van vandaag niet alleen een van de beste Metroid-games is, maar ook een van de beste remakes.

Lees onze recensie van Metroid: Zero Mission.

4. Resident Evil-remake

Als het gaat om getrouwe remakes die grotendeels vasthouden aan de kern van de gameplay en het ontwerp van het origineel en zich in plaats daarvan richten op het naar moderne maatstaven brengen van al het andere, zijn er niet veel games die beter zijn dan de originele Resident Evil Remake. De REmake houdt zich aan alles wat intrinsiek was aan het originele spel, van de vooraf gerenderde achtergronden tot de tankbesturing, tot de beperkte inventaris die je dwingt om moeilijke beslissingen te nemen over wat je moet houden en wat je moet weggooien. Maar dan voegt het ook een aantal geheel nieuwe functies toe die de ervaring veranderen en het een eigen identiteit geven.

Of het nu de angstaanjagende toevoeging van Crimson Heads is die je dwingt te heroverwegen of het de moeite waard is om een ​​zombie te doden als je geen manier hebt om hem in brand te steken, of de gloednieuwe verhaallijn met Lisa Trevor, de remake van Resident Evil schittert omdat niet alleen was het een getrouwe remake die een PSOne-klassieker in een modern licht bracht, maar ook vanwege de manieren waarop het zich van die klassieker afscheidde om iets nog beters te worden.

Lees onze recensie van Resident Evil Remake.

3. Demonenzielen

Zo goed als Demon’s Souls in 2009 was (en het was heel, heel goed), het is een spel dat zijn leeftijd laat zien wanneer het door een moderne lens wordt bekeken, vooral als het wordt geïnformeerd door latere iteraties van de Souls-serie. De remake van Demon’s Souls uit 2020 heeft de technische tekortkomingen die de PS3-versie tegenhielden volledig weggenomen, terwijl verschillende subtiele upgrades van de levenskwaliteit zijn toegevoegd die erin slaagden de game zo te moderniseren dat je, als je het origineel nooit speelde, zeer waarschijnlijk voor de gek gehouden zou kunnen worden door te denken dat dit de nieuwste inzending in de Souls-serie was, in tegenstelling tot de allereerste.

Bluepoint is erin geslaagd om de oorspronkelijke visie volledig te respecteren, terwijl ze ook hun eigen kenmerkende details hebben toegevoegd die alleen maar dienden om wat al een van de beste games van het PS3-tijdperk was, naar een hoger niveau te tillen.

Lees onze recensie van Demon’s Souls.

2. Final Fantasy 7-remake

Natuurlijk kunnen we discussiëren of Square-Enix gelijk had door de remake van Final Fantasy 7 op te splitsen in meerdere games, maar als je deze eerste game in de Final Fantasy Remake-serie op zijn eigen merites beoordeelt, is het ongelooflijk.

Dit is een verbluffend mooie game die een aantal van de meest memorabele personages en instellingen nieuw leven inblaast, maar meer dan dat, het vernieuwt het vechtsysteem volledig tot iets compleet nieuws, en toch doet het op de een of andere manier denken aan het origineel. Er is goede reden om teleurgesteld te zijn dat het verhaal van de remake slechts ongeveer 30% van de originele game beslaat, maar de manier waarop FF7 Remake in die 30% duikt en dingen als Jessie’s achtergrondverhaal, het leven in de sloppenwijken van Sector 7 en de relatie van Cloud uitbreidt met zijn mede-lawinemaatjes is absoluut voorbeeldig.

Lees onze recensie van Final Fantasy VII Remake.

1. Resident Evil 2-remake

Resident Evil 2 Remake nam wat het origineel zo goed deed – zijn labyrintische levelontwerp, zijn opzichtige vijanden, zijn alomtegenwoordige gevoel van angst – en kneedde het om tot een horrorervaring ontworpen voor een modern publiek. Omgevingen zijn slim herwerkt en uitgebreid, vijanden zijn sneller, dodelijker en onvoorspelbaarder, en prachtige verlichting die in de RE Engine is ingebouwd, werpt schaduwen over nare wezens die wachten om je onverwachts te grijpen.

Misschien wel de grootste prestatie van Resident Evil 2 is de manier waarop Capcom heeft gespeeld met de meest iconische ontmoetingen van het origineel. Als je denkt dat je een angstaanjagend moment hebt bedacht, zal Capcom het een heel klein beetje verdraaien, waardoor elke zekerheid wordt weggenomen terwijl je langzaam je weg baant door de zorgvuldig samengestelde verzameling herinneringen. Dit is een remake die is ontworpen om je zowel angst aan te jagen in het hedendaagse horrorlandschap als die nostalgische jeuk te krabben, en op wonderbaarlijke wijze beide tot het adembenemende einde te bereiken. Het is de nieuwe gouden standaard voor remakes.

Lees onze recensie van Resident Evil 2 Remake.

En dat is onze lijst! Het is duidelijk dat er, met slechts 10 plekken, genoeg remakes zijn die het niet helemaal hebben gehaald. Laat ons in de reacties weten wat jouw lijst zou maken die niet op de onze staat! Bekijk voor meer remakes van klassieke games onze recensie van Last of Us Part 1, en zorg ervoor dat je onze eerdere lijsten vindt, zoals de beste Survival-games, de beste Open-World-games en meer. Voor al het andere gamen, bewaar het hier op IGN.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.