CV Ananda Bose legt op 23 november de eed af als gouverneur van West-Bengalen

0

CV Ananda Bose, CV Ananda Bose nieuws, CV Ananda Bose Gouverneur van West-Bengalen, CV Ananda Bose, CV Ananda
Afbeeldingsbron: ANI. CV Ananda Bose legt op 23 november de eed af als gouverneur van West-Bengalen.

Voormalig bureaucraat dr. CV Ananda Bose zal op 23 november (woensdag) in Kolkata de eed afleggen als gouverneur van West-Bengalen, aldus functionarissen. Op 17 november benoemde president Droupadi Murmu Bose tot gouverneur van West-Bengalen.

“De president van India is verheugd om dr. CV Ananda Bose te benoemen tot regulier gouverneur van West-Bengalen”, luidt een officiële verklaring van de Rashtrapati Bhavan op donderdag.

De post van het constitutionele hoofd van de staat kwam vacant nadat Jagdeep Dhankhar op 11 augustus tot vice-president van het land was gekozen. Later kreeg de gouverneur van Manipur, Ganesan, de voorlopige leiding over het door het Trinamool-congres geregeerde Bengalen. Een 1977-batch (gepensioneerde) officier van de Indiase administratieve dienst (IAS) van het Kerala-kader, Bose, nu 71, diende voor het laatst als administrateur in het Nationaal Museum in Kolkata voordat hij in 2011 met pensioen ging. Hij heeft ook gediend als secretaris van de regering van India en eerste secretaris van de regeringen van de deelstaten, evenals de vice-kanselier van de universiteit.

Eerder, toen hij vrijdag met de media sprak, vertelde de nieuw aangestelde gouverneur van West-Bengalen over zijn leven terwijl hij zei dat hij ernaar uitkijkt zijn verantwoordelijkheden als constitutioneel staatshoofd te vervullen.

“Ik beschouw dit als een geweldige kans voor mij om de grote staat uit de eerste hand te leren kennen, om met de mensen om te gaan en de mensen van West-Bengalen van dienst te zijn”, zei Bose. Bose, die de functie van gouverneur van Manipur, La Ganesan, zal overnemen, zei: “Ik zie de post van de gouverneur niet als een grote functie, maar als een kans om mijn dienst in te zetten voor het welzijn van de mensen. .”

Over het aanhoudende politieke klimaat in West-Bengalen, met het regerende Trinamool-congres dat wordt geconfronteerd met aanvallen van de oppositie vanwege de vermeende oplichterij bij het onderwijzen van rekrutering en de arrestatie van ministers en sterke mannen in verband met de rekruteringszwendel en de vermeende veesmokkelzaak, zei de nieuw aangestelde gouverneur: ” Politieke situaties zijn altijd veranderlijk. (Echter) het is geen zware taak om te functioneren binnen het politieke systeem dat nu in West-Bengalen heerst. We moeten de politieke situatie onder ogen zien wanneer die zich voordoet. We moeten op het juiste moment passende maatregelen nemen en deze implementeren. op een effectieve manier.”

Over incidenten van politiek geweld in de staat, meest recentelijk na de laatste parlementsverkiezingen in 2021, zei Bose, “dat er in veel staten in de geschiedenis meer uitdagende, onrust en gewelddadige situaties zijn geweest, en dat India er doorheen is gegaan”.

“India is een sterk land en de mensen van India hebben de interne kracht om elke situatie het hoofd te bieden. “We zijn een ontwikkelde democratie”, vertelde Bose aan de media. Over zijn mening over de Bengaalse CM zei Bose: “Ik zie Mamta Banerjee als een gerespecteerde en gekozen eerste minister. Ik heb zeker een open geest en zal objectief met haar samenwerken.”

“Als de gouverneur en de eerste minister zich binnen de grenzen van de grondwet houden, zal er geen probleem zijn”, voegde hij eraan toe.

Over Mamata’s frequente ontmoetingen met voormalig gouverneur Dhankhar, zei Bose: “De gouverneur moet zich zorgen maken over Chief Minister Mamta Banerjee en niet over de politicus Mamta Banerjee. Dit zijn twee verschillende aspecten (van de relatie tussen een CM en de gouverneur).”

(Met ANI-ingangen)

LEES OOK: Voormalig bureaucraat CV Ananda Bose benoemd tot gouverneur van West-Bengalen

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.