Activision Blizzard kijkt uit naar Call of Duty: Modern Warfare 2 om een ​​einde te maken aan de verkoopdaling nu het bedrijf een omzetdaling van 14 procent in het derde kwartaal meldt

0

De Amerikaanse videogamegigant Activision Blizzard, die Microsoft aan het kopen is, rapporteerde maandag lagere verkopen voor het vierde achtereenvolgende kwartaal, maar zei dat het succes van de nieuwste Call of Duty-aflevering records brak.

De groep zag zijn omzet in het derde kwartaal met 14 procent dalen tot $ 1,78 miljard (ongeveer Rs. 14.500 crore), waarbij console- en pc-games grote dalingen zagen.

Het lichtpuntje waren mobiele games met apps als Candy Crush en Diablo Immortal van dit jaar die het goed deden.

Te laat om te worden opgenomen in de laatste resultaten, zei het bedrijf dat Call of Duty: Modern Warfare II in slechts 10 dagen $ 1 miljard (ongeveer Rs. 8.100 crore) verkocht, de snelste release in de geschiedenis van de franchise.

Dit maakte het lauwe succes van de aflevering uit 2021, Call of Duty: Vanguard, goed.

Het succes van Call of Duty, dat sinds 2003 een kaskraker in de branche is, is een centrale zorg van de mededingingsautoriteiten in de EU en Groot-Brittannië, die vrezen dat Microsoft de franchise een exclusief aanbod zal doen op zijn Xbox-console.

Microsoft heeft de suggestie verworpen en zei dat het zakelijk gezien geen zin zou hebben om Sony’s PlayStation te weigeren.

De Amerikaanse technologiegigant Microsoft kondigde in januari zijn bod van $ 69 miljard (bijna Rs. 5.71.400 crore) aan om ‘s werelds op twee na grootste gamingbedrijf qua omzet te creëren, na het Chinese Tencent en het Japanse Sony.

Vorige maand meldde Reuters dat Microsoft geen remedies had aangeboden aan EU-antitrustregelgevers die het voorgestelde bod van $ 69 miljard op Call of Duty-maker Activision Blizzard hadden herzien in de aanloop naar een verwacht grootschalig EU-onderzoek, zei een persoon die bekend is met de zaak maandag.

Het Amerikaanse softwarebedrijf zet in op de overname om beter te kunnen concurreren met leiders Tencent en Sony, waarbij laatstgenoemde een criticus is van de deal.

Destijds had de Europese Commissie, die naar verwachting dinsdag haar voorlopige beoordeling van de deal afrondt, verklaard dat haar website up-to-date was. De site liet zien dat Microsoft geen concessies had gedaan aan de regelgevers in de aanloop naar het verwachte grootschalige EU-onderzoek.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.