WhatsApp brengt mogelijk een schermvergrendelingsfunctie voor zijn desktopgebruikers: Rapport

0

WhatsApp, eigendom van Meta, werkt naar verluidt aan een nieuwe functie voor zijn desktopgebruikers. De functie, genaamd Screen Lock, vraagt ​​om een ​​wachtwoord telkens wanneer een gebruiker de applicatie opent. Het voegt een extra beveiligingslaag toe aan WhatsApp en beschermt ongeautoriseerde toegang wanneer de gebruiker zijn/haar apparaat niet gebruikt waarop WhatsApp draait.

Zoals gemeld door WaBetaInfo – het online platform dat nieuwe en aankomende functies van WhatsApp bijhoudt, is de functie momenteel in ontwikkeling. Naar verwachting zal het in de toekomst worden vrijgegeven aan enkele bètatesters.

Volgens het rapport is de schermvergrendeling op WhatsApp optioneel. Gebruikers kunnen kiezen wanneer de app het wachtwoord nodig heeft, waardoor ze meer controle hebben over hun WhatsApp-chats. Het door de gebruiker ingestelde wachtwoord wordt niet gedeeld door WhatsApp. In plaats daarvan wordt het lokaal opgeslagen.

Naast het numerieke wachtwoord kunnen gebruikers hun chats ook beschermen met een vingerafdruksensor. Zoals vermeld in het WaBetaInfo-rapport, kan WhatsApp ook een functie implementeren waarmee gebruikers de app kunnen vergrendelen door Touch ID op een Mac te gebruiken wanneer een vingerafdruksensor beschikbaar is.

Aangezien deze functie in ontwikkeling is, is deze nog niet gereed, dus sommige elementen van de interface kunnen ontbreken in deze schermafbeelding. Als aanvullend nieuws,

Wat gebeurt er als een gebruiker het wachtwoord voor schermvergrendeling vergeet?

Het rapport suggereert dat gebruikers gewoon moeten uitloggen op de WhatsApp-desktop en weer moeten inloggen als ze het ingestelde wachtwoord zijn vergeten.

“Als je het wachtwoord kwijtraakt, moet je uitloggen uit de app en opnieuw inloggen op WhatsApp Desktop door je apparaat te koppelen aan de QR-code”, staat er.

Ander nieuws: de instant messaging-app heeft onlangs een functie voor het maken van een peiling gelanceerd. De functie werkt voor zowel Android als iPhone en is nu beschikbaar voor gebruikers. Eerder stond de functie alleen gebruikers toe om polls in groepen te maken, maar nu kunnen WhatsApp-gebruikers het ook gebruiken in persoonlijke chats.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.