SpaceX Dragon start maandag op ISS-bevoorradingsmissie voor NASA | Wetenschap | Nieuws

0

SpaceX zal maandag een Dragon-vrachtruimtevaartuig lanceren op de 26e commerciële bevoorradingsmissie van het bedrijf naar het International Space Station (ISS). De lancering – die een verscheidenheid aan NASA-experimenten en hardware zal vervoeren, samen met benodigdheden voor de bemanning van het laboratorium in een baan om de aarde – is gepland om 16.19 uur EST (21.19 uur GMT) vanaf Launch Complex 39A in het Kennedy Space Center in Florida. Aankomst op het ISS is gepland voor 9.43 uur EST (14.43 uur GMT) op woensdag 23 november.

Bij het bereiken van het ISS zal de SpaceX Dragon 2 autonoom aanmeren aan de naar voren gerichte poort van de Harmony-module, de “utility hub” van het ruimtestation die de Amerikaanse, Europese en Japanse laboratoriummodules met elkaar verbindt.

Het ruimtevaartuig zal naar verwachting ongeveer een maand aan de baan in de ruimte blijven voordat het terugkeert naar de aarde – met retourvracht en onderzoek – om voor de kust van Florida te plonsen voor herstel.

NASA biedt live verslag van de lancering van maandag, met behulp van beelden die zijn gemaakt rond het lanceerplatform. De stream kan zowel op de NASA Live-website als via het YouTube-kanaal van NASA worden bekeken.

De verslaggeving van het ruimteagentschap over de lancering kan ook worden bekeken op de NASA-app. Dit is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Een NASA-woordvoerder zei: “Het Dragon-ruimtevaartuig zal een verscheidenheid aan NASA-onderzoeken uitvoeren, waaronder het volgende paar International Space Station Roll Out Solar Arrays (iROSA’s), die het vermogen naar het laboratorium in een baan om de aarde zullen vergroten.”

Sinds de oprichting, legt NASA uit, wordt het ISS aangedreven door “grote, zware en complexe” zonnepanelen. Zoals verwacht zijn deze in de loop van de tijd echter langzaam achteruitgegaan. Daarom begon het ruimteagentschap begin 2017 met een experiment met de installatie van de eerste Roll Out Solar Array (ROSA), die vanuit het in een baan om de aarde draaiende laboratorium werd ontrold met behulp van de robotarm van het ruimtestation.

NASA legde uit: “In plaats van een rigide zonnepaneel, werd ROSA gemaakt van een composiet koolstofvezel met een reeks zonnecellen die kunnen worden ingezet en ingetrokken, vergelijkbaar met een meetlint, met behulp van opgeslagen spanningsenergie van het materiaal. ROSA was ook licht van gewicht en genereerde energie met meer efficiëntie.

“Nu worden grotere versies van ROSA-technologie, bekend als iROSA, permanent op het station geïnstalleerd door middel van een reeks lanceringen en ruimtewandelingen. De arrays vergroten de bestaande voeding en herstellen de stroom naar [the] vorige niveaus [seen] toen de originele arrays werden geïnstalleerd.

LEES MEER: De Arecibo-boodschap: de brief van de aarde aan buitenaardse wezens

SpaceX’s Dragon 2 zal ook andere experimenten naar het baanlaboratorium vervoeren. NASA legde uit: “Het ruimtevaartuig zal ook een studie uitvoeren om dwergtomaten te laten groeien om een ​​continu productiesysteem voor vers voedsel in de ruimte te helpen creëren, evenals een experiment dat een on-demand methode test om specifieke hoeveelheden van belangrijke voedingsstoffen te creëren.”

Het vermogen om duurzaam voedsel te verbouwen in de ruimte zal essentieel zijn wanneer astronauten meerjarige missies naar Mars en verder gaan ondernemen. Op dit moment bestaat hun dieet voornamelijk uit voorverpakt voedsel dat na zo’n tijdsbestek zou bederven.

Daartoe hebben wetenschappers het Vegetable Production System ontwikkeld – ook wel Veggie genoemd – een “tuin” waarmee NASA kan experimenteren met het kweken van producten in de ruimte. Veggie heeft al bladgroenten in de ruimte gekweekt.

De laatste stap in dit onderzoeksprogramma is het monsterlijk genaamde ‘Pick-and-eat Salad-crip Productivity, Nutritional Value and Acceptability to Supplement the ISS Food System’-onderzoek – of afgekort ‘Veg-05’. Het zal het gewasras uitbreiden met rode robin-dwergtomaten.

Veg-05, legt NASA uit, “zal zich richten op de impact van lichtkwaliteit en kunstmest op de fruitproductie, microbiële voedselveiligheid, voedingswaarde, gezondheidsvoordelen op het gebied van gedrag – en een smaaktest voor de bemanning!”

NIET MISSEN:
VK gaat migrantensmokkelaars vanuit de ruimte volgen terwijl lancering goedkeuring krijgt [REPORT]
Rolls-Royce zou de nucleaire greep van Poetin kunnen omzeilen, zegt een expert [ANALYSIS]
Octopus Energy deelt een ketelhack die klanten £ 112 per jaar bespaart [INSIGHT]

Veg-05 is niet het enige biologische experiment. wordt naar het ISS vervoerd tijdens de 26e commerciële bevoorradingsmissie van SpaceX. BRIC-26 – een afkorting van het onderzoek “Alteration of Bacillus Subtilis DNA Architecture in Space: Global Effects on DNA Supercoiling, Methylation, and the Transcriptome” – zal onderzoeken hoe ruimtevluchten microbiële cellen beïnvloeden.

Het onderwerp van de experimenten, Bacillus subtilis, is een veel voorkomende probiotische darmbacterie die in voedingsproducten wordt gebruikt om door voedsel overgedragen ziekten te helpen voorkomen. Het is bestand tegen extreme omgevingsomstandigheden dankzij zijn vermogen om zichzelf terug te brengen tot een taaie, slapende toestand die bekend staat als een “endospore”.

BRIC-26, legt NASA uit, zal evalueren hoe de DNA-structuur van B. subtilis verandert na groei in de ruimte. Ze voegden eraan toe: “Dit onderzoek zal meer inzicht geven in hoe de ruimtevluchtomgeving cellulaire resultaten beïnvloedt, wat op zijn beurt de gezondheid van degenen aan boord van een ruimtevaartuig en hun ecosysteem zou beïnvloeden.

Een ander experiment dat op maandag wordt gelanceerd, zal de microstructuur bestuderen van composieten van bulkmetaalglas en wolfraambolletjes geproduceerd in microzwaartekracht. Wetenschappers zijn van mening dat deze materialen kunnen worden gebruikt om hoogwaardige legeringen en coatings te maken om de levensduur van ruimtevaartuigen te verlengen en de slijtvastheid in ruwe omgevingen, zoals op de maan, te verbeteren.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.