Raketlanceringsvenster Vikram S aangekondigd, India’s eerste private raketset voor lancering tussen 12 en 16 november

0

India’s eerste privé ontwikkelde raket – Vikram-S – zal tussen 12 en 16 november gelanceerd worden, zo maakte de in Hyderabad gevestigde ruimte-startup Skyroot Aerospace dinsdag bekend.

De eerste missie van Skyroot Aerospace, genaamd ‘Prarambh’ (het begin), zal drie klantladingen vervoeren en zal gelanceerd worden vanaf het lanceerplatform van de Indian Space Research Organization in Sriharikota.

“Een lanceringsperiode tussen 12 en 16 november is gemeld door de autoriteiten, de definitieve datum wordt bevestigd op basis van de weersomstandigheden”, zei Skyroot Aerospace CEO en mede-oprichter Pawan Kumar Chandana.

Met deze missie wordt Skyroot Aerospace het eerste particuliere ruimtevaartbedrijf in India dat een raket de ruimte in lanceert, waarmee een nieuw tijdperk voor de ruimtevaartsector wordt ingeluid dat in 2020 werd geopend om deelname van de particuliere sector te vergemakkelijken.

“De Vikram-S-raket is een eentraps sub-orbitaal lanceervoertuig dat drie klantladingen zou kunnen vervoeren en zou helpen bij het testen en valideren van de meeste technologieën in de Vikram-serie ruimtelanceervoertuigen”, zegt Naga Bharath Daka, Chief Operating Officer van Skyroot Aerospace, zei in een verklaring.

Chandana zei dat Skyroot de Vikram-S-raket in zo’n korte tijd alleen kon bouwen en missieklaar kon maken dankzij de onschatbare steun van ISRO en IN-SPACe (Indian National Space Promotion and Authorization Centre).

De draagraketten van Skyroot dragen de naam ‘Vikram’ als eerbetoon aan de grondlegger van het Indiase ruimtevaartprogramma en de beroemde wetenschapper Vikram Sarabhai.

Skyroot, gevestigd in Hyderabad, bouwt ultramoderne ruimtelanceervoertuigen voor het lanceren van commerciële satellieten in de ruimte. Het heeft tot doel de toetredingsdrempels voor kostenefficiënte satellietlanceringsdiensten en ruimtevluchten te doorbreken door zijn missie om ruimtevluchten voor iedereen betaalbaar, betrouwbaar en regelmatig te maken, te bevorderen, aldus de verklaring.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Volg Gadgets 360 op voor het laatste technische nieuws en recensies Twitteren, Facebook en Google Nieuws. Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s over gadgets en technologie.

Agentschap voor cyberbeveiliging en infrastructuurbeveiliging om tussentijdse verkiezingen in de VS te volgen te midden van bezorgdheid over de veiligheid

Nintendo verhoogt jaarlijkse winstprognose op zwakkere yen, verkoopt 6,68 miljoen stuks in zes maanden

Aanbevolen video van de dag

Een exclusieve Leica M11 met een artistieke touch

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.