Nintendo verhoogt jaarlijkse winstprognose op zwakkere yen, verkoopt 6,68 miljoen stuks in zes maanden

0

Nintendo verhoogde dinsdag zijn jaarlijkse winstprognose met 18 procent, omdat een zachtere yen de Japanse videogamemaker hielp om de trager dan verwachte verkoop van Switch-consoles te compenseren. Het bedrijf, dat ongeveer 80 procent van zijn inkomsten in het buitenland verdient, verwacht dat zijn nettowinst voor het jaar tot maart 2023 zal uitkomen op JPY 400 miljard (ongeveer Rs. 22.200 crore), een stijging ten opzichte van de eerdere prognose van JPY 340 miljard (ongeveer Rs. 18.900 crore).

De nieuwe projectie voldoet nog steeds niet aan de consensusprognose van een winst van JPY 463 miljard (ruwweg Rs. 25.800 crore), gebaseerd op een Refinitiv-enquête onder 21 analisten.

De maker van blockbuster-titels als Super Mario Bros. en Legend of Zelda verlaagde de verkoopprognose voor de Switch-console voor het boekjaar van 21 miljoen naar 19 miljoen stuks.

Nintendo veranderde zijn aanname voor de dollar-yen-koers van 115 naar 135 om de scherpe depreciatie van de Japanse munt dit jaar weer te geven.

Nintendo heeft in de zes maanden tot 30 september 6,68 miljoen exemplaren van zijn Switch-console verkocht, tegen 8,28 miljoen een jaar eerder. De console is in zijn zesde jaar op de markt.

Het bedrijf zei in september dat zijn nieuwste “Splatoon” -titel, waarin spelers een inktzwarte strijd aangaan, meer dan 3,45 miljoen exemplaren verkocht in Japan in de drie dagen na de lancering op 9 september, de hoogste verkoop ooit bij de binnenlandse lancering.

In augustus maakte Nintendo bekend dat het bedrijf in het kwartaal april-juni 23 procent minder Switch-consoles verkocht dan een jaar eerder als gevolg van chiptekorten.

Destijds had het in Kyoto gevestigde gamingbedrijf gezegd dat het verwachtte dat de inkoop zou verbeteren “van de late zomer tot de herfst” en handhaafde het zijn prognose om 21 miljoen eenheden te verkopen in het jaar tot eind maart 2023, een aantal dat het nu heeft herzien tot 19 miljoen eenheden.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.