ISRO voert eerste runway-landingsexperiment uit met herbruikbaar lanceervoertuig

0

De Indian Space Research Organization lijkt klaar voor het eerste landingsexperiment (RLV-LEX) van de Reusable Launch Vehicle – Technology Demonstrator (RLV-TD) vanaf een luchtvaarttestbereik in het district Chitradurga in Karnataka, waarbij voorzitter S Somanath aangeeft dat het weer wordt gecontroleerd .

“We kijken naar het klimaat. Het klimaat is nog steeds niet goed. We wachten dus tot de wind en andere systemen goedaardig worden. Dat zullen we doen”, vertelde Somanath, ook secretaris van het Department of Space, hier aan PTI.

Volgens ISRO-functionarissen zal het RLV-vleugellichaam met behulp van een helikopter naar een hoogte van drie tot vijf km worden vervoerd en met een horizontale snelheid worden losgelaten op een afstand van ongeveer vier tot vijf km voor de landingsbaan. Na de release zal de RLV glijden, navigeren richting de landingsbaan en autonoom landen met een landingsgestel op het verdedigingsvliegveld bij Chitradurga.

Bronnen bij de nationale ruimtevaartorganisatie die hier gevestigd is, zeiden eerder dat er nieuwe systemen zijn ontwikkeld en gekwalificeerd, zoals landingsgestellen, parachutes, haakstraalmontage, radarhoogtemeter en pseudoliet.

ISRO volbracht zijn eerste RLV-TD HEX-01 (Hypersonic Flight Experiment-01) missie op 23 mei 2016 vanaf SDSC SHAR en demonstreerde met succes de kritieke technologieën voor ontwerp en testvluchten van terugkeervoertuigen. Het was echter een suborbitale vlucht en ontworpen om op zee te landen.

Een van de kritieke technologieën die in de RLV-LEX-missie moeten worden gedemonstreerd, is nadering en autonome landing op een landingsbaan, aldus ISRO.

Om end-to-end technologie voor herbruikbare draagraketten (RLV) te verwerven, moet deze mijlpaal (RLV-LEX) worden bereikt vóór de RLV ORE-missie (Orbital Re-Entry Experiment), aldus ISRO-functionarissen.

In ORE zal een vleugellichaam genaamd Orbital Re-entry Vehicle (ORV) in een baan om de aarde worden gebracht door een opstijgend voertuig dat is afgeleid van de bestaande GSLV- en PSLV-fasen en gedurende een bepaalde periode in een baan om de aarde blijven, opnieuw binnenkomen en landen op een landingsbaan autonoom met een landingsgestel.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.