ISRO lanceert PSLV-C54 en 8 nanosatellieten op 26 november

0

De Indian Space Research Organization lanceert op 26 november de PSLV-C54/EOS-06-missie met Oceansat-3 en acht nanosatellieten aan boord vanuit de Sriharikota-ruimtehaven.

De lancering is zaterdag om 11.46 uur gepland, aldus de nationale ruimtevaartorganisatie. Gevraagd naar de passagiers aan boord van de raket, zei een hoge ISRO-functionaris: “De missie omvat EOS-06 (Oceansat-3) plus acht nanosatellieten (BhutanSat, ‘Anand’ van Pixxel, Thybolt twee nummers van Dhruva Space en Astrocast – vier nummers van Spaceflight USA).

Afzonderlijk heeft het Vikram Sarabhai Space Center van het Indiase ruimteagentschap zondag de Integrated Main Parachute Airdrop Test (IMAT) van zijn vertragingssysteem voor de bemanningsmodule uitgevoerd voor het eerste Gaganyaan bemande ruimtevluchtprogramma.

De parachute-airdrop werd uitgevoerd in het Jhansi-district van Uttar Pradesh.

Het Gaganyaan-vertragingssysteem bestaat uit drie hoofdparachutes, naast de kleinere ACS-, piloot- en drogue-parachutes, om de snelheid van de bemanningsmodule tijdens de landing terug te brengen tot veilige niveaus, zei ISRO in een verklaring.

Twee van de drie hoofdparachutes zijn voldoende om de astronauten op aarde te laten landen, en de derde is overbodig, zei ISRO eraan toevoegend dat de IMAT-test het geval simuleerde waarbij een van de hoofdparachutes niet openging. De IMAT-test is de eerste in een reeks geïntegreerde parachute-airdrop-tests die zijn gepland om verschillende storingsomstandigheden van het parachutesysteem te simuleren voordat het gekwalificeerd wordt geacht voor gebruik in de eerste bemande ruimtevluchtmissie.

Bij deze test werd een dummymassa van vijf ton, gelijk aan de massa van de bemanningsmodule, naar een hoogte van 2,5 kilometer gebracht en gedropt met behulp van het IL-76-vliegtuig van de Indiase luchtmacht. Twee kleine op pyro gebaseerde mortier-ingezette pilootparachutes trokken vervolgens de hoofdparachutes.

“”De volledig opgeblazen hoofdparachutes verminderden de snelheid van de lading tot een veilige landingssnelheid. De hele reeks duurde ongeveer 2-3 minuten terwijl de wetenschappers met ingehouden adem toekeken hoe de verschillende fasen van de inzetreeks zich ontvouwden’, zei ISRO in een verklaring.

Het ontwerp en de ontwikkeling van het op parachutes gebaseerde vertragingssysteem is een joint venture van ISRO en de Defense Research and Development Organization (DRDO).

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.