Doomsday-waarschuwing als ‘alarmerende’ daling van het aantal zaadcellen ‘bedreigt het voortbestaan ​​van de mensheid’ | Wetenschap | Nieuws

0

Het aantal zaadcellen van mannen over de hele wereld maakt een “alarmerende” daling door die, als er niets aan wordt gedaan, “het voortbestaan ​​van de mensheid kan bedreigen”, waarschuwde een internationaal team van onderzoekers. In hun werk beoordeelde het team 233 eerdere onderzoeken naar het aantal zaadcellen uit 53 verschillende landen over de hele wereld – waarbij werd vastgesteld dat de afname die eerder werd vastgesteld in Europa, Australië en Noord-Amerika zowel universeel is als versneld in de 21e eeuw. Het aantal zaadcellen is niet alleen een indicator van de menselijke vruchtbaarheid, maar ook een indicator van de gezondheid van mannen in het algemeen, waarschuwden de onderzoekers. Lage aantallen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op chronische ziekten, teelbalkanker en een kortere levensduur.

Onderzoeksleider en volksgezondheidsexpert professor Hagai Levine van de Hebreeuwse Universiteit zei: “Al met al zien we de afgelopen 46 jaar een significante wereldwijde afname van het aantal zaadcellen van meer dan 50 procent, een afname die de afgelopen jaren is versneld.

Hoewel de huidige studie de oorzaken van het verslechterende aantal zaadcellen niet onderzocht, merkten de onderzoekers op dat de recente studies stoornissen in de ontwikkeling van het voortplantingsstelsel tijdens de ontwikkeling van de foetus in verband hebben gebracht met verminderde vruchtbaarheid en andere markers van reproductieve disfunctie.

Prof. Levine voegde eraan toe: “Keuzes in levensstijl en chemicaliën in het milieu hebben een negatieve invloed op de ontwikkeling van de foetus en de tijd dringt. Onze bevindingen dienen als een kanarie in een kolenmijn.

“We hebben een serieus probleem dat, als het niet wordt opgelost, het voortbestaan ​​van de mensheid in gevaar kan brengen. We roepen dringend op tot wereldwijde actie om gezondere omgevingen voor alle soorten te bevorderen en blootstelling en gedragingen die onze reproductieve gezondheid bedreigen te verminderen.”

De huidige studie is in feite een update van een eerdere meta-analyse gepubliceerd door prof. Levine en zijn collega’s in 2017. De herziening omvat 38 aanvullende onderzoeken – en 14.233 monsters van ejaculaat – verzameld tussen 2014 en 2019.

Bovendien bevatten de nieuw opgenomen onderzoeken gegevens over trends in het aantal zaadcellen uit regio’s die nog niet eerder zijn beoordeeld, met name uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

De bevindingen onthulden voor het eerst dat mannen in deze regio’s dezelfde significante dalingen in het totale aantal zaadcellen en spermaconcentraties delen als eerder vastgesteld in heel Europa, Australië en Noord-Amerika. (Spermaconcentratie is het aantal zaadcellen per milliliter sperma; het aantal zaadcellen is het totaal per monster.)

Bovendien onthulden de toegevoegde gegevens niet alleen de versnelde afname van het totale aantal zaadcellen en de spermaconcentraties sinds de millenniumwisseling, maar dat dit een wereldwijd fenomeen lijkt te zijn.

LEES MEER: Leprabacteriën kunnen artsen helpen beschadigde levers te regenereren

Dr. Sarah Martins da Silva is een reproductieve geneeskunde-expert van de Universiteit van Dundee die niet betrokken was bij de huidige studie. De nieuwe bevindingen, zei ze, “bevestigen dat het aantal zaadcellen met ongeveer 1,1 procent per jaar daalt, met een algehele daling van 51,6 procent in 45 jaar.

“Het is zorgwekkend dat het tempo van de daling sinds 2000 is verdubbeld. En we weten echt niet waarom. Blootstelling aan vervuiling, plastic, roken, drugs en voorgeschreven medicijnen, evenals levensstijl, zoals zwaarlijvigheid en slechte voeding, zijn allemaal verondersteld bijdragende factoren te zijn, hoewel de effecten slecht worden begrepen en slecht gedefinieerd.

“Onvruchtbaarheid is een wereldwijd gezondheidsprobleem. Ondanks een ogenschijnlijk snel groeiende bevolking, ervaart naar schatting een op de zes paren moeilijkheden om zwanger te worden. Vruchtbaarheidsproblemen bij mannen komen steeds vaker voor en zijn goed voor bijna de helft van alle gevallen.

“Deze gegevens vertegenwoordigen het verhaal van dalende vruchtbaarheidscijfers. Critici van deze studie zouden kunnen aanhalen dat we sperma anders tellen dan 40 jaar geleden, dat microscopen beter zijn en dat ze de bevindingen niet geloven. Maar de cijfers en consistente bevindingen zijn moeilijk te negeren.

“Alle onderzoeken in deze publicatie gebruikten dezelfde manier om sperma te tellen… en de auteurs namen alleen gepubliceerde gegevens op voor mannen met bekende vruchtbaarheid of niet-geselecteerd voor vruchtbaarheid. Mannen die onvruchtbaar waren, medicijnen gebruikten of met medische aandoeningen die hun vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden, rokers enz. werden allemaal uitgesloten.

“De conclusie is dat het aantal zaadcellen daalt. Het menselijk ras wordt niet onmiddellijk met uitsterven bedreigd, maar we hebben echt onderzoek nodig om te begrijpen waarom het aantal zaadcellen daalt en om andere onbedoelde gevolgen voor de gezondheid van de man te voorkomen.”

NIET MISSEN:
Britten vertelden dat energiebesparende houtkachels nu ‘gezondheidsrisico’s vergroten’ [ANALYSIS]
De Indyref-droom van Sturgeon bracht opnieuw een klap toe toen de Schotten het Verenigd Koninkrijk terugtrokken [INSIGHT]
UK helpt ‘Oekraïne stabiel te houden’ met cruciale energiesteun [REPORT]

Paper co-auteur en milieu- en reproductieve epidemioloog Professor Shanna Swan van de Icahn School of Medicine op Mount Sinai, New York, benadrukte dat een laag aantal zaadcellen niet alleen de vruchtbaarheid van mannen aantast, maar ook bredere gevolgen heeft voor de gezondheid van mannen.

Ze legde uit: “De verontrustende daling van de spermaconcentratie van mannen en het totale aantal zaadcellen van meer dan 1 procent per jaar is consistent met ongunstige trends in de gezondheidsresultaten van andere mannen, zoals teelbalkanker, hormonale ontregeling en genitale geboorteafwijkingen.”

Vergelijkbare achteruitgang in de reproductieve gezondheid van vrouwen is ook waargenomen, merkte prof. Swan op. Ze voegde eraan toe: “Dit kan duidelijk niet ongecontroleerd doorgaan.”

De volledige bevindingen van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Human Reproduction Update.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.