Districtsrechters aarzelen om borgtocht te verlenen, vrezen doelwit: CJI Chandrachud

0

Opperrechter van India, DY Chandrachud.
Afbeeldingsbron: PTI Opperrechter van India, DY Chandrachud.

De opperrechter van India, DY Chandrachud, sprak zaterdag over de angst om het doelwit te worden van het verlenen van borgtocht aan veroordeelden die gruwelijke misdaden hebben begaan, waardoor ze terughoudend zijn om een ​​oordeel te vellen. De hoogste rechter sprak op een felicitatie-evenement georganiseerd door de Orde van Advocaten van India, dat werd bijgewoond door minister van Unierecht Kiren Rijiju.

Tijdens het evenement zei hij: “De hogere rechterlijke macht wordt overspoeld met borgtochtaanvragen vanwege onwil bij de basis om borgtocht te verlenen. Rechters aan de basis aarzelen om borgtocht te verlenen, niet omdat ze misdaad niet begrijpen, maar er is een gevoel van angst voor doelwit voor het verlenen van borgtocht in gruwelijke zaken.”

Ondertussen uitte Rijiju zijn bezorgdheid over de advocaten die CJI ontmoetten voor overplaatsingen. “Ik hoorde dat sommige advocaten het CJI willen ontmoeten over de overdrachtszaak. Het kan een individuele kwestie zijn, maar als het een terugkerende instantie wordt voor elke beslissing van het collegium die wordt ondersteund door de regering, dan zal de hele dimensie ‘Waar zal het toe leiden’ verandering,” zei Rijiju.

Wie is Justitie DY Chandrachud?

De hoogste rechter van het Hooggerechtshof van India, rechter DY Chandrachud, werd op 9 november het 50e hoofd van de rechterlijke macht van het land. Hij heeft een ambtstermijn tot 10 november 2024. Rechter Chandrachud volgde opperrechter UU Lalit op die op 9 november met pensioen ging.

Justitie Chandrachud staat bekend als een progressieve en liberale rechter van het land. Hij wordt ook beschouwd als zeer gevoelig voor de grondrechten van burgers en het meest onderscheidende kenmerk van justitie Chandrachud staat bekend om zijn harde houding tegenover de misbruikers. Rechter Chandrachud, geboren op 11 november 1959, werd op 13 mei 2016 benoemd tot rechter van het Hooggerechtshof.

Hij was de opperrechter van het Hooggerechtshof van Allahabad van 31 oktober 2013 tot aan zijn benoeming bij het Hooggerechtshof. Justitie Chandrachud was een rechter van het Hooggerechtshof van Bombay van 29 maart 2000 tot aan zijn benoeming tot opperrechter van het Hooggerechtshof van Allahabad. Hij was ook aanvullend advocaat-generaal van India van 1998 tot aan zijn benoeming tot rechter in het Hooggerechtshof van Bombay. Hij werd in juni 1998 door het Hooggerechtshof van Bombay aangewezen als senior advocaat.

(Met input van ANI)

LEES OOK | Justitie DY Chandrachud wordt 50e CJI, zegt dat hij in elk opzicht voor de burgers zal zorgen

LEES OOK | Wie is Justitie DY Chandrachud, India’s 50 CJI

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.