Artemis I: Mensen zouden op de maan kunnen leven voordat het decennium voorbij is, zegt NASA | Wetenschap | Nieuws

0

Tegen het einde van het decennium zouden er mensen op de maan kunnen leven, zei een NASA-functionaris in de nasleep van de succesvolle lancering van de Artemis I-missie vorige week. Woensdagochtend zag de eerste vlucht van de 322 meter hoge Space Launch System-raket, die uiteindelijk na een reeks mislukte pogingen van het Kennedy Space Center in Florida werd gelanceerd. Op dit moment stijgt de Orion-ruimtecapsule op voor zijn uitgaande aangedreven flyby van de maan op maandag, waarbij het vaartuig het maanoppervlak het dichtst zal naderen – op een hoogte van slechts ongeveer 80 mijl – om 12.57 uur GMT op maandag .

Voor de Artemis I-missie is Orion onbemand, maar heeft hij drie stralingsmeetende “fantomen” bij zich die zijn ontworpen om de potentiële gezondheidseffecten van de reis te beoordelen, waarbij de capsule tot wel 65.000 kilometer voorbij de maan zal reizen voordat hij terugkeert naar de aarde.

Deze – en de belangrijkste test van de hitteschilden van Orion tijdens de terugkeer van de atmosfeer, die naar verwachting op 11 december zal plaatsvinden – zal de weg vrijmaken voor de bemande Artemis II-missie rond de maan, die waarschijnlijk in mei 2024 van start gaat.

Hierop voortbouwend, niet eerder dan 2025, zal de Artemis III-missie vier astronauten in een Orion-capsule naar het geplande Lunar Gateway-ruimtestation in de baan van de maan zien reizen, waar ze in totaal 30 dagen in de ruimte zullen doorbrengen.

Twee van deze ontdekkingsreizigers – waaronder de eerste vrouw en persoon van kleur die op de maan liep – zullen naar het maanoppervlak worden gedragen door het “menselijke landingssysteem” van de Gateway.

NASA’s Orion-programmamanager, Howard Hu, vertelde BBC’s zondag met Laura Kuenssberg dat de Artemis I-missie “de eerste stap is die we zetten naar langdurige verkenning van de diepe ruimte, niet alleen voor de Verenigde Staten maar voor de hele wereld.

“Ik denk dat dit een historische dag is voor NASA. Maar het is ook een historische dag voor alle mensen die houden van bemande ruimtevluchten en verre ruimteverkenningen.

“Ik bedoel, we gaan terug naar de maan, we werken aan een duurzaam programma en dit is het voertuig dat de mensen zal vervoeren die ons weer op de maan zullen laten landen.”

Artemis III en zijn opvolgers zullen de opbouw zien van de Lunar Gateway – waarvan de kern gepland staat voor lancering in november 2024 – die zal dienen als een halteplaats om astronauten naar het maanoppervlak te brengen.

LEES MEER: NASA’s Artemis I stijgt eindelijk op op de maanmissie en schiet eindelijk van start

Een middellangetermijndoel van het ruimteagentschap is om astronauten op de maan te zien leven en werken – misschien zelfs voor langere tijd.

De heer Hu voegde eraan toe: “Zeker, in dit decennium zullen we mensen laten leven [there] voor een bepaalde tijd, afhankelijk van hoe lang ze aan de oppervlakte zijn, zullen ze leefgebieden hebben, zullen ze rovers op de grond hebben.

“We gaan mensen naar de oppervlakte sturen, ze zullen daar aan de oppervlakte leven en wetenschap bedrijven.”

Uiteindelijk zullen toekomstige maanmissies echter een opmaat zijn voor de volgende grote sprong van de mensheid. Dit gaat verder naar Mars, de volgende planeet in het zonnestelsel.

De heer Hu legde uit: “Vooruitgaan naar Mars, dat is een grotere opstap, een reis van twee jaar. Het wordt dus heel belangrijk om buiten de baan van onze aarde te leren.

NIET MISSEN:
Rolls-Royce zou de nucleaire greep van Poetin kunnen omzeilen, zegt een expert [INSIGHT]
Mysterie van Britse onderzeeër die verdween in WO II is mogelijk opgelost [REPORT]
Waarschuwing voor ‘besmettelijk’ virus in gevreesde tripledemie erger dan Covid [ANALYSIS]

In de tussentijd ligt de focus van het ruimteagentschap echter op het zien van Artemis I – met missiemanager Mike Sarafin die vrijdag meldde dat het Orion-ruimtevaartuig “de prestatieverwachtingen overtrof”

Orion Vehicle Integration Manager Jim Geffre voegde eraan toe dat de vier zonnepanelen van de capsule – die elk ongeveer 4 meter lang zijn – allemaal correct waren ingezet en meer energie leverden dan verwacht.

Minder goed gaan echter de aanvullende wetenschappelijke missies die worden uitgevoerd door de vloot van 10 CubeSats – doosvormige miniatuursatellieten met 3,9-inch lange gezichten – die woensdag ook door de SLS-raket in de baan van de aarde werden gebracht.

Volgens de heer Sarafin heeft de helft van de “CubeSats” technische of communicatieproblemen. Deze ongelukkige problemen zullen echter geen invloed hebben op de hoofdmissie van Artemis I.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.