Werelderfgoedweek 2022 Gratis toegang tot de Taj Mahal voor alle toeristen op 19 november

0

Werelderfgoedweek, Werelderfgoedweek 2022, viering Werelderfgoedweek, Werelderfgoedweek
Afbeeldingsbron: PTI/REPRESENTATIE (BESTAND). Toeristen bezoeken de historische Taj Mahal in Agra.

Werelderfgoedweek: De Archaeological Survey of India (ASI) brengt op 19 november (zaterdag) geen toegangsprijs in rekening bij de Taj Mahal in Agra. De ASI heeft de beslissing genomen met het oog op de start van de Werelderfgoedweek.

“Toegang is voor iedereen gratis bij de monumenten van Archaeological Survey of India op 19 november om het begin van de Werelderfgoedweek te markeren”, tweette Archaeological Survey of India.

De Werelderfgoedweek wordt elk jaar gevierd van 19 november tot 25 november.

“Toeristen – Indiase en buitenlandse staatsburgers – krijgen op 19 november gratis toegang tot Taj Mahal, Agra Fort, Fatehpur Sikri en andere door ASI beschermde monumenten”, zei ASI’s hoofdarcheoloog (Agra-kring) Raj Kumar Patel.

“De toegang tot de Taj Mahal is gratis, maar toeristen zouden een kaartje van Rs 200 moeten kopen om het belangrijkste mausoleum in het monument te bezoeken,” zei hij.

“Tijdens de Werelderfgoedweek zullen algemene culturele activiteiten en bewustmakingsprogramma’s worden georganiseerd bij de monumenten”, zei Patel.

Als ondertekenaar van de Werelderfgoedconventie onderneemt India elk jaar verschillende initiatieven op Werelderfgoeddag (18 april) en Werelderfgoedweek (19-25 november) om de geest van de Werelderfgoedconventie te vieren. Enkele van deze initiatieven zijn onder andere gratis toegang tot monumenten met kaartjes, het uitgeven van boeken over werelderfgoed, het betrekken van jongeren en kinderen door middel van schilderwedstrijden en erfgoedwandelingen.

De lidstaten van UNESCO hebben de Werelderfgoedconventie in 1972 aangenomen. 191 verdragsstaten hebben deze Werelderfgoedconventie geratificeerd, waaronder India. Werelderfgoedsites behoren toe aan alle mensen van de wereld, ongeacht het grondgebied waarop ze zich bevinden.

LEES OOK: Hooggerechtshof verwerpt PIL op zoek naar onderzoek naar geschiedenis van Taj Mahal

LEES OOK: Taj Mahal is de meest bezochte ASI-site voor binnenlandse toeristen in 2021-22

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.