‘Taurus’ beweegt zich moeiteloos tussen rockstercliché en weloverwogen karakterstudie

0

De zelfdestructieve spiraal van fictieve muzikanten op film vastleggen is moeilijk zonder in clichés te vervallen. En toch, Stier slaagt erin om dit te trekken zonder een beat te missen.

Met Colson Baker, ook bekend als Machine Gun Kelly, als opkomende rockster-rapper Cole, Stier is een frontale aanval vanuit het openingsframe. Kelly was niet alleen uitvoerend producent van het project naast schrijver en regisseur Tim Sutton, maar droeg ook een overgrote meerderheid van de muziek bij – een feit dat niet alleen een extra laag authenticiteit toevoegt aan deze morele fabel, maar ervoor zorgt dat alle creatieve fragmenten op het scherm voel je gegrond in de realiteit.

Voel je als een vlieg op de muur documentaire in plaats van enig gevoel voor vaste structuur te hebben, Stier is 70 procent stemmingsstuk ondersteund door enkele uitgeklede vignetten, scènes die worden geholpen door een schijnbaar lukrake constructie, vreemd genoeg een aanvulling op de meer gepolijste elementen die nodig zijn om enige verhalende richting te bieden. Van het clichématige drugsgebruik tot een overdreven uitgebreide driftbui, deze film is niet alleen boeiend, maar getint met pathos.

Veel daarvan komt neer op Baker, die de geest van een jonge Nic Cage om zich heen kanaliseert Wild in hart en nieren fase, die een sudderende innerlijke onrust overbrengt te midden van onvoorspelbare uitbarstingen van creativiteit. Met een vluchtige verschijning van Megan Fox als zijn ex-partner Mae, die optreedt voordat hij naar buiten stormt, Stier voelt levendig en essentieel aan zoals alleen cinema dat kan.

In deze wereld van tijdelijke verbindingen bepaald door sociale media, is Cole voorbestemd om helder te branden voordat hij doorbrandt. Zijn niveau van creatieve vrijheid loopt over in een leven dat volledig wordt gecontroleerd door Ilana, zijn persoonlijke assistent. Maddie Hasson speelt echt uitstekend tegenover dit nukkige mannelijke kind, omdat hij zich te veel overgeeft aan substanties en zijn eigen pers gelooft.

Zoveel als het publiek weet naar het eindspel waar Cole naartoe gaat, blijft de muzikant / acteur de hele tijd boeien. Tijdens zijn scènes in de opnamestudio is er een oprecht gevoel van verwachting dat op camera wordt vastgelegd. Rauwe, onbenutte energie op dat niveau, die zowel grillig als vreemd aanlokkelijk is, staat toe Stier om emotionele bergen te bouwen van kleine melodieën om iets gedenkwaardigs te creëren.

Afbeelding via RLJ Entertainment
Afbeelding via RLJ Entertainment

Afgezien van Baker en Hasson, die de centrale relatie vormen in deze allegorische fabel, krijgen andere acteurs in het ensemble nauwelijks een kijkje. Scoot McNairy (Monsters) maakt een vluchtige verschijning als een lid van Cole’s managementteam, terwijl Ruby Rose (Batgirl) mag er cool uitzien en op hem passen in een door UV geïnspireerd decor voor een nachtclub. Bijna alle anderen kunnen humeurige blikken of af en toe een dialooglijn bijdragen, voordat ze een informele exit maken.

Stier is een zintuiglijke filmische ervaring die een volledig subjectieve reactie zal uitlokken, in plaats van een collectieve mening op te roepen zoals bijna elke andere film. Dat Baker zich zo volledig inzet voor het uitgangspunt van een teveel aan rocksterren, heeft ertoe geleid dat sommige mensen aannemen dat er minimaal acteerwerk bij betrokken is, dat het leven dat kunst imiteert op de een of andere manier het uitbeelden van een suïcidale rockster gemakkelijker maakt voor een acteur, terwijl ze misschien iets soortgelijks hebben meegemaakt. .

Hoewel er een argument kan worden aangevoerd dat die theorie ondersteunt, verdient Baker in dit geval een verdediging. Op instinct afgaan in plaats van op techniek te leunen, is voor Nic Cage zijn hele carrière de terugval geweest. Met een ongecontroleerde charisma-chip en wild-eyed enthousiasme heeft Cage hoofdrollen aangepakt, Oscars gewonnen en een buitensporige belastingaanslag betaald door pure werkethiek en wilskracht.

Hij is nooit minder dan authentiek geweest in elke rol, zelfs als die personages niet altijd met zorg zijn gemaakt. Het ging echter nooit om de grondstoffen die hem werden aangereikt, maar om hoe hij ze tot iets memorabels wist te kneden. Het is een methode die Baker lijkt te spiegelen Stierdie dit personage bewoont en hem met beide handen omhelst.

Deze krachtig krachtige artiest maakt niet alleen waanzinnig magnetisch op het scherm, maar geeft ook een zweem van pathos aan zijn nalatenschap in de nasleep van die acteerkeuzes. Wat de mening van het publiek ook mag zijn over die aftiteling, het valt niet te ontkennen dat dit zeer persoonlijke passieproject van Machine Gun Kelly iets krachtigs te zeggen heeft over mensen in de publieke belangstelling.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.