Pfizer-BioNTech Omicron schoot krachtiger tegen nieuwe Covid-varianten

0

Pfizer Inc. en zijn Duitse partner BioNTech SE meldden vrijdag dat hun Omicron-opname op maat hogere virusneutraliserende antilichamen produceerde bij oudere volwassenen tegen de opkomende subvariant BQ.1.1 dan het oorspronkelijke vaccin.

Volgens gegevens die zijn gepubliceerd in het online archief bioRxiv, namen de antilichaamniveaus tegen de variant bijna 9 keer toe bij oudere volwassenen van 55 jaar en ouder die de Omicron-injectie kregen, vergeleken met een tweevoudige toename van het aantal deelnemers met de originele injectie.

Op 12 november werd geschat dat de BQ.1.1-variant, die nauw verwant is aan de BA.5 Omicron-subvariant, verantwoordelijk was voor ongeveer 24,1% van de COVID-19-gevallen in de Verenigde Staten.

Het bivalente schot veroorzaakte volgens Pfizer en BioNtech ook een immuunrespons tegen recentere Omicron-subvarianten zoals BA.4.6, BA.2.75.2 en XBB.1.

De bedrijven hadden onlangs gegevens openbaar gemaakt die aantoonden dat hun op Omicron afgestemde injectie na een maand bij oudere volwassenen een sterkere antilichaamrespons tegen BA.4/5-subvarianten opleverde dan de oorspronkelijke injectie.

Op Omicron afgestemde shots geproduceerd door Pfizer en rivaal Moderna Inc hebben al Amerikaanse goedkeuring gekregen voor gebruik bij volwassenen en kinderen vanaf vijf jaar op basis van gegevens uit preklinische onderzoeken.

Vorige week had Moderna Inc beweerd dat zijn op Omicron afgestemde vaccins de immuunrespons tegen BA.4/5-subvarianten hadden verbeterd. wanneer toegediend als boosterdosis, in vergelijking met de eerste injectie.

(Met input van Reuters)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.