NASA Test Payload wordt gelanceerd in de ruimte aan boord van de Amerikaanse satelliet voor verbeterde weersvoorspellingen

0

Een satelliet die bedoeld is om weersvoorspellingen te verbeteren en een experimenteel opblaasbaar hitteschild om ruimtevaartuigen die de atmosfeer binnendringen te beschermen, werden donderdag vanuit Californië de ruimte in gelanceerd.

Een United Launch Alliance Atlas V-raket met de Joint Polar Satellite System-2-satelliet en de NASA-testlading steeg om 1:49 uur lokale tijd (15:19 uur IST) op vanaf de Vandenberg Space Force Base, ten noordwesten van Los Angeles.

JPSS-2, ontwikkeld voor de National Oceanic and Atmospheric Administration, werd in een baan om de aarde geplaatst van pool tot pool en voegde zich bij eerder gelanceerde satellieten in een systeem dat is ontworpen om weersvoorspellingen en klimaatmonitoring te verbeteren.

Missiefunctionarissen zeggen dat het de nieuwste technologie vertegenwoordigt en de precisie van waarnemingen van de atmosfeer, oceanen en land zal vergroten.

Nadat de satelliet was losgelaten, moest de bovenste trap van de raket opnieuw ontsteken om de testlading te positioneren voor terugkeer in de atmosfeer van de aarde en afdaling in de Stille Oceaan.

Met de naam LOFTID, een afkorting van Low-Earth Orbit Flight Test of an Inflatable Decelerator, is het apparaat een “aeroshell” die kan worden gebruikt om zware ruimtevaartuigen te vertragen en te beschermen die afdalen in atmosferen, zoals die van Mars of Venus, of ladingen die terugkeren naar de aarde .

Volgens NASA zal het effectief vertragen van zwaar ruimtevaartuig een grotere atmosferische weerstand vereisen dan kan worden gecreëerd door traditionele stijve hitteschilden die passen in de omhulsels die ladingen aan boord van raketten omringen.

De LOFTID aeroshell wordt opgeblazen tot een diameter van ongeveer 6 meter.

In de dunne atmosfeer van Mars zou het hebben van zo’n grote aeroshell het voertuig op grotere hoogten vertragen en de intensiteit van de verwarming verminderen, volgens het ruimteagentschap.

De aeroshell zou een paar honderd kilometer ten oosten van Hawaï, waar een schip wachtte, de oceaan inslaan. NASA hoopte de aeroshell te herstellen, evenals een datarecorder die vóór de landing zou worden uitgeworpen.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.