Mysterie van in WO II verdwenen Britse onderzeeër mogelijk opgelost | Wetenschap | Nieuws

0

Duinkerken: Militair historicus bespreekt schipbreuk in de Tweede Wereldoorlog

Duikers hebben voor de Italiaanse Adriatische kust een wrak gelokaliseerd waarvan ze denken dat het de HMS Regent is, een onderzeeër die in april 1943, midden in de Tweede Wereldoorlog, verdween. kust van Monopoli op 18 april van dat jaar. Volgens historische verslagen viel een onbekende onderzeeër die middag een Italiaans konvooi aan en later die dag werd voor dezelfde kust een explosie gehoord. De marine ging ervan uit dat de regent verloren was toen ze niet terugkeerde naar haar basis in Beiroet, Libanon, om te tanken en voorraden aan te nemen, zoals verwacht tegen 1 mei 1943. In de daaropvolgende weken werden vier lichamen – waarvan er drie gekleed waren in de Davis Submerged Escape Apparatus gebruikt door Britse submariners – spoelde ten zuiden van Monopoli aan. De personen die op de oorlogsbegraafplaats van Bari werden begraven, werden echter niet geïdentificeerd.

Het nieuw geïdentificeerde wrak, gelegen voor de kust nabij Villanova di Ostuni, zo’n 30 kilometer van Monopoli, werd ontdekt door duikers van de Italian Naval League.

Mariene ontdekkingsreiziger Fabio Bisciotti leidt de onderwaterstudiegroep van de Italian Naval League. Hij zei: “Het wrak ligt op 75 meter diepte [246 foot] diepte en het is ondersteboven.

“Toen we op dit wrak aankwamen, was het in het eerste moment moeilijk te begrijpen dat we het over de Regent hadden. Maar als je de romp, de samenstelling van het staal, de achtersteven en de boeg bestudeert, hebben we gezien dat we het hebben over een Brits ontwerp.

“De afmetingen van dit wrak komen overeen met een Brits ontwerp en natuurlijk hebben we het op de boeg over zes torpedobuizen – drie per zijde. Als we het hebben over een Duitse U-boot of een Italiaanse onderzeeër, dan hebben we het over vier torpedobuizen, dus twee per kant.”

Het wrak voor de kust van Villanova di Ostuni

Duikers hebben een wrak gevonden dat mogelijk de HMS Regent is, een onderzeeër die tijdens de Tweede Wereldoorlog verdween (Afbeelding: PENNIEUWS / Stefania Bellesso)

HMS regent

Deskundigen geloven dat de 62-koppige onderzeeër is gezonken na het raken van een mijn voor de kust van Monopoli (Afbeelding: PENNIEUWS)

Het team van de heer Bisciotti – waaronder de Acquelibere Sub Diving Club of Padua-leden Stefania Bellesso en Michele Favaron – kon beelden van het wrak verkrijgen. In deze video is er bewijs dat het schip het slachtoffer was van een explosie.

De ontploffingsschade op het wrak zou passen bij de theorie dat de Regent zonk na het raken van een mijn in april 1943. Gezien dit, de locatie van het wrak en de geregistreerde onderzeeërinzet van die tijd, benadrukt de heer Bisciotti dat er maar één mogelijke is. kandidaat die het wrak in kwestie had kunnen produceren.

Hij legde uit: “Wiskundig gezien is het geen mening. Als we over dit wrak willen praten, is het zeker de regent, want er was niemand anders in dit gebied.

“In april 1943, kijkend naar alle dagboeken van de onderzeeërs uit Groot-Brittannië in de Middellandse Zee, patrouilleerde alleen de regent in het gebied.”

LEES MEER: Wrak van ‘onderzeeër die Hitler hielp ontsnappen’ is misschien niet wat het lijkt

HMS regent

De marine ging ervan uit dat de regent verloor toen ze niet terugkeerde naar haar basis in Beiroet, Libanon (Afbeelding: Getty Images)

Villanova di Ostuni

Het nieuw geïdentificeerde wrak werd gevonden voor de kust bij Villanova di Ostuni (foto) (Afbeelding: Getty Images)

Een woordvoerder van de Royal Navy zei dat – met het wrak ondersteboven en met belangrijke delen begraven in de zeebodem – het momenteel niet mogelijk zou zijn om de ontdekking te bevestigen. Ze voegden er echter aan toe dat dit zou kunnen veranderen naarmate er meer informatie aan het licht komt.

Ze voegden eraan toe: “We waarderen de inspanningen om het wrak van HMS Regent te lokaliseren, dat zelfs na het verstrijken van acht decennia een gevoel van afsluiting zou geven aan de families en nakomelingen van degenen die tragisch verloren waren toen ze zonk.

“We zijn ook bijzonder dankbaar voor alle inspanningen die zijn geleverd om de laatste rustplaats te beschermen van degenen die hun leven hebben gegeven in dienst van ons land.”

Een familie die hoopt de Regent te lokaliseren, is die van William Trice, de belangrijkste machinekamermaker van de onderzeeër. Het trauma van William’s dood, legden ze uit, is door de generaties heen weergalmd.

NIET MISSEN:
VK gaat migrantensmokkelaars vanuit de ruimte volgen terwijl lancering goedkeuring krijgt [REPORT]
Rolls-Royce zou de nucleaire greep van Poetin kunnen omzeilen, zegt een expert [ANALYSIS]
Octopus Energy deelt een ketelhack die klanten £ 112 per jaar bespaart [INSIGHT]

HMS Regent onderweg

Op de foto: HMS Regent onderweg (Afbeelding: publiek domein)

Voorafgaand aan zijn dood in 2003 deed William’s zoon Barry jarenlang onderzoek naar de verdwijning van de Regent. Deze mantel is nu overgenomen door zijn zoon Dick, 57, die in 2012 met zijn gezin verhuisde van Birmingham naar Adelaide, Zuid-Australië.

Dicks dochter Abbie trad in de maritieme voetsporen van haar overgrootvader en diende bij de Royal Australian Navy aan boord van een mijnenveger. Ze heeft ook een tatoeage van de Regent op haar arm.

Dick Trice zei: “Mijn stiefmoeder zei dat de enige keer dat ze mijn vader ooit van streek en huilen zag, was toen hij haar zijn emoties over zijn vader herinnerde. Het is een grappig iets – het is als een aangeleerd verdriet.

“Ik voel verdriet over de grootouder die ik nooit heb gehad; een gevoel van verlies van iemand die ik nog nooit heb ontmoet. Het is net als dit verdriet dat gewoon door de generaties heen rolt.

De hoop op sluiting werd in 2003 geprikkeld, toen een wrak voor de kust van Barletta – zo’n 70 mijl ten noorden van Monopoli – aanvankelijk werd geïdentificeerd als de Regent. Nadere analyse onthulde echter dat het schip eigenlijk de Giovanni Bausan was, een Italiaanse onderzeeër die werd omgebouwd tot een oliedepot voordat hij uiteindelijk werd gebruikt voor schietoefeningen.”

Dick Trice zei dat het idee dat de Regent voor de kust van Barletta was gezonken nooit klopte, gezien de plek waar de vier lichamen van haar bemanning waren aangespoeld. Hij voegde eraan toe: “Als je Monopoli uitstelt, komt alles perfect overeen. Als je het uitstelt voor de andere stad, werkt het niet.

“Ze brachten het ultieme offer en ik denk dat het belangrijk is voor de families om een ​​einde te maken, en ik denk dat het belangrijk is vanuit historisch oogpunt. Als familie zijn we Fabio erg dankbaar voor zijn inspanningen om dit wrak te gaan zoeken, zodat we eindelijk weten wat er is gebeurd.

“Het brengt de persoon niet terug, daar ga je niets aan veranderen. Maar we willen in ieder geval graag weten wat er werkelijk is gebeurd.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.