Mede-maker van Sonic the Hedgehog gearresteerd wegens handel met voorkennis

0

Yuji Naka, mede-maker van Sonic the Hedgehog, is gearresteerd op verdenking van handel met voorkennis voor een investering die hij deed tijdens zijn werk bij Square Enix.

Zoals gerapporteerd door IGN Japan, werd Naka samen met twee andere voormalige Square Enix-medewerkers gearresteerd door de Special Investigation Department van het Tokyo District Public Prosecutors Office.

Naar verluidt kocht hij 10.000 aandelen in ontwikkelaar Aiming, voor een waarde van ongeveer $ 20.000, voordat het de mobiele Dragon Quest Tact-game aankondigde in samenwerking met Square Enix. De andere gearresteerde werknemers, Taisuke Sazaki en Fumiaki Suzuki, zouden naar verluidt in totaal 162.000 aandelen hebben gekocht voor een waarde van ongeveer $ 337.250. Sazaki zou ook Naki en Suzuki hebben geïnformeerd over de mogelijke waardestijging.

Handel met voorkennis is het kopen en verkopen van aandelen met vertrouwelijke of niet-openbare informatie, meestal met de bedoeling geld te verdienen, en is illegaal in Japan.

Het trio wordt daarom naar verluidt verdacht van investeringen in Aiming voordat de Dragon Quest-game werd aangekondigd, in de verwachting dat de samenwerking met Square Enix de waarde van het bedrijf zou opdrijven. Het is momenteel onduidelijk of Naka of de andere werknemers hun aandelen hebben verkocht.

Naka is misschien wel het meest bekend vanwege het co-creëren van Sonic the Hedgehog en het leiden van Sega’s Sonic Team, maar was ook hoofdprogrammeur van andere games, waaronder Nights into Dreams, Phantasy Star Online en meer. Hij sloot zich uiteindelijk aan bij Square Enix, maar vertrok in juni 2021, niet lang na de release van zijn nieuwste game Balan Wonderland.

Ryan Dinsdale is een IGN-freelancer. Hij zal de hele dag over The Witcher praten.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.