Levenslijn energiecrisis als gigantische kabel die VK met Marokko verbindt, krijgt enorme geldinjectie | Wetenschap | Nieuws

0

Herfstverklaring: Jeremy Hunt schetst verdere energiesteun

Een enorm project voor schone energie dat tot doel heeft elektriciteit over te brengen tussen Marokko en het VK via gigantische kabels, heeft een nieuwe investeerder aangetrokken in een grote impuls voor het initiatief, dat een extra levensader zou kunnen zijn nu Groot-Brittannië zich haast om zich te ontdoen van dure fossiele brandstoffen, de prijs waarvan de rekeningen de pan uitrijzen. Het Xlinks Morocco-UK Power Project omvat het verzenden van een goedkope, betrouwbare energievoorziening opgewekt door hernieuwbare energiebronnen via ‘s werelds langste onderwaterkabels, die, eenmaal voltooid, tot 7 miljoen huishoudens in het VK van stroom zouden kunnen voorzien.

Het project, dat vier 3.800 km lange kabels zal omvatten die Groot-Brittannië verbinden met een zonnepark in Marokko, moet nog met de bouw beginnen, maar wordt een “eerste in zijn soort” ontwikkeling genoemd.

Als een belangrijke impuls voor de plannen heeft Conenergy, een Duitse investeerder in de Europese energiemarkt, een investering van meerdere miljoenen ponden in het project gedaan. Als onderdeel van de deal is Conernergy een “financieel en strategisch” partnerschap aangegaan met Xlinks om samen te werken aan het initiatief.

Roman Dudenhausen, oprichter en CEO van Conenergy, zei: “Het is gedurfd, innovatief en duurzaam en we denken dat het een doorbraak betekent op weg naar Europese energiezekerheid uit hernieuwbare energiebronnen. Onnodig te zeggen dat we erg blij zijn om een ​​financieel en strategisch partner van Xlinks en zijn team. Verdere gezamenlijke projecten zijn al in bespreking.”

Xlinks combineert zonne- en windenergie met energieopslagfaciliteiten, exclusief verbonden met het VK via de HVDC-onderzeese kabels met een gecombineerde capaciteit van 3,6 Gigawatt aan de ontvangende kant.

Xlink

Een geplande verbinding tussen het VK en Marokko via onderzeese kabels heeft een enorme boost gekregen (Afbeelding: Getty/Xlinks)

Hernieuwbare energie

Het VK doet er alles aan om goedkope energiebronnen van eigen bodem uit te rollen (Afbeelding: Express)

Het project zal tegen het einde van het decennium operationeel worden en zou tegen 2030 zeven miljoen huishoudens in het VK kunnen voorzien van schone stroom gedurende gemiddeld 20 uur per dag, waarmee wordt voorzien in ongeveer acht procent van de elektriciteitsbehoefte van het land.

Sprekend over de nieuwe deal met het Duitse bedrijf, zei Simon Morrish, CEO van Xlinks: “We kijken ernaar uit om samen te werken met con|energy, die hun door duurzaamheid geleide, oplossingsgerichte benadering naar de energiewereld brengen. Hun investering in ons toont het groeiende vertrouwen dat de markten en onze industrie hebben in het project en de voordelen die het zal opleveren.”

Het hele project zal naar verwachting vier jaar in beslag nemen en ongeveer £ 16 miljard kosten, waarvan de helft voor de aanleg van de kabel. Marokko is een van de dominante spelers in de zonne-energie-industrie geworden en profiteert van zijn geografische ligging, aangezien het een van de hoogste percentages zonne-instraling – of vermogen per oppervlakte-eenheid – ter wereld heeft.

Xlinks stelt ook dat Marokko ook profiteert van de ideale zonne- en windbronnen die nodig zijn om hernieuwbare projecten te ontwikkelen die de elektriciteitsproductie het hele jaar door kunnen garanderen. Dit zou het Verenigd Koninkrijk kunnen helpen wanneer de zon niet schijnt en de wind niet waait, een typisch probleem in Groot-Brittannië waardoor de productie van groene energie lager dreigt te worden. Maar dankzij de vier enorme kabels die Marokko met het VK zullen verbinden, hoeft het misschien niet langer te vertrouwen op ideale weersomstandigheden voor goedkope schone energie.

LEES MEER: China heeft opdracht gegeven om belang in microchipfabriek in het VK te verkopen

Zonne

Marokko kan enorme hoeveelheden zonne-energie benutten (Afbeelding: Getty)

Projectdirecteur voor XLCC, Alan Mathers, zei: “We kijken ernaar uit om een ​​fabriek van groot lokaal en internationaal belang te leveren voor onderzeese HVDC-kabel. Het VK zal worden gepositioneerd als een wereldleider in de groene economie, waarbij de locatie in Hunterston een sleutelrol zal spelen bij het verbinden van goedkope, groene energie uit hernieuwbare energieprojecten over de hele wereld. We willen de lokale gemeenschap bedanken voor hun steun tijdens het consultatieproces.”

Dit komt omdat de prijs van gas en elektriciteit enorm is gestegen als gevolg van de oorlog van Rusland in Oekraïne, die toeleveringsketens heeft gehavend, terwijl de bezuinigingen van de Russische president op Europa ook de kwetsbaarheid van Groot-Brittannië voor de volatiele wereldmarkt blootlegden.

Om te ontsnappen aan de klauwen van Rusland op de energiemarkt, die een enorme domino-impact heeft gehad op de rekeningen, zal het prijsplafond vanaf april £ 3.000 bedragen. Maar voorstanders van hernieuwbare energie zeggen dat het stimuleren van groene bronnen van eigen bodem de rekeningen kan verlagen en de energieonafhankelijkheid van het VK kan vergroten, wat zou kunnen helpen om het land uiteindelijk uit de huidige crisis te bevrijden.

Uit een analyse van de Carbon Brief bleek bijvoorbeeld dat de regering een aantal contracten had gegund aan producenten van offshore windparken om elektriciteit op te wekken tegen een gemiddelde prijs van £ 48 per megawattuur (MWh). Dit is negen keer goedkoper dan de huidige kosten van £ 446/MWh voor het runnen van gascentrales.

NIET MISSEN
VK gaat migrantensmokkelaars vanuit de ruimte volgen terwijl lancering goedkeuring krijgt [REVEAL]
Caver herinnert zich het ‘sprakeloze’ moment waarop hij nieuwe mensensoorten ontdekte [REPORT]
UK helpt ‘Oekraïne stabiel te houden’ met cruciale energiesteun [INSIGHT]

Poetin

Poetin heeft de gasprijzen de hoogte in gestuurd (Afbeelding: Getty)

Boris Johnson

Boris Johnson maakte van groene energie een belangrijk onderdeel van de strategie die hij in april onthulde (Afbeelding: Getty)

De energiestrategie van de regering, die in april werd onthuld om Groot-Brittannië op weg te helpen naar “energie-onafhankelijkheid”, omvatte ook een enorme drang naar schone energiebronnen van eigen bodem.

In zijn voorwoord bij de strategie schreef voormalig premier Boris Johnson: “De wereldwijde energiekosten zijn al enige tijd aan het stijgen nu de vraag enorm stijgt en fabrieken brullend weer tot leven komen na COVID-19; Poetin’s invasie van Oekraïne duwde ze nog hoger en uiteindelijk is het de consument die uiteindelijk de prijs betaalt.”

Later voegde hij eraan toe: “Maar als we de prijzen omlaag willen brengen en ze daar voor de lange termijn willen houden, hebben we een energiestroom nodig die betaalbaar, schoon en vooral veilig is. We hebben een stroomvoorziening nodig die in Groot-Brittannië is gemaakt, voor Groot-Brittannië – en daar gaat dit plan over.

“We gaan niet proberen de klok terug te draaien naar de dagen dat we onze straten en onze atmosfeer verstikten met smerige dampen en steeds stijgende niveaus van klimaatbedreigende kooldioxide. In plaats daarvan gaan we profiteren van de Britse onuitputtelijke bronnen van wind en – ja – zonneschijn.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.