Internationale Mannendag 2022: thema, geschiedenis, betekenis, vieringen en populaire citaten

0

Internationale Mannendag 2022:
Afbeeldingsbron: FREEPIK Internationale Mannendag 2022:

Internationale Mannendag 2022: Internationale Mannendag wordt jaarlijks gevierd op 19 november. Deze dag eert de buitengewone bijdragen die mannen leveren aan de samenleving, gezinnen, gemeenschappen en cultuur. Ook hun sociaaleconomische prestaties en waarden worden gewaardeerd. Internationale Mannendag 2022 wordt op veel plaatsen in de wereld ook gevierd als dag tegen seksisme. De dag wordt gebruikt als een middel om de gezondheid van mannen en jongens te bevorderen, de genderverhoudingen en gelijkheid te verbeteren, discriminatie van mannen onder de aandacht te brengen en mannelijke rolmodellen te promoten. Het werd in februari 1992 gestart door Thomas Oaster.

Internationale Mannendag 2022: Thema

Dit jaar wordt Internationale Mannendag gevierd op zaterdag 19 november met als thema “Helping Men and Boys”.

LEES OOK: Internationale Mannendag 2022: Beste wensen, Quotes, Status, SMS om te delen op WhatsApp, Facebook & Instagram

Internationale Mannendag 2022: Geschiedenis

Thomas Oaster, directeur van het Missouri Center for Men’s Studies, begon Internationale Mannendag in februari 1992. Oaster was twee jaar lang gastheer van deze evenementen, maar in het jaar 1995 woonden maar heel weinig organisaties het evenement bij, wat resulteerde in de stopzetting van de functie. Later richtte Dr. Jerome Teelucksingh Internationale Mannendag op 19 november 1999 op. Hij begreep het belang van deze dag en het promoten van positieve mannelijke rolmodellen.

Sindsdien promoot Internationale Mannendag positieve aspecten van mannen in ons leven en benadrukt het belang van de fysieke en mentale gezondheid van mannen en mannelijkheid.

Internationale Mannendag 2022: Citaten

“De richting waarin een man met onderwijs begint, zal zijn toekomst in het leven bepalen” – Plato

“De angst voor de dood volgt uit de angst voor het leven. Een man die volledig leeft, is bereid om op elk moment te sterven” – Mark Twain

“Als een man het recht wordt ontzegd om het leven te leiden waarin hij gelooft, heeft hij geen andere keuze dan een outlaw te worden.” -Nelson Mandela

“Het geluk van een man in dit leven bestaat niet in de afwezigheid, maar in de beheersing van zijn passies” – Alfred Lord Tennyson

“Een superieure man is bescheiden in zijn spraak, maar overtreft in zijn daden” – Confucius

“De activist is niet de man die zegt dat de rivier vuil is. De activist is de man die de rivier opruimt” – Ross Perot

“Een wijs man kan meer leren van een dwaze vraag dan een dwaas kan leren van een wijs antwoord” – Bruce Lee

“Beoordeel een man eerder op zijn vragen dan op zijn antwoorden.” – Voltaire

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.