Het ministerie van Justitie onderzoekt naar verluidt Ticketmaster nadat ze Taylor Swift waren overgestoken

0

De week dat geradicaliseerde Swifties misschien wel eens voor echte verandering in de Amerikaanse muziekindustrie zouden kunnen zorgen nadat Ticketmaster de verkoop van de Taylor Snel Tijdperk Tour.

De New York Times meldt dat het ministerie van Justitie een antitrustonderzoek start “gericht op de vraag of Live Nation Entertainment misbruik heeft gemaakt van zijn macht over de miljarden dollars kostende livemuziekindustrie.”

Live Nation is het moederbedrijf van Ticketmaster sinds een fusie van de twee bedrijven in 2010 werd goedgekeurd door het ministerie van Justitie. De verhuizing werd destijds bekritiseerd omdat velen in de muziekindustrie correct voorspelden dat één bedrijf een wurggreep zou hebben op ticket verkoop en locaties zouden verschrikkelijk nieuws zijn voor zowel muzikanten als fans.

Uit een onderzoek uit 2019 bleek dat Live Nation de voorwaarden van het decreet schond, maar een klap op de pols kreeg en een nieuw contract kreeg dat verlengd werd tot 2025. Of zoals Swift het zou zeggen: “ons land, denk dat het een wetteloos land was.”

Vertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez riep eerder deze week de DOJ op om het monopolie te verbreken, en het lijkt erop dat daar iemand luistert.

“Dagelijkse herinnering dat Ticketmaster een monopolie is, dat de fusie met LiveNation nooit had mogen worden goedgekeurd en dat ze moeten worden geregeerd”, schreef ze. “Breek ze uit elkaar.”

Swift heeft vandaag eindelijk zelf commentaar geleverd op de ramp en het lijkt erop dat ze durfden te bluffen met Swift.

“Er zijn tal van redenen waarom mensen het zo moeilijk hadden om kaartjes te bemachtigen en ik probeer erachter te komen hoe deze situatie in de toekomst kan worden verbeterd. Ik ga voor niemand excuses verzinnen, want we hebben ze meerdere keren gevraagd of ze aan dit soort eisen konden voldoen en ons was verzekerd dat ze dat konden. Het is echt verbazingwekkend dat 2,4 miljoen mensen kaartjes hebben gekregen, maar het maakt me echt kwaad dat veel van hen het gevoel hebben dat ze verschillende berenaanvallen hebben ondergaan om ze te bemachtigen.”

Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat elke actie die de DOJ onderneemt tijdens het Eras-tijdperk wordt uitgevoerd, maar elke dag worden er nieuwe Swifties geboren en het zou leuk zijn om in een wereld te leven waar ‘antitrust’ niet hun eerste woord is.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.