Guru Nanak Jayanti 2022: Hoe wordt Gurpurab gevierd? Ken de geschiedenis van de heilige dag van Prakash Utsav

0

Goeroe Nanak Jayanti
Afbeeldingsbron: TWITTER/VAALVEINDIA Goeroe Nanak Jayanti

Goeroe Nanak Jayanti 2022: Guru Nanak Jayanti, ook bekend als Gurpurab, wordt met veel enthousiasme gevierd in heel India en daarbuiten. De gunstige dag markeert de geboorte van de eerste goeroe van het sikhisme – Guru Nanak Dev. Het valt elk jaar op Kartik Purnima, de volle maandatum van de Kartik-maand. In 2022 wordt het waargenomen op dinsdag 8 november. De dag wordt ook gevierd als Parkash Utsav.

Alles over Guru Nanak Dev, Ken de geschiedenis van Gurpurab

Guru Nanak Dev was vanaf zijn jeugd toegewijd aan het goddelijke en was een man van vrede die zijn hele leven besteedde aan het benadrukken van gelijkheid en tolerantie. Hij werd geboren in 1469 in het dorp Rai Bhoi di Talwandi, nu bekend als Nankana Sahib, nabij Lahore in het huidige Pakistan. Guru Nanak schreef vele hymnen, die door Guru Arjan in de Adi Granth werden verzameld. Hij bezocht bedevaartsoorden in heel India. De hoofdverzen van de Guru Granth Sahib benadrukken dat de architect van het universum één is. Zijn verzen leren ook onbaatzuchtige dienstbaarheid aan de mensheid.

Guru Nanak Jayanti-vieringen

Gurpurab-vieringen beginnen met Prabhat Pheris (processies in de vroege ochtend) met toegewijden die twee dagen voorafgaand aan het festival hymnes zingen en gaan verder naar de plaatsen. Mensen observeren Akhand Path door Guru Granth Sahib, het heilige boek van de Sikhs, te reciteren. Toegewijden voeren ook Nagar kirtan uit een dag voor de geboortedag van Guru Nanak. De processie wordt geleid door vijf mannen, de Panj Pyare genaamd, die de driehoekige Sikh-vlag, Nishan Sahib, vasthouden. De heilige Guru Granth Sahib wordt tijdens de processie in een draagstoel geplaatst en men zingt hymnen in groepen en bespeelt traditionele muziekinstrumenten. Gebeden worden gehouden in Gurdwaras gedurende de dag op Gurpurab. De verschillende aspecten van de viering gaan door tot de nacht en toegewijden nemen deel aan langar. Het langar-voedsel wordt als gunstig beschouwd en de kada prasad is de traditionele prasad die bij de gunstige gelegenheid wordt gegeven. Veel mensen nemen deel aan Sewa en bieden eten aan op de speciale dag.

— met ANI-ingangen

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.