Energiehorror als leveranciers ervan worden beschuldigd verzorgingshuizen te veel in rekening te brengen met ‘afschuwelijke’ tarieven | Wetenschap | Nieuws

0

Energiebedrijven zijn ervan beschuldigd “buitensporig belastend” te zijn door verzorgingshuizen “verschrikkelijke en financieel verlammende tarieven” in rekening te brengen die geen weerspiegeling waren van de dalende gasprijzen, aangezien velen al moeite hadden om het hoofd te bieden aan enorme stijgingen van de energierekening. Volgens een rapport van The Guardian heeft de CEO van Care England, professor Martin Green, de regelgevende instantie voor de sector Ofgem en het Department for Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS) opgeroepen een onderzoek te starten naar de praktijken van energieleveranciers na een Uit onderzoek bleek dat ze de kosten voor bedrijven in de zorgsector niet lieten dalen in lijn met de dalende groothandelsprijzen.

Uit de review, ingevuld door het non-profit energieadviesbureau Box Power Cic, bleek dat bedrijven 25p tot 40p per kilowattuur in rekening werden gebracht, wat veel hoger is dan de spotprijzen van ongeveer 3p.

Hoewel de energierekeningen nog steeds het dubbele zijn van vorig jaar na de oorlog van Rusland in Oekraïne en de bezuinigingen van president Vladimir Poetin op de gastoevoer naar Europa deed de prijzen stijgen, zijn de gaskosten naar verluidt de afgelopen weken gedaald. Het komt voort uit de vrees dat Poetin zou “bevriezen” door de leveringen aan het vasteland verder te verminderen, waardoor Europese landen hun gasopslaglocaties zouden vullen in een beweging die de kosten verlaagde.

Volgens de Ofgem-regels moeten bedrijven alle redelijke stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de voorwaarden van elke deal voor klanten die geen langetermijncontracten hebben, “niet onnodig belastend” zijn. Maar leveranciers hebben beweerd dat onzekerheid over toekomstig gas en elektriciteit het moeilijk maakt om de prijs van contracten te bepalen.

Prof Green vertelde Care Home Professional: “Onze sector ziet al financiële kostendruk op meerdere fronten, dus om energieleveranciers te vinden die deze situatie nog verder verergeren in plaats van eerlijk en redelijk te zijn, is gewoon onbegrijpelijk om te doorgronden.

“Prijzen buiten het contract hebben niet alleen gevolgen voor degenen die een contract hebben beëindigd (maar nog moeten aftreden), maar ze bestraffen expliciet een nieuwe inkomende operator, die op zijn beurt absoluut niets te zeggen heeft totdat de leverancier zijn verplichtingen heeft uitgevoerd.” interne wijziging van het huurproces, wat op zich is toegestaan ​​door Ofgem en vele weken kan duren, terwijl de nieuwe huurder is overgeleverd aan de genade van deze verschrikkelijke prijzen totdat hij van leverancier kan veranderen.

“Als de energieprijzen vandaag voor de komende maand (december) 8,6 pence zijn voor gas en 26 pence voor stroom, waarom kunnen energieleveranciers dan vrijelijk een tarief in rekening brengen zonder uitdaging of rechtvaardiging tot 40 pence voor gas en 120 pence voor stroom? Iets is duidelijk verkeerd, en deze afschuwelijke praktijk vereist dringende tussenkomst van OFGEM en BEIS.

Het komt nadat een eerder rapport van Box Power CIC en Care England, gepubliceerd in augustus, aantoonde dat sociale zorgverleners voor volwassenen het afgelopen jaar te maken hadden met een oogstrelende stijging van 683 procent in energiekosten.

Sprekend over de bevindingen van augustus zei de heer Green: “De cijfers van vandaag illustreren de ware omvang van de energiecrisis waarmee de sociale zorg voor volwassenen wordt geconfronteerd, waarbij aanbieders worden geconfronteerd met een duizelingwekkende stijging van de energiekosten van 683 procent in de afgelopen 12 maanden.

LEES MEER: China heeft opdracht gegeven om belang in microchipfabriek in het VK te verkopen

“Voor gas en elektriciteit die vorig jaar om deze tijd £ 660 per bed per jaar zouden hebben gekost, zouden zorgverleners deze week een verbazingwekkende £ 5.166 moeten betalen. Dit vertegenwoordigt een extra kost van meer dan £ 2 miljard per jaar in de hele sector, de energieleverancier crisis komt op een moment dat de sociale zorg voor volwassenen al wordt geconfronteerd met de meest uitdagende omstandigheden in haar geschiedenis.”

In een brief aan BEIS en Ofgem, ingezien door de Guardian, schreef prof. Green: “Wij geloven dat er geen rechtvaardiging kan zijn voor het in rekening brengen van zulke afschuwelijke en financieel verlammende tarieven dat gasleveranciers dit expliciet wordt verboden.

“Ongetwijfeld een van de meest urgente problemen waarmee het land momenteel wordt geconfronteerd, is de aanhoudende energiecrisis. De stijgingen van de groothandelsprijzen voor elektriciteit en gas hebben grote gevolgen voor bedrijven en particulieren in het hele land.

“Er zijn echter maar weinig omgevingen waar de impact zo ernstig en verwoestend is geweest als in de sociale zorg voor volwassenen, die deze winter nodig is om voorzieningen te verwarmen en de ventilatie te verbeteren door frisse lucht in binnenruimtes binnen te laten.”

NIET MISSEN
VK gaat migrantensmokkelaars vanuit de ruimte volgen terwijl lancering goedkeuring krijgt [REPORT]
Caver herinnert zich het ‘sprakeloze’ moment waarop hij nieuwe mensensoorten ontdekte [INSIGHT]
Schedel van oeroud beest spoelt aan op Brits strand tijdens ‘opwindende’ vondst [REVEAL]

De bevindingen komen ook na de regering dat verzorgingshuizen zes maanden lang korting op de energierekening zouden krijgen in het kader van een steunregeling van oktober. Hoewel prof. Green “de broodnodige geruststelling zal bieden aan zorgdiensten in het hele land”, waarschuwde hij dat “er meer nodig is, aangezien de hogere kosten waarmee aanbieders worden geconfronteerd, de sector onhoudbaar maken zonder verdere actie”.

Prof Green voegde eraan toe: “Na volledig uitgesloten te zijn van eerdere steunpakketten, is de aankondiging een welkome eerste stap, maar Care England wil graag met de regering samenwerken aan een strategie die de financiële duurzaamheid van de sector op de lange termijn verzekert.”

Professor Vic Rayner OBE, CEO van het National Care Forum, zei: “We zullen extreem hard moeten werken om ervoor te zorgen dat de werknemers die al zorg verlenen, op hun post blijven. Bovendien, hoewel de focus op het internationale personeelsbestand welkom is, is de De crisis in de kosten van levensonderhoud waar iedereen in het VK mee te maken heeft, zal ertoe leiden dat werknemers die in het VK komen werken zonder aandacht zullen worden blootgesteld aan het soort financiële druk dat werken in dit land onhoudbaar zal maken.”

Een woordvoerder van Ofgem zei: “De prioriteit van Ofgem is om consumenten en bedrijven te beschermen en ervoor te zorgen dat ze een eerlijke prijs betalen voor hun energie. Daarom werken we samen met de overheid en belanghebbenden om te bepalen of verdere actie of hulp nodig is om bedrijven, waaronder verzorgingstehuizen, te helpen beschermen.” en hun inwoners, inclusief of een beoordeling van de naleving van bestaande verplichtingen nodig is.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.