De 10 best verkochte videogames aller tijden

0

Games hebben altijd bestaan ​​in een door cijfers geobsedeerde industrie. Sega vs. Nintendo definieerde een generatie in de jaren ’90, terwijl de relatief milde console-oorlogen en maandelijkse NPD-rapporten van vandaag de verkoopcijfers in de voorhoede van gamesgerelateerde discussies houden. Nieuwe modellen voor het genereren van inkomsten vereisen nieuwe maatstaven voor succes – maandelijks actieve gebruikers, retentiepercentages van spelers, in-game-inkomsten, enz. – maar een van de grootste vragen in de branche blijft: wat zijn de best verkochte videogames aller tijden?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we geprobeerd een zo nauwkeurig mogelijke lijst samen te stellen door contact op te nemen met uitgevers en door financiële rapporten, nieuwsverhalen, interviews en meer te bladeren. Het resultaat is de volgende lijst van de tien best verkochte videogames aller tijden.

Onze update van augustus 2022 bevat een nieuwe toevoeging aan de lijst en officiële updates voor acht games.

Enkele opmerkingen vooraf:

  • Pack-in-games worden meegeteld voor de verkooptotalen, aangezien de meeste games op deze lijst op een gegeven moment werden gebundeld met een console.
  • Gratis downloads worden niet meegeteld als verkoop, exclusief enorm succesvolle games zoals Fortnite en League of Legends van een lijst als deze.
  • Vanwege een gebrek aan beschikbare verkoopgegevens konden we bepaalde games die mogelijk een plek op deze lijst hebben verdiend, niet opnemen. Skyrim is zo’n game: in een aflevering van november 2021 van IGN Ongefilterd, Todd Howard zei dat Skyrim “veel meer” dan 30 miljoen exemplaren heeft verkocht. Gezien die opmerking, zijn brede populariteit en vele heruitgaven in het afgelopen decennium, is het mogelijk dat sommige games op deze lijst zijn uitverkocht. Bethesda reageerde echter niet op een verzoek om verkoopinformatie.
  • We hebben ook contact opgenomen met Activision-Blizzard voor bijgewerkte verkoopcijfers voor Diablo 3 (30 miljoen verkochte exemplaren vanaf juni 2015) en de Call of Duty-franchise, maar we hebben geen bijgewerkte informatie ontvangen om die games op deze lijst op te nemen.

10. Red Dead Redemption 2 – 46 miljoen+

De meest recent uitgebrachte game om een ​​plek in de top tien te verdienen is Red Dead Redemption 2. Volgens het laatste financiële rapport van uitgever Take-Two zijn er op 30 september 2022 meer dan 46 miljoen exemplaren van het westernepos van Rockstar verkocht. rapport.

9. Pokemon Gen 1 – 47 miljoen

In Japan was de baanbrekende originele Pokemon bij de lancering beschikbaar in twee versies (rood en groen) voordat hij naar andere gebieden kwam als Pokemon Rood en blauw. De gele versie (ook bekend als de speciale Pikachu-editie) volgde tussen 1998 en 2000, afhankelijk van het territorium.

Hoewel Nintendo het verkooptotaal voor de eerste generatie Pokemon-spellen niet publiekelijk heeft gedeeld, blijkt uit enquêtegegevens van de Computer Entertainment Supplier’s Association (CESA)* schatte de gecombineerde verkoop van de vier versies op ongeveer 45 miljoen exemplaren – ongeveer 31,05 miljoen voor rood / blauw / groen en 14,64 miljoen voor geel. Ook op 3DS zijn er 1,5 miljoen exemplaren verkocht via Virtual Console Nintendowaarmee het geschatte totaal van de eerste generatie games van Pokemon op ongeveer 47 miljoen komt.

We hebben contact opgenomen met Nintendo voor een officieel nummer en hebben geen reactie ontvangen. We hebben echter wel een officieel verkooptotaal voor de franchise: Pokemon-games zijn gezamenlijk verkocht 440 miljoen eenheden tegen eind maart 2022.

*CESA is een gerespecteerde branchepublicatie uit Japan. De jaarlijkse “white paper” van de vereniging geeft details over de verkoopgegevens van Japanse en wereldwijde videogames die zijn verzameld via enquêtes onder uitgevers. Bedrijven die lid zijn zijn onder meer Sony, Microsoft Japan, Capcom, Square Enix, EA en Atlus; Nintendo wordt vermeld als een “speciaal ondersteunend lid”.

8. Super Mario Bros. – 48 miljoen

Het totaal van de levenslange verkopen van Super Mario Bros. zit op iets meer dan 48 miljoen eenheden, volgens CESA. Het is de best verkochte NES-game ooit, met naar schatting 40,24 miljoen verkochte exemplaren op de console. Andere versies die in dit verkooptotaal zijn meegerekend, zijn onder meer de Game Boy Color-remake Super Mario Bros. Deluxe (~ 5 miljoen), GBA’s Klassieke NES-serie: Super Mario Bros. (~ 2 miljoen), en Verkoop van virtuele consoles (~ 0,66 miljoen).

Naast de hierboven genoemde platforms zijn er verschillende versies van de iconische platformgame uitgebracht voor arcade, Game & Watch, PC-88, Sharp X1, Nintendo’s PlayChoice-10, SNES (via Super Mario All-Stars), NES Classic en Nintendo Schakelaar (via Nintendo Switch Online).

We hebben contact opgenomen met Nintendo voor een officieel verkooptotaal en hebben op het moment van publicatie nog geen reactie ontvangen.

7. Overwatch – 50 miljoen

De heldenschieter van Blizzard Overwacht heeft 50 miljoen exemplaren verkocht, volgens een Bloomberg rapport gepubliceerd in april 2022. Overwatch heeft het hero shooter-genre naar een hoger niveau getild met briljant game-ontwerp, zorgvuldig ontworpen helden en voortdurende esports-ondersteuning. In oktober 2022 wordt Overwatch vervangen door het gratis te spelen vervolg, Overwacht 2.

6. Mario Kart 8 + Deluxe – 56,87 miljoen

Met 48,41 miljoen verkochte exemplaren (per 30 september 2022), Mario Kart 8 Deluxe is de best verkochte Switch-game, volgens Nintendo. Factor in de verkoop van de originele Wii U-release en dat totaal stijgt tot bijna 57 miljoen, goed voor de zesde best verkochte game aller tijden. Het is onwaarschijnlijk dat MK8 hoger zal stijgen op deze lijst, gezien de verkoopkloof van 20 miljoen eenheden tussen het spel en de op één na best verkochte game.

5. PUBG – 75 miljoen

Gezien zijn cruciale rol in de stijgende populariteit van Battle Royale-games in de afgelopen vijf jaar, is het niet verwonderlijk dat PUBG is zo’n enorm verkoopsucces geweest. Dat vertelde creatief directeur Dave Curd van Krafton De rand het heeft 75 miljoen exemplaren van PUBG verkocht vanaf december 2021. Dat zal waarschijnlijk het uiteindelijke verkoopcijfer van de schutter zijn, zoals het ging gratis om te spelen een maand later in januari 2022.

Hoewel gratis mobiele downloads niet meetellen voor het verkooptotaal, is het vermeldenswaard dat PUBG Mobile is gedownload meer dan 1 miljard keer vanaf maart 2021.

4. Wii Sports – 82,9 miljoen

Volgens de officiële verkoopcijfers van Nintendo, Wii Sports is de bestverkochte game ooit van het bedrijf. Hoewel de meeste items op deze lijst ooit met een console werden geleverd, werd Wii Sports bij de lancering in bijna alle gebieden met de Wii gebundeld. Met bijna 83 miljoen verkochte exemplaren is het de bestverkochte single-platformexclusive aller tijden.

3. Grand Theft Auto V – 170 miljoen+

Grand Theft Auto 5 is de bestverkochte game voor alleen console/pc aller tijden (de twee beste vermeldingen op deze lijst hebben ook mobiele versies). De verkoop van de meest ambitieuze GTA van Rockstar tot nu toe heeft op 30 september 2022 de 170 miljoen eenheden overschreden. Dat aantal verzamelt de verkooptotalen van de game voor drie consolegeneraties en pc tussen 2013 en 2022.

GTA 5 was de snelste entertainmentrelease op alle media en bereikte $ 1 miljard – en heeft sindsdien Rockstar en Take-Two verdiend miljarden meer, waardoor het de meest winstgevende entertainmentrelease is ooitin ieder geval vanaf 2018.

2. Minecraft – 238 miljoen

Minecraft had in april 2021 238 miljoen exemplaren verkocht, volgens Microsoft, hoewel het verkooptotaal sindsdien zeker hoger is gestegen in het plusjaar. Het bedrijf merkt op dat het cijfer het verkooptotaal over zijn hele bedrijf weergeeft 22 beschikbare platformen. En met film, Netflixen, opleidingspeelgoed en vele andere projecten, voltooid of in de maak, heeft Minecraft het medium overstegen op een manier die maar weinig anderen eerder hebben gedaan.

We hebben contact opgenomen met Microsoft voor een bijgewerkt verkooptotaal en hebben geen reactie ontvangen.

1. Tetris – 520 miljoen

Ongetwijfeld de meest tijdloze videogame ooit gemaakt, Tetris staat comfortabel bovenaan de lijst van bestsellers aller tijden met 520 miljoen verkochte exemplaren, volgens Het bedrijf Tetris. Dat aantal omvat verkopen op alle beschikbare platforms, waarvan de meerderheid afkomstig is van mobiel: Henk Rogers, de directeur van The Tetris Company, zei dat Tetris 425 miljoen betaalde mobiele downloads vanaf 2014.

Tetris werd oorspronkelijk uitgebracht voor de door de Sovjet-Unie ontwikkelde Elektronika 60-computer en sindsdien zijn er variaties op het klassieke puzzelspel gemaakt voor meer dan 50 verschillende platforms. Het hielp met name om de Game Boy tot een succes te maken en er werden uiteindelijk 35 miljoen exemplaren van verkocht op de handheld-console van Nintendo.

Er worden nog steeds moderne varianten van de klassieker uitgebracht: Tetris-effect: Connected bracht de puzzelgame met een emotionele draai naar de huidige generatie consoles, terwijl meest recentelijk, in 2020, SEGA Puyo Puyo Tetris 2.

2022-updates:

  • Toegevoegd: Overwatch
  • Verwijderd: Mario Kart Wii
  • Bijgewerkt: Tetris, Minecraft, GTA V, PUBG, Mario Kart 8, Super Mario Bros., Pokemon, Red Dead 2

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.