Cooking Mama: Cookstar wordt permanent van het menu gehaald

0

De anderszins zoete en gezonde Cooking Mama heeft het afgelopen jaar in heet water gezeten toen een juridisch geschil 2020’s Cooking Mama: Cookstar in de strijd bracht. Het goede nieuws is dat dit geschil lijkt te zijn opgelost.

Het slechte nieuws is dat Cooking Mama: Cookstar uit de winkelschappen wordt gehaald en misschien nooit meer terugkomt.

In een persbericht van licentiehouder Office Create zegt het bedrijf dat de lopende juridische strijd met Cookstar-uitgever Planet Entertainment in haar voordeel is opgelost.

Volgens het account van Office Create heeft Planet Entertainment Cookstar in 2020 uitgebracht voor de Switch zonder de goedkeuring van Office Create – een beslissing waarvoor Office Create zijn licentie voor Cooking Mama heeft ingetrokken. Maar Planet bleef de game verkopen en bracht het jaar daarop zelfs een PS4-versie uit.

Office Create daagde Planet hiervoor voor de internationale rechtbank, die nu heeft geoordeeld dat de release inbreuk maakte op het handelsmerk van Office Create, en heeft bevolen de game uit alle digitale en fysieke winkelschappen te verwijderen.

Het is een beetje verwarrend hoe we hier in de eerste plaats zijn gekomen, maar hier is de samenvatting: Cooking Mama: Cookstar heeft een licentie van Office Create, het bedrijf dat eigenaar is van de Cooking Mama-franchise. Planet Entertainment tekende om Cookstar te ontwikkelen, maar volgens Office Create voldeed de game niet aan de normen. Office Create zegt dat het Planet heeft geïnstrueerd om de problemen op te lossen en opnieuw in te dienen, maar dat Planet het spel vervolgens toch gewoon in de eShop heeft uitgebracht.

Op een gegeven moment lijkt het erop dat een andere ontwikkelaar genaamd 1st Playable er ook bij betrokken was. Maar zijn betrokkenheid is sindsdien geschrapt van officiële websites en andere ruimtes, dus het is onduidelijk wat die studio eventueel met de game heeft gedaan.

Dat heen en weer verklaart waarschijnlijk waarom de eerste release van Cookstar zo’n puinhoop was, met sommige officiële bronnen die beweerden dat het beschikbaar was in de eShop terwijl dat in werkelijkheid niet het geval was, de beschikbaarheid van winkelexemplaren enorm onregelmatig was, vooral in Europa, en een PS4-release die was helemaal niet aangekondigd.

Zelfs de aanloop naar de release was een puinhoop, met niet-vermelde trailer-lekken, onjuiste release-vensters, niet-bestaande websites en een korte controverse waarin werd aangekondigd dat de game achtergrondmining van cryptocurrency mogelijk zou maken, alleen daarvoor zou zijn ingetrokken. Hoewel we niet weten hoe of waarom een ​​van die individuele gevallen is gebeurd, kan een malafide ontwikkelaar die iets zonder toestemming vrijgeeft en een licentiehouder die zijn best doet om het terug te lopen, in ieder geval een deel ervan verklaren – en dat is zeker wat Office Create heeft beweerd .

Als dat alles uw eieren roerei heeft, bent u in goed gezelschap. Het is een verwarrende puinhoop en een die niet veel wordt opgehelderd door de schijnbare conclusie van deze rechtszaak. We hebben ook helemaal niet veel gehoord over de kant van Planet Entertainment – onze pogingen om de ontwikkelaar vorig jaar te bereiken werden genegeerd, en toen ik het opnieuw probeerde voor dit stuk, kwamen al mijn e-mails terug.

De uitgever heeft vorig jaar wel een verklaring uitgebracht, maar die is een beetje mager. Daarin gaf Planet toe dat er “creatieve meningsverschillen” betrokken waren bij de creatie van Cookstar, maar drong erop aan dat “Planet volledig in haar recht staat om Cooking Mama Cookstar te publiceren” en dat “er geen actieve rechtszaak of uitspraak is die Planet ervan weerhoudt het spel te publiceren. ”

Wat we wel weten is dit: Cooking Mama: Cookstar was een raar spel met veel onbeantwoorde vragen over de creatie en het eigendom ervan. En nu is het niet langer beschikbaar in digitale winkelpuien, en binnenkort zou het ook uit de detailhandel kunnen verdwijnen (ten tijde van dit stuk konden we het nog steeds vinden op Amazon en Walmart).

Als je om de een of andere reden graag een kookspel van Planet Entertainment wilt spelen, heeft het zojuist een vrij gelijkaardige game uitgebracht genaamd Yum Yum Cookstar voor Switch en Xbox. En het is, grappig genoeg, ontwikkeld door 1st Playable. Ondertussen is er in juli een nieuwe Cooking Mama-game uitgebracht, volledig gemaakt door Office Create, op apple Arcade, getiteld Cooking Mama: Cuisine!

Dat gezegd hebbende, als je nog steeds probeert een exemplaar van Cooking Mama: Cookstar te bemachtigen voordat het voor altijd verdwijnt, maak je er dan misschien geen zorgen over: onze recensent noemde het een “muffe, onvoldoende verhitte simulator die veel meer tijd nodig had in de oven.”

Rebekah Valentine is een nieuwsverslaggever voor IGN. Je kunt haar vinden op Twitter @eendenvalentijn.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.