‘Bones and All’ geniet van de extase en het verraad van vlees

0

Taylor Russell schittert Botten en Allemaal als Maren, een zachtaardig meisje dat uit vrije wil een eenling lijkt te zijn. Terwijl haar klasgenoten haar proberen te verwelkomen in de kudde, veegt ze ze af vanwege de bevelen van haar overbezorgde vader. Hier wordt de trope van populaire meisjes die een outcast in de schaapskooi verwelkomen terwijl een wrede grap op zijn kop wordt gezet. Het logeerpartijtje, een warme, knusse waas van pastelkleuren en glitter, komt ogenblikkelijk tot stilstand wanneer Maren haar waakzaamheid even verslapt en zich openstelt voor intimiteit. Terwijl de meisjes elkaar manicuren, bijt ze de vinger van een nietsvermoedende toekomstige vriend af, een patroon herhalend dat zij en haar alleenstaande vader gewend zijn.

Ze is gewoon niet zoals de andere meisjes, zie je. Al sinds haar jeugd heeft ze een voorliefde voor vlees, ze kan niet uitleggen dat dat afkomstig is van haar moeder, die het gezin verliet voordat Maren herinneringen aan haar kon vormen, waardoor ze geen enkel middel had om haar specifieke neigingen te begrijpen. Uiteindelijk wordt het te veel en laat haar vader Maren achter met wat geld, een cassette met de geschiedenis van haar unieke dieet en haar geboorteakte om haar eigen weg te gaan. Ze is vastbesloten haar moeder te vinden, ook al weet ze niet zeker of haar moeder haar wil zien, ze koopt een enkeltje voor de bus.

Zodra haar wereld zich begint open te stellen, komt Maren erachter dat ze niet zo alleen is als ze dacht, aangezien een oudere man genaamd Sully (Mark Rylance) haar ruikt als een mede-kannibaal (hoewel het eigenlijke woord nooit in de film wordt gebruikt, in plaats daarvan noemen ze zichzelf eters, of erkennen anderszins een gedeelde honger) en zweren om haar onder zijn hoede te nemen, te beginnen met een feestmaal. Rylance, de eerste van de terugkerende medewerkers van regisseur Luca Guadagmino die komt opdagen, is verontrustend omdat hij vaderlijk is. Kostuumontwerper Giulia Piersanti verdient alleen al een Oscar voor Sully’s vissersvest.

Maren heeft haar kaarten altijd dicht bij haar borst gespeeld als overlevingsmechanisme, en Russells gefronste wenkbrauwen vertellen het verhaal terwijl ze nadenkt over haar volgende stappen, wetende dat haar instincten haar zowel verraden als in leven houden. Rylance is uitstekend als de man van middelbare leeftijd die niet begrijpt waarom een ​​tienermeisje dat hij op straat besnuffelde misschien niet bij hem wil wonen, en zijn optreden laat je gissen naar Sully’s motivaties.

Lee (Timothée Chalamet) verschijnt als een meer vrijgevochten eter, neemt een bijna rechtvaardige houding aan ten opzichte van de praktijk, en Maren kan het niet laten om hem te lang binnen te laten terwijl het paar de weg op gaat, auto’s steelt terwijl ze smullen en langzaam laat hun bewakers neer. Eters leven volgens hun eigen ad-hoc ethische codes, en Maren moet iets bedenken waarmee ze kan leven, aangezien Sully, Lee en een paar andere eters die ze onderweg tegenkomt, haar geen antwoorden kunnen geven.

Botten speelt zich af in het Amerika van het Reagan-tijdperk, hoewel hedendaagse gebeurtenissen niet in gesprek komen, en het uitstekende kostuumontwerp meer gericht is op het weerspiegelen van het interieur van de personages dan op het maken van duidelijke knipoogjes naar het decennium. In plaats daarvan wordt de tijd op de achtergrond gekaderd, via knetterende televisies en radio’s. Cruciaal is dat hoewel het verhaal zich niet na internet kon afspelen, de film ook knipoogt naar de brutaliteit van dat tijdperk door te benadrukken welke levens het als wegwerpbaar beschouwde; attitudes die vandaag de dag nog steeds te zwaar wegen. Vreemde mannen zijn eerlijk spel, omdat het niemand iets kan schelen als ze weg zijn. Sommigen kunnen kannibalisme aan als het moet, maar zwartheid is waar ze de grens trekken. De vooroordelen zijn allebei duidelijk van hun tijd en modern als altijd, en de film blijft – gelukkig – niet stilstaan ​​​​bij historische stukbetekenaars, en vertelt een verhaal dat verrijkt is door de context van zijn tijd, maar er niet aan verplicht is.

Chloë Sevigny, die haar eigen moederschap heeft omarmd met een reeks opvallende optredens waarin ze de meest vervloekte moeders belichaamt, speelt een korte maar onvergetelijke rol.

De film is niet gore-forward. In feite zijn er nauwelijks mensen die aan het eten zijn zodat kijkers kunnen lonken en de terughoudendheid maakt het vleeseten waar we getuige van zijn des te ongemakkelijker.

In plaats daarvan concentreert Guadagnino zich op de nasleep wanneer euforie en schuldgevoel tegelijkertijd bezinken, en vult de rest in met bloed dat op hun kleding is gesmeerd en het geluid van stromende douches. (Maren ziet er op de een of andere manier altijd goed uit, maar haar garderobe verandert van de oversized truien van een eenling op de middelbare school, in zwierige maar stoere bloemen, tot stevigere spijkerlooks als ze een gevoel van eigenwaarde vindt.)

Hoewel er geen zwakke schakel in de cast is, zijn de prestaties van Russell bijzonder lovenswaardig. De actrice, wiens vorige bekendste verdienste de film uit 2019 was Golven, gronden een verhaal dat in de verkeerde handen gemakkelijk de emotionele band met het publiek zou kunnen verbreken. Terwijl haar gestage optreden haar ervaren medesterren de ruimte geeft om in hun bizarre karakters te leunen, geeft Russell de controle niet uit handen en maakt het onmogelijk om te vergeten dat dit Marens verhaal is.

Botten is een hoogtepunt van waar Guadagnino het beste in is, het samenvoegen van de sinistere lichaamsgruwel van Suspiria met de gereserveerde tederheid van Noem me bij je naam om een ​​beklijvend verhaal te creëren over jonge liefde en de compromissen van zelfbehoud. Gebaseerd op de roman van Camille DeAngelis, is het een geheel originele inzending in het fantasygenre voor jonge volwassenen en Guadagnino’s sterkste werk tot nu toe.

Botten en al komt op 18 november in de bioscoop.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.