Vikram-S, de eerste privéraket van India, met succes de ruimte in gelanceerd door Skyroot Aerospace

0

India lanceerde vrijdag zijn eerste particulier ontwikkelde raket, de Vikram-S, een mijlpaal in de inspanningen van het land om een ​​commerciële ruimtevaartindustrie te creëren. De raket van 545 kg, ontwikkeld door ruimte-startup Skyroot, steeg op vanaf de lanceerbasis van het Indiase ruimteagentschap in de buurt van Chennai. De raket kan Mach 5 bereiken – vijf keer de snelheid van het geluid – en een laadvermogen van 83 kg dragen. Op videobeelden is te zien hoe de raket opstijgt vanuit het ruimtecentrum en een rookpluim en vuur in zijn spoor achterlaat.

Het in Hyderabad gevestigde Skyroot, opgericht in 2018 en gesteund door het Singaporese staatsinvesteringsfonds GIC, was de eerste startup in de ruimtevaart die een overeenkomst tekende voor het gebruik van de lancerings- en testfaciliteiten van de Indian Space Research Organization (ISRO) nadat de regering in 2020 de deur opende voor particuliere bedrijven .

Het heeft Rs verhoogd. 530 crore tot nu toe en biedt werk aan ongeveer 200 mensen. Bijna 100 mensen zijn betrokken bij het eerste lanceringsproject, aldus het bedrijf.

De raket zal naar verwachting een hoogte van ongeveer 81 kilometer bereiken voordat hij in ongeveer 5 minuten naar beneden zal plonsen.

Met de lancering van Vikram-S is Skyroot het eerste particuliere ruimtevaartbedrijf in India geworden dat een raket de ruimte in lanceert, waarmee een nieuw tijdperk voor de ruimtevaartsector werd ingeluid dat in 2020 werd geopend om deelname van de particuliere sector te vergemakkelijken.

De draagraketten van Skyroot dragen de naam ‘Vikram’ als eerbetoon aan de grondlegger van het Indiase ruimtevaartprogramma en de beroemde wetenschapper Vikram Sarabhai. De startup was de eerste die een memorandum van overeenstemming met ISRO tekende voor de lancering van zijn raketten. Het heeft tot doel de toetredingsdrempels voor kostenefficiënte satellietlanceringsdiensten en ruimtevluchten te doorbreken door zijn missie om ruimtevluchten voor iedereen betaalbaar, betrouwbaar en regelmatig te maken, te bevorderen, aldus de verklaring.

“De eerste lancering door een nieuwe start-up heeft de geloofwaardigheid van Indiase private space-spelers over de hele wereld aanzienlijk vergroot. De bekwaamheid die de sector claimt, is gedemonstreerd in de ruimtevaart. Sinds de oprichting in 2018 heeft Skyroot een lange weg afgelegd in het leveren van zijn expertise in de productie van lanceervoertuigen met een kleine lift door de lancering van India’s eerste particuliere raket die in slechts twee jaar werd geproduceerd.Het succes van de Vikram-S-raket zal de meeste technologieën in de ‘Vikram’-serie ruimtelanceervoertuigen die door Skyroot zijn gepland voor India’s ruimtevaarteconomie zal naar verwachting groeien tot 13 miljard dollar (ruwweg Rs.1,06,222 crore) en het ruimtelanceringssegment zal naar schatting het snelst groeien tegen 2025 met een CAGR van 13 procent, wat verder zal worden gestimuleerd door groeiende particuliere participatie, acceptatie van de nieuwste technologie en lage kosten van lanceringsdiensten en deze lancering is een belangrijke mijlpaal voor deze groei die de komende jaren zal plaatsvinden”, luitenant-generaal AK Bhatt, dir ector-generaal, zei de Indian Space Association in een voorbereide verklaring.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Volg Gadgets 360 op voor het laatste technische nieuws en beoordelingen Twitteren, Facebook en Google Nieuws. Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s over gadgets en technologie.

In CAT-trailer zien we Randeep Hooda infiltreren in de lokale drugsmaffia in de Netflix-serie

Aanbevolen video van de dag

Schakel ‘Paniekmodus’ in op uw Samsung-smartphone: hier leest u hoe u dit doet

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.