‘The Devil In Me’ is de beste in de serie tot nu toe

0

Supermassieve spellen’ Donkere foto’s bloemlezing is voor iedereen die ooit tegen een personage uit een horrorfilm heeft geschreeuwd: “Nee, idioot, ren niet naar boven! Je zit vast!”. Als je vermoedt dat je het beter zou kunnen doen als je het opneemt tegen een bovennatuurlijke entiteit, een vraatzuchtig monster of een met een bijl zwaaiende maniak, dan kun je met deze spellen je geld op tafel leggen.

Dit minigenre van interactieve horror is sinds 2015 geleidelijk verfijnd Tot zonsopkomstdoor The Dark Pictures Bloemlezingen in De steengroeve eerder dit jaar. Elk van deze titels bedient een team van door beweging vastgelegde toekomstige slachtoffers wiens leven is overgeleverd aan jouw beslissingen, snelle reflexen, observatievaardigheden en verlangen naar chaos of orde. De resultaten variëren van elk personage dat overleeft tot dat ze allemaal op gruwelijke wijze worden weggevaagd, met elke permutatie daartussenin.

Ik heb elk van deze titels gretig verslonden bij de lancering en hoewel ze allemaal een leuke rit waren, heeft geen van hen het potentieel van het genre waargemaakt. Dus ik ben erg blij om te melden dat de finale van het eerste seizoen De duivel in mij is hun beste spel tot nu toe.

The Dark Pictures Anthology: De duivel in mij
Screenshot via Supermassive Games

Het ontstaan ​​van De duivel in mij is de echte seriemoordenaar HH Holmes, beroemd om zijn legendarische “Murder Castle”. Het gerucht gaat dat Holmes de wereldtentoonstelling van Chicago in 1893 gebruikte om toeristen naar zijn hotel te lokken, dat geheime doorgangen, gasopeningen naar kamers, zuurvaten, een crematorium en valluiken over stortkokers bevatte waardoor slachtoffers de kelder in zouden tuimelen om te worden verzonden. en afgevoerd.

De duivel in mij begint met een korte proloog die zich afspeelt in de jaren 1890 voordat hij naar de moderne tijd springt, waar een kleine productiestudio werkt aan zijn nieuwste sensationele documentaire over seriemoordenaars. Het project zit in de problemen, dus de regisseur reageert op een onverwachte uitnodiging van de crew om een ​​geïsoleerd eiland te bezoeken waar een mysterieus persoon een exacte replica van het Murder Castle heeft gebouwd. Het is de perfecte fotoshoot op locatie, hoewel je je telefoons moet inleveren voordat je aankomt en een aantal zeer strikte regels moet volgen…

U kunt waarschijnlijk zien waar dit naartoe gaat. Chaos komt al snel als de personages worstelen met de vele valstrikken van het hotel, de onbegrijpelijke lay-out, gruwelijke geheimen en het superintelligente moorddadige meesterbrein dat aan de touwtjes trekt. De cast van personages is sympathiek en onderscheidend, met de hoogtepunten Game of Thrones‘ Paul Kaye als de uitgeputte, nicotine-arme cockney, regisseur, en Tsjernobyl‘s Jessie Buckley als de stekelige maar vastberaden gastheer.

The Dark Pictures Anthology: De duivel in mij
Screenshot via Supermassive Games

Ik zal niet precies verklappen wat er gebeurt, niet in de laatste plaats omdat het verhaal van iedereen anders zal zijn, afhankelijk van welke personages in het stof bijten, maar naarmate de aftiteling rolde, was ik meer tevreden dan enig ander spel in de serie.

Vorig Donkere foto’s games zijn gestruikeld door onbedoeld de illusie van keuze van de speler bloot te leggen: als je een personage redt dat in het verhaal voor de dood is bestemd, krijgen ze een korte adempauze voordat ze hoe dan ook kort daarna worden geslagen. De duivel in mij doet dat niet, met het verhaal dat door mijn keuzes is opgebouwd zo strak geconstrueerd aanvoelt dat het moeilijk voor te stellen is dat het op een andere manier afloopt (ik zal het opnieuw spelen om erachter te komen). Eerdere inzendingen hadden ook onnodige last-minute wendingen waardoor alles wat ervoor kwam overbodig aanvoelde, terwijl De duivel in mij is een langzaam brandende onthulling die samenhangend aanvoelt, zelfs als je af en toe een verklarend puzzelstukje mist.

Ook nieuw in dit artikel is wat licht voorraadbeheer. Elk personage heeft een uniek stuk uitrusting, zoals een directionele microfoon, Zippo-aansteker, zaklamp of cameraflitslampen. De puzzels in deze game zijn helemaal niet belastend, hoewel ze (en een opmerkelijke toename van reeksen waarin je directe controle hebt over personages) het argument tegenspreken dat dit niet alleen een CG-film is waarmee je af en toe interactie hebt.

Er zitten een paar vliegen in de zalf. Op zijn best ziet de motion capture- en renderingtechnologie van Supermassive er bijna fotorealistisch uit, hoewel hun hyperrealistische stijl altijd wankelde op de rand van de griezelige vallei. De overgrote meerderheid van De duivel in mij ziet er fantastisch uit, hoewel de inleidende reeks er helaas aanzienlijk slechter uitziet dan de rest van het spel. De modellen zien er van mindere kwaliteit uit, het felle zonlicht doet ze geen goed en ik bleef achter met ongelukkige flashbacks naar PlayStation 3’s Zware regen.

The Dark Pictures Anthology: De duivel in mij
Screenshot via Supermassive Games

Dingen verbeteren zodra de kernplot begint, waarbij de game zijn gebreken slim camoufleert met sfeervolle gerichte verlichting. Maar zelfs hier zie je het vreemde moment waarop de kenmerken van een personage op onnatuurlijke wijze tussen posities wisselen terwijl het spel een lijn van contextuele dialoog op gang brengt. Animatiebugs zoals deze zijn de prijs van zakendoen als je streeft naar fotorealistische graphics, maar ze doorbreken de illusie en voelen aan als het soort ding dat zou kunnen worden gepolijst met een klein beetje meer ontwikkeltijd.

Andere kleine tekortkomingen zijn onder meer volledig onnodige traversal-puzzels. Rond een krat duwen om een ​​platform te creëren om over een muur te komen, komt uit de eerste pagina van een Game Design 101-leerboek en voegt absoluut niets toe aan de ervaring. Ze zijn zo eenvoudig dat het nauwelijks puzzels zijn, maar het is moeilijk om niet met je ogen te rollen als je een richel en een verdacht handig geplaatste verrijdbare doos in de buurt ziet.

En dan is er de lengte van het spel. Supermassive heeft deze hele serie besteed aan het uitzoeken hoe je de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt bieden voor dit type spel. Door het ontwerp kunnen dit geen heldendichten van 40 uur zijn, met eerdere inzendingen Man van Medan en Een beetje hoop bekritiseerd omdat het vier tot vijf uur duurt en $ 40 kost. Sindsdien kruipt de looptijd geleidelijk omhoog, met mijn De duivel in mij playthrough met een kloksnelheid van ongeveer acht uur.

The Dark Pictures Anthology: De duivel in mij
Screenshot via Supermassive Games

Er is hier een verhalende onhandigheid, zoals De Duivel in mij vertelt een speelfilm-horrorfilmverhaal dat vier keer langer is uitgerekt dan het zou moeten zijn. Het meest voor de hand liggende gevolg is dat je een uur of twee langzame setup krijgt voordat de spanning arriveert, maar de langere speeltijd schaadt ook de multiplayer-ervaring.

Ik heb dat altijd de leukste manier gevonden om a Donkere foto’s game is in couch co-op waarbij elke speler zijn eigen personage krijgt toegewezen. Die opstelling werkte goed in de vier uur durende Man van Medan en Een beetje hoop, die elk in één leuke avond konden worden opgeruimd. Maar vijf spelers bij elkaar krijgen (zelfs online) voor acht uur De duivel in mij spelen is onpraktisch. Natuurlijk kun je dat over meerdere sessies verdelen, maar als je dezelfde groep van vijf mensen bij elkaar krijgt, kan dat aanvoelen als het hoeden van katten.

Maar ik bekritiseer omdat het me kan schelen, en met het eerste seizoen van The Dark Pictures Bloemlezing nu voltooid is het een enge, leuke en zeer gedenkwaardige reeks games geweest. De duivel in mij is het neusje van de zalm van dit seizoen, zo ongeveer het waanzinnige vampierverhaal uit de Irakoorlog Huis van As naar de tweede plaats. Deze spellen hebben geen verhalende connectie met elkaar behalve de aanwezigheid van Pip Torrens’ Verhalen uit de crypte-stijl presentator geeft commentaar op je keuzes, dus als je nieuwsgierig bent, pak deze dan op en ontdek waar het allemaal om draait.

Deze recensie is gebaseerd op de PlayStation 5-versie van de game. Er is een code verstrekt voor beoordeling door Supermassive Games.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply