Spotify-gebruikers eisen dat het ‘DSMP’-genre wordt verwijderd vóór Wrapped 2022

0

Droom Droom SMP Spotify

Afbeelding via MH / Pixabay en YouTube

Sinds de Droom SMP werd populair in 2020, een door fans gemaakt Spotify genre, genoemd naar de online serie, ontstond en werd opgemerkt door gebruikers tijdens Wrapped 2021. En met de resultaten voor 2022 binnen slechts een paar weken, hebben fans campagne gevoerd om het muziekplatform ertoe te brengen het “onofficiële” DSMP-genre van het platform te verwijderen .

Voor degenen die het niet weten, de DSMP is een muziekgenre gemaakt door Minecraft-fans, meer specifiek degenen die genieten van de Dream SMP-serie. Een meerderheid van de nummers die in het genre vallen, zijn gebaseerd op de SMP zelf. Een opmerkelijke artiest in het genre heet Derivakat en bracht een Dream SMP-album uit met de titel Registraties van de SMP.

Maar zelfs als er goede artiesten waren die dit soort muziek produceerden, zijn Dream SMP-fans niet blij dat het genre überhaupt bestaat. Ze zijn boos omdat artiesten als Toby Fox, bekend van zijn compositie voor Undertaleraakte vastgebonden aan het genre.

En het zijn niet alleen bestaande videogamecomponisten. Kendrick Lamar werd door fans op r/Spotify gemeld dat zijn muziek per ongeluk aan het genre was gekoppeld.

Sommige leden van de Dream SMP, zoals Wilbur Soot, hebben echter een muziekcarrière buiten de serie, vandaar dat Lovejoy (Soot’s band) verbonden was met DSMP. Ondertussen schreef Alec Benjamin op een gegeven moment een nummer met Dream, vandaar dat zijn naam ook met het genre wordt geassocieerd.

En nu Spotify Wrapped 2022 snel nadert, willen fans ervoor zorgen dat Spotify het genresysteem repareert of er helemaal vanaf komt.

Fans van Dream SMP spotten het genre toen Spotify Wrapped 2021 uitkwam. Dit bracht Spotify-gebruikers in de war, aangezien het muziekplatform geen duidelijke informatie geeft over de genre-informatie van artiesten. Tijdens Wrapped verzamelde het streamingplatform alle informatie en bracht deze samen in één grafiek. Hierdoor kunnen fans alleen aannemen welke artiest heeft bijgedragen aan elk genre op basis van het kijken naar de resultaten van andere mensen.

De meeste muziekdistributieservices bevatten DSMP niet als een selecteerbaar genre voor artiesten, zelfs niet als subgenre of ‘mood’. Dit betekent dat het een redactionele fout van Spotify moet zijn. Muzikant James Marriot riep medio 2022 Spotify op voor het verkeerd labelen van zijn muziek uit angst dat hun muziek niet in aanmerking komt voor redactionele afspeellijsten.

Spotify gaf geen commentaar op de verontwaardiging van de fans om het genre te verwijderen, noch kondigden ze aan dat ze een of andere verandering hadden aangebracht. Gebruikers moeten zich nu schrap zetten voor december om te zien of het genre nog een keer in hun resultaten zou verschijnen of dat het muziekplatform het probleem zou oplossen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.