Sonic Frontiers-recensie – IGN

0

Sonic Frontiers beperkt je niet tot een kleine, zorgvuldig samengestelde vaste prijs menu met dingen om te proberen. In plaats daarvan is er een all-you-can-eat buffetbenadering nodig, waarbij je van begin tot eind nieuwe ideeën krijgt, zonder er echt om te lijken te geven of ze vers en smakelijk zijn of er verwelkt en slap uitzien onder de warmtelamp. Toen ik van de startlijn van deze sprint door Sonic’s eerste open-wereldgame sprong, had ik zeker niet verwacht dat ik springtouw zou spelen, het zou uitvechten met een gigantische robot, een dramatisch oorsprongsverhaal zou zien voor een uitgestorven ras van wezens, of zou doen heel veel gevist, maar Frontiers liet me zelfs tot laat in de campagne raden wat het vervolgens zou proberen. Zelfs als sommige van die ideeën niet werkten, was ik bijna altijd blij dat Sega het op de oude school probeerde, en als gevolg daarvan verveelde ik me zelden. Ik merkte dat ik me neerslachtig voelde vanwege de absurde hoeveelheid pop-in die elke keer gebeurt als dit beroemde snelle personage zijn ding doet, maar Sonic Frontiers is voor het grootste deel een veelbelovende eerste poging om een ​​nieuwe weg in te slaan voor de serie.

Terwijl je je een weg baant door Frontiers’ keten van vijf Starfall Islands in de loop van in totaal ongeveer 20 uur, ontdek je het duistere en uiterst voorspelbare achtergrondverhaal van een lang uitgestorven ras terwijl je rondhangt met favorieten uit de Sonic-familie zoals Amy en Knokkels. Je zult ook een vreemde nieuwe vijand genaamd Sage ontmoeten en leren wat haar deal is op de meest tergend langzaam mogelijke manier, aangezien haar belangrijkste hobby’s het ontwijken van scherpe vragen lijken te zijn en uitsluitend in grillen te spreken.

Met alle verschillende plotthreads waarmee Frontiers jongleert, voelen ze zich uiteindelijk vreemd van elkaar losgekoppeld en geen van hen biedt een hoop verrassingen tussen hun goddeloze aantal clichés over de kracht van vriendschap en oude beschavingen die geavanceerde technologie hanteren. Maar ze laten wel ruimte voor een aantal echt goede momenten tussen de harige cast van personages – in feite produceert Frontiers enkele van de meest diepgaande karakteriseringen van de Sonic-cast die we ooit in een game hebben gezien. Een deel van de campagne richt zich op de broederlijke rivaliteit tussen Sonic en Knuckles, terwijl een ander geweldig werk levert door Tails op te bouwen als meer dan alleen Sonic’s sidekick. Dat alles verzadigde meer dan mijn vraatzuchtige honger naar Sonic’s gebruikelijke onzin in anime-stijl tussen alle mooie robots die rondschoppen en rollen met de snelheid van het geluid.

Sprinten door de uitgestrekte open-wereldgebieden is, zoals je zou hopen, een van de beste onderdelen van deze open-wereld-odyssee. De eilanden waarop je rondrent, zijn voldoende grote speeltuinen waar je de grenzen van je wegrennen kunt testen, zolang je niet in water of lava valt waar je meteen dood aan gaat. Mijn persoonlijke favoriete nieuwe truc is echter de Cyloop – hiermee kun je een cirkel tekenen terwijl je een pad baant om een ​​tornado des doods te creëren die alles wat erin gevangen zit treft. Deze vaardigheid kan worden gebruikt en misbruikt om schade aan te richten in gevechten, puzzels op te lossen en zelfs boerderijringen, aangezien er elke keer een paar worden gegenereerd. Bovendien is letterlijk cirkels rond je vijanden rennen gewoon een ongelooflijk Sonic-ding om te doen, en daarom ben ik er praktisch nooit mee gestopt tijdens mijn playthrough. En omdat je rennen in een dodelijk wapen kunt veranderen, wordt het des te leuker om over de kaart te racen.

Niet alle activiteiten zijn gelijk gemaakt, maar de enorme variëteit werkt.


Het enige dat een beetje teleurstellend is aan rondzoeven, is dat je niet zo snel rent als je zou hopen, tenzij je de snelheidsboost krijgt die hoort bij maximaal gebruik van ringen. Dat kan behoorlijk worden verbeterd door je snelheidsstatistieken in de loop van de campagne naar een hoger niveau te tillen, maar ik had nog steeds liever gezien dat de standaard startsnelheid iets meer Roadrunner en een beetje minder kater-egel was.

Wat na een paar ronden rond het eerste eiland duidelijk wordt, is dat Sonic Frontiers een actie-avonturenspel is dat zich aansluit bij een groeiend aantal old-school series die zichzelf opnieuw willen voorstellen als open-world sandboxen – en in dit specifieke geval lukt het meestal. . Net als Pokémon Legends: Arceus en Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ervoor, behoudt Frontiers veel van wat de Sonic-serie zo geliefd en uniek maakt (inclusief enkele leuke hommages), maar gooit het ook grote gebieden in om te verkennen en vult ze met een wild assortiment van zijafleidingen en meestal interessante nieuwe ideeën. Niet al deze activiteiten zijn gelijk gemaakt, maar het werkt over het algemeen alleen vanwege de enorme variëteit. Het ene moment jongleer je met robots alsof je Baby’s First Devil May Cry speelt, het volgende moment probeer je een tijdrit te verslaan in een 2D-platformfase, en een minuut daarna speel je een spelletje flipperkast in een een actieve vulkaan. Je slijpt een aantal echt epische rails, lost extreem eenvoudige puzzels op, doet wat puzzelplatforms en natuurlijk vangt je wat vis – want als je niet kunt vissen, telt het dan wel als een open-wereldgame?

Er waren momenten waarop ik een glimp van genialiteit zag in deze bizarre mengelmoes van activiteiten. Secties genaamd Cyber ​​Space-niveaus breken de open wereld op een slimme manier door je te teleporteren naar hapklare, traditioneel lineaire Sonic-niveaus waar je tegen de klok racet en ringen verzamelt terwijl je een gekke sprint naar de doellijn maakt. Aan de andere kant is vechten een van de grote dingen die Frontiers probeert en die niet goed werken. Je stampt gewoon op knoppen om eenvoudige combo’s uit te voeren en gezichtsloze robotvijanden het snot uit te slaan. Ik waardeerde af en toe een pauze van platformactie, maar aangezien het nooit een uitdaging blijkt te zijn en je keer op keer in bijna identieke gevechten gooit, kreeg ik er al snel een hekel aan dat ik uit mijn razendsnelle racen werd gerukt om nog een stel domme broodrooster uitziende dwazen. Het is vooral vervelend als het gaat om de minibazen die door de open wereld zwerven, die me vaak meesleurden in niet over te slaan gevechtssequenties die niet bijzonder uitdagend of interessant waren, vooral wanneer ik ze meerdere keren tegenkwam. Het gekreun van irritatie bij het vooruitzicht dezelfde ontmoeting een derde of vierde keer te herhalen, was onmogelijk te bedwingen.

Het grotere doel van elke zone is om Chaos Emeralds te verzamelen om je op te laden voor een groot, overdreven baasgevecht, maar het is niet zo eenvoudig als het klinkt. Om al die heerlijke edelstenen te vinden, moet je eerst portaaluitrustingen in de wereld verzamelen, die uitrustingen gebruiken om portalen te openen die naar Cyber ​​Space-niveaus leiden waar je kluissleutels kunt verzamelen, en tenslotte die kluissleutels gebruiken om de smaragden. Als dat verwarrend voor je klinkt, komt dat omdat het zeker kan zijn – maar tegen de tijd dat ik mijn eerste paar eilanden voltooide, voelde ik me helemaal op mijn gemak met alle verschillende rare valuta’s en verzamelobjecten op mijn checklist. De grote baasgevechten aan het einde van elk eiland zijn ook een beetje beter dan de reguliere gevechten, vooral als je Sonic Saiyan volledig inzet en het opneemt tegen een gigantische, kwaadaardige robot. Soms zijn ze een beetje onhandig vanwege herhaalde animaties en rare cameraproblemen waarbij de baas je buiten de arena duwt en je in een frustrerende kijkhoek duwt, maar rondvliegen als een onoverwinnelijke knaagdiergod en zoete kontschoppende bewegingen maken maakt het verzamelen van al die Chaos Emeralds is de moeite waard.

Er waren momenten waarop ik een glimp van genialiteit zag in deze bizarre mengelmoes van activiteiten.


Ik heb ook echt genoten van hoe het perspectief automatisch wisselt tussen 2D en 3D wanneer je in de open wereld bent, afhankelijk van de activiteit waarmee je bezig bent. Als ik een rail aan het slijpen was en een gebied betrad waar platformen nodig waren, zou ik overschakelen naar een 2D-perspectief, zodat ik kon rondritsen alsof het 1991 was, maar als ik even later in een gevecht terechtkwam, zou het terugschakelen naar drie dimensies, dus Ik kon letterlijk rondjes om de vijand draaien. Het enige probleem is dat ik af en toe per ongeluk op een veer of een rail stapte terwijl ik over het eiland rende en vast kwam te zitten in 2D, waar ik soms moeilijk uit kon komen. Het is een beetje alsof je je teen stoot aan een bordspel, en dan een volledige playthrough van Chutes en Ladders moet voltooien voordat je weer verder kunt met je bedrijf.

Er zijn andere dingen die Frontiers je laat doen, zoals het oplossen van zeer eenvoudige puzzels die variëren van licht vermakelijke minigames tot volledig hersendode klusjes, of je tenen onderdompelen in RPG-mechanica door verzamelobjecten te verzamelen om je statistieken te verbeteren. Dit zijn geen vreselijke toevoegingen, maar ze hebben ook niet het gevoel dat ze volledig zijn uitgewerkt. Vooral de upgrades zijn een beetje vreemd, omdat ze dingen doen zoals je meer ringen laten dragen of je aanvals- en verdedigingsstatistieken met zulke kleine hoeveelheden verhogen dat ze nauwelijks invloed hebben op de gameplay. Het is bijna alsof de ontwikkelaars hun schouders ophaalden en zeiden: “Natuurlijk, waarom niet?” en gooiden voor de lol een halfbakken eerste versie van elk idee dat ze konden bedenken in de mix.

Het is ook een beetje krankzinnig hoeveel progressie er kan worden verdiend met de minigame vissen, vooral omdat het maar een paar minuten licht amusant is voordat het als een boodschap begint te voelen. Maar ik kan niet beweren dat het de moeite niet waard is; zonder zelfs maar te proberen, ontdekte ik al snel dat het kon worden gekweekt voor een enorme hoeveelheid middelen die veel moeilijker te verkrijgen zijn in de open wereld. Op een van de eilanden heb ik een halfuur met mijn zoon Big the Cat gevist en zoveel portaaluitrustingen, kluissleutels en geheugentokens gewonnen dat ik ervoor had kunnen kiezen een enorm stuk platformen, verkennen en vechten te omzeilen. Ik was ook in staat om mijn personage meer dan 60 keer in een paar minuten te verbeteren met behulp van deze methode, die gewoon voelde … verkeerd. Het zou één ding zijn als Sonic een canonieke liefde voor zeevruchten had of zoiets, maar dit is belachelijk.

De grootste tekortkoming van dit nieuwe open-wereldontwerp heeft echter niets te maken met het buffet van voornamelijk grappige activiteiten – het is simpelweg dat Frontiers de goddelijke snelheid van Sonic op technisch niveau helemaal niet kan bijhouden. Mijn onderdompeling werd ongeveer elke vijf seconden verbroken toen grote objecten, zoals een deel van een zwevende loop-de-loop of een enorme boom, recht voor me in zicht kwamen. Toegegeven, dat is soms hilarisch, maar het is altijd schokkend en ronduit lelijk. Meestal is het een reling of platform dat op een paar meter afstand van je in het leven springt, maar soms zijn het hele delen van de wereld. Ondanks al zijn verbazingwekkende snellaadmogelijkheden, leek de PS5 gewoon niet aan te kunnen hoe hilarisch snel Frontiers me liet gaan. Of ik nu in de 4K-resolutiemodus speelde met 30 fps of de veel wenselijker 60 fps-modus (serieus, wat doen we hier eigenlijk om zo snel een game te spelen met minder?), de pop-in was altijd een probleem. In één geval rende ik zelfs zo hard dat de grond nog niet geladen was en zakte ik door de kaart. Het is geen uniek probleem voor een open-wereldgame, maar het onvermogen van Frontiers om op tijd te laden komt zo vaak voor dat alles er gewoon dun en ongepolijst uitziet.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.