Snapdragon 8 Gen 2 SoC blijkt langzamer te zijn dan de A16 Bionic-chip van Apple in benchmarktest

0

Snapdragon 8 Gen 2 SoC gelanceerd op woensdag tijdens de Snapdragon Tech Summit. Dit nieuwste vlaggenschipplatform van Qualcomm zou 40 procent meer energie-efficiëntie hebben in vergelijking met zijn voorganger, de Snapdragon 8 Gen 1 SoC. Smartphones die door deze chipset worden aangedreven, zullen naar verwachting voor het einde van 2022 op de markt komen. Het lijkt er echter op dat de Snapdragon 8 Gen 2 SoC misschien niet zo krachtig is als de Apple A16 Bionic-chip die de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max aandrijft modellen.

Qualcomm heeft onlangs de Snapdragon 8 Gen 2 SoC gelanceerd, die real-time ray-tracing biedt voor gaming en ondersteuning voor de 200-megapixel Samsung ISOCELL HP3-sensor. De officiële benchmarks moeten nog naar boven komen. Echter, een vermeende Vivo-handset met het modelnummer V2227Awerd onlangs gespot op Geekbench.

Aangenomen wordt dat deze smartphone de Vivo X90 Pro+ is, waarvan wordt gezegd dat deze wordt aangedreven door een Snapdragon 8 Gen 2 SoC. Het was in staat om een ​​single-core score van 1.483 punten en een multi-core score van 4.709 punten te behalen. Ondertussen staat de Apple A16 Bionic-chip-aangedreven iPhone 14 Pro vermeld op Geekbench met een single-core score van 1.874 punten en een multi-core score van 5.372 punten.

De Snapdragon 8 Gen 2 SoC is gemaakt met behulp van het 4nm-proces van TSMC, dat ook door Apple wordt gebruikt voor de A16 Bionic-chip. De Qualcomm-chipset zou een Arm Cortex-X3 CPU-kern hebben met een kloksnelheid van 3,2 GHz, vier Cortex-A715-kernen met een piekkloksnelheid van 2,8 GHz en drie Cortex-A510-kernen geklokt op 2,0 GHz.

Vivo heeft geplaagd dat een van zijn aankomende vlaggenschepen zal worden aangedreven door een Snapdragon 8 Gen 2 SoC. Zoals eerder vermeld, zou het de Vivo X90 Pro+ kunnen zijn die naar verwachting op 22 november wordt gelanceerd, samen met de rest van de Vivo X90-serie.

In gerelateerd nieuws wordt ook bevestigd dat de aankomende Moto X40 en iQoo 11 5G worden aangedreven door de onlangs aangekondigde Snapdragon 8 Gen 2-chipset.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Volg Gadgets 360 op voor het laatste technische nieuws en beoordelingen Twitteren, Facebook en Google Nieuws. Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s over gadgets en technologie.

Wat zijn hulpprogramma-NFT’s: dit is wat we weten

Kia India brengt meer EV6-eenheden naar het land om lopende boekingen te voltooien

Aanbevolen video van de dag

Schakel ‘Paniekmodus’ in op uw Samsung-smartphone: hier leest u hoe u dit doet

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.