RSV: Expert slaat alarm over ‘gevaarlijk’ virus terwijl ‘triplemische’ angsten groeien | Wetenschap | Nieuws

0

Temidden van de bezorgdheid dat Covid deze winter volledig van kracht zal worden, samen met stijgende griepgevallen, waardoor de gezondheidsdiensten extra onder druk dreigen te komen, heeft een expert Express.co.uk verteld dat er een ander virus is dat een groter risico vormt voor kinderen dat zou kunnen worden toegevoegd aan de mix. Respiratory Syncytial Virus Infection (RSV) is een infectie die normaal gesproken mild is, maar longontsteking en zwelling van de ether kan veroorzaken bij baby’s, ouderen en kwetsbare mensen.

Hoewel het in sommige gevallen mild is, is het de belangrijkste oorzaak van ziekenhuisopnames van baby’s in het VK en bijna een derde van de kinderen onder de vijf jaar met ademhalingssymptomen die zijn afgenomen als onderdeel van een positieve UKHSA-surveillancetest.

Met Covid en griep die een “twindemie” dreigen te veroorzaken, zoals sommige experts hebben gewaarschuwd, hebben hoge vaccinatiegraad ertoe geleid dat grote delen van de bevolking goed beschermd zijn tegen de twee ziekten. Maar het is ook onwaarschijnlijk dat beide virussen ernstige ziekten veroorzaken bij jonge mensen.

Maar prof. Francois Balloux, directeur van het UCL Genetics Institute zei dat RSV een heel ander verhaal is. Hij vertelde Express.co.uk: “RSV is een belangrijke oorzaak van ziekenhuisopname van kinderen en het virus doodt elk jaar wereldwijd meer dan 100.000 kinderen. Dat is meer dan 50 keer zoveel kinderen dan degenen die stierven aan Covid tijdens de pandemie. Het is een veel grotere bedreiging voor jonge kinderen dan Covid of seizoensgriep.”

En hij waarschuwde dat het moeilijk kan zijn om de verspreiding te voorkomen, tenzij er actie wordt ondernomen om zo snel mogelijk een vaccin uit te rollen, anders zullen er “ontwrichtende maatregelen” moeten worden genomen als de gevallen blijven stijgen.

Hij zei: “RSV is zeer besmettelijk en de meerderheid van de kinderen ervaart een RSV-infectie vóór de leeftijd van 2 jaar. Het is niet duidelijk dat de verspreiding ervan kan worden onderdrukt zonder zeer ontwrichtende maatregelen af ​​te dwingen. Er is hoop dat het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen van RSV-kinderen in de toekomst met nieuwe RSV-vaccins die binnenkort worden uitgerold.”

Recente cijfers van de UK Health Security Agency geven aan dat bijna een derde van de kinderen onder de vijf jaar RSV heeft, waarbij 7,4 procent van de algemene bevolking besmet is met de ziekte. Nu het aantal gevallen van deze ziekte toeneemt, komt het op hetzelfde moment dat het griepniveau na twee jaar lockdown hoger is dan normaal, terwijl meer dan twee miljoen mensen in het VK Covid hebben.

Maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat er een “drievoudige epidemie” op ons afkomt. Professor Amitava Banerjee, van het Institute of Health Informatics en UCL, vertelde Express.co.uk: “Naar mijn mening is het woord ‘tripledemieën’ slechts de nieuwste soundbite en we weten niet noodzakelijkerwijs dat RSV een even grote bedreiging zal vormen.

“Ik denk dat veel grotere potentiële bedreigingen voor de NHS te wijten zijn aan chronische onderfinanciering, chronische onderbezetting en de indirecte en langetermijneffecten van COVID.”

LEES MEER: China heeft opdracht gegeven om belang in microchipfabriek in het VK te verkopen

Ouders maken zich echter zeker zorgen over het vooruitzicht van stijgende RSV-gevallen deze winter. Victoria Fuller, een moeder van een kind, vertelde aan Express.co.uk: “Mijn dochter heeft in acht weken tijd vijf bugs gehad, waarvan er minstens drie van het ademhalingstype waren.

“Het is een enge tijd voor ouders die waakzaam proberen te zijn tegen deze extra ziekten die de ronde doen, maar tegelijkertijd moet het leven doorgaan. Geen crèche zou voor mij geen werk betekenen – en met de crisis van de kosten van levensonderhoud in volle gang , dat is gewoon geen optie.”

En hoewel RSV-infectie veel voorkomt bij kinderen, heeft de UKSHA eerder gewaarschuwd dat antilichamen die zich ontwikkelen na infectie in de vroege kinderjaren, verdere RSV-infecties gedurende het hele leven niet kunnen voorkomen.

Emeritus professor Ron Eccles zei over de tripledemie tegen de Daily Mail: “Als veel mensen tegelijkertijd ziek worden, en vooral in de winter, kan de druk op de gezondheidsdiensten erg groot zijn.”

NIET MISSEN
VK gaat migrantensmokkelaars vanuit de ruimte volgen terwijl lancering goedkeuring krijgt [REPORT]
Caver herinnert zich het ‘sprakeloze’ moment waarop hij nieuwe mensensoorten ontdekte [REVEAL]
Hogere rekeningen vanaf april om ‘miljoenen meer in brandstofarmoede’ te duwen [INSIGHT]

Cheryl Watler, een viroloog van de Universiteit van Hull, vertelde eerder aan Express.co.uk dat het vooruitzicht van een combinatie van Covid en griep deze winter het gevolg zou kunnen zijn van strenge beperkingen om de verspreiding te beperken. Op de vraag of we nog een afsluiting zouden kunnen zien, antwoordde ze: “Dit is een mogelijkheid met mogelijk aanzienlijke gevolgen voor de gezondheidsdiensten, mocht die zich voordoen. Het zuidelijk halfrond heeft een moeilijk griepseizoen doorgemaakt.

“Maar het goede nieuws is dat er een prominente campagne is om risicopersonen tegen griep te vaccineren, zoals er is met de COVID-boosters, en dat het vaccin van dit jaar een goede match is voor de seizoensgriep die dit jaar dominant is.

“Herfst en winter zijn typisch de tijden van het jaar waarin de incidentie van respiratoire virussen toeneemt. Zoals we in de winter van 2020-2021 hebben gezien, zien we al een toename van het aantal COVID-19-gevallen met de verwachting dat dit zal verder toenemen in de winter.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.