Pearl Jam-trends op sociale media na Ticketmaster’s Eras Tour-voorverkoop

0

Ticketmaster staat de laatste tijd in de schijnwerpers vanwege de verkeerde behandeling van de Taylor Snel Tijdperk Tour voorverkoop. Dit zette fans en sommige politici ertoe aan om een ​​onderzoek in te stellen naar de kaartverkoper voor mogelijke antitrustschendingen en zijn monopolie op de livemuziekindustrie. Maar wist je dat dit niet de eerste keer is dat Ticketmaster onder de loep wordt genomen? Muziekfans hebben de rockband uit Seattle grootgebracht, Pearl Jamen zijn poging om in de jaren 90 tegen de kaartverkopers te vechten.

Ticketmaster, een snelle geschiedenisles, werd de go-to-kaartverkoper om het voor muziekliefhebbers gemakkelijker te maken om kaartjes te kopen zonder lange uren in de rij te hoeven staan. Dit leidde er echter toe dat ze de markt beheersten. De kaartverkoper werd beschuldigd van het opnemen van onnodige toeslagen op tickets die bedoeld waren om betaalbaar te zijn.

Dan komt Pearl Jam binnen.

Volgens Rolling Stone diende de muziekgroep een formeel onderzoek in tegen Ticketmaster bij het ministerie van Justitie en probeerde ze op alternatieve wijze kaartjes voor hun tour in 1995 te verkopen. De DOJ sloot het onderzoek echter af en Ticketmaster vierde de overwinning. Yahoo!News meldde dat Pearl Jam zich zorgen maakte over het monopolie van Ticketmaster met locaties om ervoor te zorgen dat het “cementcontrole had over de distributie van kaartjes voor concerten”.

Deze mislukte poging om Ticketmaster te laten onderzoeken is de reden waarom de band tegenwoordig trending is. In de jaren 90 was Pearl Jam een ​​van de grootste muziekacts in Amerika en ze konden niets doen om de controle en het toenemende monopolie van Ticketmaster in de livemuziekindustrie te stoppen. Dit jaar heeft Taylor Swift door haar talrijke prestaties aanzienlijk meer invloed in vergelijking met de rockgroep. Maar ondanks recente gebeurtenissen en wat er in het verleden is gebeurd, hebben oudere muziekfans hun twijfels.

Als een van Amerika’s grootste muziekacts in de jaren 90 dit niet kon stoppen, waarom denken ze dan dat Swift iets zou veranderen? Pearl Jam wist wat er gebeurde en probeerde het te stoppen toen het begon, maar dat mislukte.

Mensen geloofden toen niet in Pearl Jam en nu betalen jonge muziekliefhebbers letterlijk de prijs. Het kostte muziekfans bijna 30 jaar om te beseffen dat de rockband gelijk had. Nu bezit Ticketmaster een meerderheid van de livemuziekindustrie in Amerika.

Ondanks de twijfels geloofden sommigen dat Swift kon afmaken wat Pearl Jam al die jaren geleden begon. Het hangt er allemaal van af of Swift “echt om haar fans geeft”, of dat ze er ook voor het geld in zit. Noch Swift, noch haar vertegenwoordigers hebben iets gezegd over het fiasco, en brachten in plaats daarvan haar vijfde remix voor ‘Anti-Hero’ uit.

Dit fiasco is geen geïsoleerde situatie die met deze twee bands is gebeurd. iHeart Radio meldde dat Mark Hoppus van Blink-182 probeerde kaartjes te kopen voor zijn eigen show om te zien hoe de situatie was, maar dat mislukte vanwege het “dynamische prijsmodel” van Ticketmaster. Helaas konden ze er ook niets aan doen.

“Ik begrijp dat de ticketing frustrerend kan zijn. Ik heb zelf kaartjes gekocht voor twee van onze shows om te zien hoe de ervaring was. Ik had kaartjes uit mijn winkelwagen gehaald en het hele ding crashte. Dynamisch prijzen. Ik ben er niet verantwoordelijk voor. Het is bedoeld om scalpers te ontmoedigen. We proberen je de best mogelijke show te bieden voor de beste prijs.”

Tot nu toe hebben slechts twee politici aangekondigd een formeel onderzoek tegen Ticketmaster te steunen. Ondertussen liepen tweedehands tickets voor de Eras Tour uit de hand omdat ze nu worden verkocht voor meer dan $ 90.000 USD. De CEO van Live Nation onthulde dat meer dan 14 miljoen mensen probeerden kaartjes te kopen tijdens de voorverkoop, terwijl er slechts 1,5 miljoen codes werden verzonden via het geverifieerde fanprogramma.

De voorverkoop van de Eras Tour zou een enorme indicator moeten zijn van hoe ver dit monopolie is gegaan en het is aan muzikanten, fans en de overheid om er iets aan te doen. Zo niet, dan zal de geschiedenis zich nog een keer herhalen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.