Nieuw oraal medicijn gevonden voor cholesterolverlaging; zie onderzoek hier

0

Wetenschappers hebben een oraal toegediend medicijn gevonden dat het cholesterolgehalte verlaagt. Het onderzoek dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Cell Reports, vertegenwoordigt een voorheen niet-erkende strategie voor het beheersen van cholesterol en kan ook van invloed zijn op kankerbehandelingen.

In de meest recente studie ontwikkelden onderzoekers van Universitaire Ziekenhuizen (UH) en Case Western Reserve University School of Medicine, VS, een oraal toegediend geneesmiddel met kleine moleculen dat de PCSK9-spiegel verlaagt en het cholesterol in diermodellen met 70 procent verlaagt.

Na statines zijn PCSK9-remmers de volgende leidende klasse van medicijnen voor het beheersen van cholesterol, aldus de onderzoekers.

Deze zeer effectieve middelen helpen het lichaam overtollig cholesterol uit het bloed te halen, maar in tegenstelling tot statines, die verkrijgbaar zijn als orale middelen, kunnen PCSK9-remmers alleen als injecties worden toegediend, waardoor ze barrières vormen voor het gebruik ervan, zeiden ze.

In de meest recente studie ontwikkelden onderzoekers van Universitaire Ziekenhuizen (UH) en Case Western Reserve University School of Medicine, VS, een oraal toegediend geneesmiddel met kleine moleculen dat de PCSK9-spiegel verlaagt en het cholesterol in diermodellen met 70 procent verlaagt.

“Cholesterolverlaging is een van de belangrijkste therapieën die we hebben om het leven te verlengen en mensen te beschermen tegen hartaandoeningen, wat nog steeds de belangrijkste oorzaak is van morbiditeit en mortaliteit in de westerse wereld”, zegt senior auteur Jonathan S. Stamler, professor aan de UH en Case Western Reserve School of Medicine.

“Statines verlagen tot nu toe alleen het cholesterol. Dit is een medicijnklasse waarvan we denken dat het een nieuwe manier zou zijn om cholesterol te verlagen, een nieuwe manier om PCSK9 te raken,” zei Stamler.

De onderzoekers merkten op dat LDL-receptoren, die aan het oppervlak van levercellen zitten en cholesterol uit het bloed verwijderen, centraal staan ​​in de cholesterolregulatie, waardoor de serumspiegels worden verlaagd.

PCSK9 in de bloedbaan regelt het aantal LDL-receptoren door ze te markeren voor afbraak. Daarom verhogen middelen die PCSK9 remmen het aantal LDL-receptoren die cholesterol verwijderen.

Stikstofmonoxide is een molecuul waarvan bekend is dat het hartaanvallen voorkomt door bloedvaten te verwijden, aldus de onderzoekers.

In de nieuwe studie laten Stamler en collega’s zien dat stikstofmonoxide ook PCSK9 kan targeten en remmen, waardoor het cholesterol wordt verlaagd.

Ze identificeerden een medicijn met een klein molecuul dat functioneert om de stikstofmonoxide-inactivatie van PCSK9 te verhogen.

Muizen die met het medicijn werden behandeld, vertoonden een vermindering van 70 procent van het “slechte” LDL-cholesterol.

Naast het beïnvloeden van het cholesterolmetabolisme, kunnen de bevindingen patiënten met kanker beïnvloeden, aangezien opkomend bewijs suggereert dat het richten op PCSK9 de werkzaamheid van kankerimmunotherapieën kan verbeteren, aldus de onderzoekers.

“PCSK9 richt zich niet alleen op de afbraak van LDL-receptoren, het medieert ook de afbraak van MHC 1 op lymfocyten, dat wordt gebruikt voor de herkenning van kankercellen”, aldus Stamler.

“PCSK9 verhindert effectief dat uw lymfocyten kankercellen herkennen. Dus als u PCSK9 remt, kunt u de kankersurveillance van het lichaam stimuleren. Op een dag kan er een gelegenheid zijn om deze nieuwe medicijnen toe te passen op die behoefte, “voegde hij eraan toe.

(Met input van PTI)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.