NASA Artemis I Moon Rocket doorstaat wind met orkaankracht voorafgaand aan lancering, kleine schade gedetecteerd

0

NASA’s nieuwe maanraket van $ 4 miljard (ongeveer Rs. 32.280 crore) doorstond felle wind en zware regenval donderdag vroeg toen het de orkaan Nicole op zijn lanceerplatform in Florida uitreed, blijkbaar met slechts kleine schade, volgens een vroege NASA-inspectie in de nasleep van de storm.

Aanhoudende windsnelheden van 85 mijl per uur (136,8 km per uur) werden gemeten door sensoren op de lanceerplaats honderden meters boven de grond, met windstoten tot 100 mph, waarbij de ontwerplimieten van de 32 verdiepingen hoge raket werden getest en extra risico’s voor een ruimtevaartuig dat al wordt geteisterd door technische storingen die zijn debuutlancering hebben vertraagd.

NASA’s windsensormetingen worden door de Amerikaanse National Weather Service online beschikbaar gesteld aan het publiek. De raket is ontworpen om blootstelling op het lanceerplatform te weerstaan ​​aan windsnelheden tot 85 mph, zeiden functionarissen van het Amerikaanse ruimteagentschap voor de storm.

In een kort bericht dat op Twitter werd geplaatst door NASA Associate Administrator Jim Free, erkende het bureau windsensormetingen van 60 voet hoge windvlagen met een piek van 82 mph.

Het National Hurricane Center in Miami rapporteerde Nicole’s maximale aanhoudende windsnelheden op de grond met 120 km/u, met hogere windstoten, toen het donderdag voor zonsopgang aan land kwam ten zuiden van de lanceerbasis van het Kennedy Space Center in Cape Canaveral.

In plaats van te proberen de enorme Space Launch System (SLS)-raket terug te rollen naar zijn hangar voordat de orkaan toesloeg, had NASA ervoor gekozen om het voertuig neer te halen bij het lanceerplatform waar het vorige week aankwam voordat Nicole in de voorspelling opdook als een tropische storm. .

De SLS en zijn Orion-capsule werden voorbereid voor een derde lanceringspoging – na twee afgebroken countdowns in de nazomer – die hun langverwachte eerste vlucht en de inaugurele missie van NASA’s Artemis-maanverkenningsprogramma zou markeren.

NASA-ingenieurs redeneerden dat het te riskant was om de enorme raket, een onderneming van 12 uur, te vervoeren bij harde wind terwijl de storm naderde.

“Camera-inspecties tonen zeer kleine schade aan, zoals losse kit en scheuren in weerbedekkingen”, tweette Free, die toezicht houdt op een groot deel van het Artemis-programma van het bureau donderdagmiddag. “Het team zal binnenkort aanvullende inspecties van het voertuig ter plaatse uitvoeren.”

NASA heeft afgelopen donderdag SLS naar zijn lanceerplatform uitgerold voor een geplande lancering op 14 november, met als doel een veel vertraagde debuuttestvlucht naar de maan uit te voeren zonder mensen aan boord.

“Zelfs op dat moment was er altijd de zorg dat ergens in het Caribisch gebied een favoriet gebied zou zijn voor op zijn minst enige ontwikkeling van een tropisch systeem”, zegt Mark Burger, lanceerweerofficier bij het 45th Weather Squadron van het Cape Canaveral Space Force Station. .

“Natuurlijk was er op dat moment niets, dus je kunt alleen uitgaan van het probabilistische aspect”, voegde hij eraan toe.

Nicole kreeg vorm als een potentiële tropische storm toen SLS aankwam op het pad, ongeveer 6,5 kilometer van waar het was opgeslagen in NASA’s Vehicle Assembly Building. NASA heeft dinsdag de beoogde lanceringsdatum van de raket uitgesteld tot 16 november, toen weerofficieren voorspelden dat Nicole zou uitgroeien tot een orkaan.

Een NASA-woordvoerder zei donderdag dat het bureau een lancering op 16 november niet heeft uitgesloten, maar voegde eraan toe: “Het is voorbarig om de lanceringsdatum te bevestigen terwijl we net zijn begonnen met het uitzenden van personeel voor inspecties.”

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.