Maansverduistering 2022: DEZE tempels in India zijn niet gesloten, zelfs niet tijdens Chandra Grahan, dit is waarom

0

Representatief beeld
Afbeeldingsbron: TWITTER/MP_INDEX Representatief beeld

Maansverduistering 2022: De laatste en tweede maansverduistering van het jaar zal vandaag plaatsvinden, op de dag van Kartik Purnima. Dit zal een totale maansverduistering zijn en is te zien in sommige delen van India. Vanuit religieus oogpunt wordt eclips als ongunstig beschouwd. Aanbidding tijdens de zonsverduistering is verboden en de meeste tempels blijven dichtbij. Deze verduisteringsregels worden van kracht zodra de Sutak-periode begint. De Sutak-periode duurt 12 uur tijdens de zonsverduistering en 9 uur vóór de maansverduistering.

Net als eclips wordt de Sutak-periode ook niet als gunstig beschouwd. De deuren van de tempel worden gesloten zodra de Sutak begint. Er zijn echter enkele tempels in India die zelfs tijdens de maansverduistering en de Sutak-periode open blijven. Laat ons weten wat de reden hierachter is.

Vishmupada-tempel

Er is geen effect van de zonsverduistering op de Vishnupad-tempel van Gaya in Bihar. Hier blijven de deuren van de tempel open, zelfs tijdens zonsverduistering en maansverduistering. De herkenning van de tempel neemt aanzienlijk toe op de dag van de zonsverduistering omdat Pind Daan hier in die tijd wordt gedaan. Het wordt als gunstig beschouwd om dit te doen.

Mahakal-tempel

De Mahakal-tempel in Ujjain blijft ook open tijdens de zonsverduistering. Het is toegewijden niet verboden om de tempel te bezoeken tijdens de zonsverduisteringsperiode, noch zijn de deuren van de tempel gesloten. Er is echter een verschil in de timing van aanbidding en aarti. De timing van de aarti verandert zodra de zonsverduistering plaatsvindt.

Laxminath-tempel

De deur van de oude Laxminath-tempel blijft ook open tijdens de Sutak-periode. Hieraan is een verhaal verbonden, volgens hetwelk er eens, toen de sutak begon, een priester de deuren van de Laxminath-tempel sloot. God werd op die dag niet aanbeden, noch werd hem de bhog aangeboden. Diezelfde avond ging een jongen naar de banketbakkerij tegenover de tempel en zei dat hij honger had. Hij vroeg om prasad door een pajeb aan de banketbakker te geven. De banketbakker gaf hem ook prasad. De volgende dag verspreidde het nieuws van Pajebs verdwijning uit de tempel zich. Toen de banketbakker de priester over de jongen vertelde, geloofde men dat het hongerige kind niemand minder was dan Laxminath Maharaj zelf. Na dit incident sluiten de deuren van deze tempel niet tijdens de Sutak van de zonsverduistering. Integendeel, hier wordt een aarti gehouden en de Heer wordt bhog aangeboden. De deuren van de tempel zijn alleen gesloten tijdens de zonsverduisteringsperiode.

Disclaimer- Dit artikel is gebaseerd op algemene openbare informatie en spreekwoorden. India TV bevestigt de juistheid ervan niet.

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply