ISRO levert raketsysteem aan privé-lanceervoertuig Agnibaan

0

De Indian Space Research Organisation (ISRO) heeft voor het eerst een raketsysteem geleverd ter ondersteuning van een in het land gebouwd privé-lanceervoertuig.

Agnikul Cosmos, een in Chennai gevestigde start-up voor ruimtetechnologie, ontving op 7 november zijn eerste vluchtbeëindigingssysteem (FTS) van ISRO, met de steun van IN-SPACe (Indian National Space Promotion and Authorization Centre), een autonome overheidsinstantie met één loket voor het promoten, ruimtevaartactiviteiten van de particuliere sector mogelijk te maken en er toezicht op te houden.

“Het officiële overdrachtsevenement vond plaats en markeerde het hoogtepunt van meerdere interactierondes over het koppelen, hanteren en gebruiken van deze systemen op Agnikul’s draagraket ‘Agnibaan’, zei het nationale ruimteagentschap met het hoofdkantoor hier vrijdag in een verklaring.

“Dit is ook de eerste keer dat een systeem dat is gebruikt voor ISRO’s voertuigen wordt geleverd ter ondersteuning van een privé-lanceervoertuig dat in India is gebouwd. Het pakket zal worden gebruikt voor hun volledig bestuurde sub-orbitale draagraket, gepland om te lanceren vanaf SDSC SHAR , Sriharikota,” zei het.

Volgens Agnikul is Agnibaan een zeer aanpasbare tweetraps draagraket. Kosmos.

VSSC voerde met succes de 15 seconden durende hete test van Agnilet Engine uit in zijn verticale testfaciliteit, Thumba Equatorial Rocket Launching Station (TERLS), Thiruvananthapuram.

De test werd uitgevoerd als onderdeel van een memorandum van overeenstemming tussen ISRO en Agnikul Cosmos om Indiase start-ups in de ruimte de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van de faciliteiten van ISRO via IN-SPACe.

Agnilet is een regeneratief gekoelde 1,4 kN semi-cryogene motor die vloeibare zuurstof en luchtvaartturbinebrandstof als drijfgas gebruikt. Deze motor wordt gerealiseerd door middel van state-of-the-art 3D-printtechnologie, zo werd gezegd.

“We zijn vernederd om aan te kondigen dat we met succes een versie van onze gepatenteerde, op technologie gebaseerde, volledig 3D-geprinte semi-cryomotor uit één stuk – Agnilet – hebben getest bij VSSC”, tweette Agnikul.

“Naast het valideren van onze interne technologie, is dit ook een enorme stap voor ons om te begrijpen hoe we raketmotoren op professioneel niveau kunnen ontwerpen, ontwikkelen en afvuren. Een onvergetelijke dag voor Agnikul!”,


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.