Houd ze gehydrateerd om onderkoeling te controleren, weet hoe u huisdieren deze winter warm kunt houden

0

Weet hoe je huisdieren deze winter warm kunt houden
Afbeeldingsbron: FREEPIK Weet hoe je huisdieren deze winter warm kunt houden

Nu het kwikgehalte in het hele land daalt, wordt het tijd dat u uw huisdieren wat extra zorg en bescherming geeft. De winter kan in sommige delen van India extreem koud worden, daarom is het het beste om snel wat aanpassingen te maken om de routines van uw huisdier te acclimatiseren. Hier zijn enkele tips om je harige vrienden warm en gezellig te houden in de koude maanden.

Wikkel ze in wol: Je kunt je gewoon niet voorstellen dat je in de winter zonder trui naar buiten stapt. Hetzelfde geldt voor uw huisdieren. Kies uit een verscheidenheid aan beschikbare opties voor uw katten en honden. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest en houd ze warm tijdens het wandelen. Als je konijnen en vogels hebt, kun je hun kooien bedekken met een sjaal, zodat er wat ruimte overblijft voor ventilatie.

Houd ze gehydrateerd: Het winterseizoen verlaagt de behoefte van uw huisdier aan waterverbruik. Uitdroging kan echter levensbedreigend voor hen zijn. Zorg er dus voor dat hun waterbakjes nooit leeg blijven. Houd goed in de gaten of ze voldoende water drinken of niet. Draag altijd een waterfles als u ze meeneemt voor wandelingen.

Ongevallen binnenshuis: Koude winters kunnen leiden tot onbedoeld urineren in huis. Haal ze er vaak uit om zichzelf te ontlasten. Te lang ophouden met plassen kan urineweginfecties bij uw huisdieren veroorzaken. U kunt overwegen om uw huisdieren binnenshuis zindelijk te maken. Optioneel kunnen plaskussentjes en plasbakjes worden gebruikt om zeker te zijn. Ipsita Gupta, huisdierouder van een labrador zegt: “Tijdens de winters plast Mia soms per ongeluk in huis. Ik gebruik een huisdiervriendelijke vloerreiniger zoals ITC Nimyle, een 100% natuurlijke vloerreiniger gemaakt met neem dat houdt de vloeren schoon en veroorzaakt ook geen huiduitslag op Mia’s huid, in tegenstelling tot andere vloerreinigers die ik eerder heb gebruikt. Geactiveerd met de kracht van neem, heeft Nimyle ook antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. “

Zorg voor warm beddengoed: Laat uw huisdier in de winter nooit op de koude vloer slapen. Zorg ervoor dat ze warm en gezellig beddengoed hebben. Zet het beddengoed op een warme plek, bij voorkeur waar ze elke dag slapen. Zorg ervoor dat het gebied regelmatig wordt schoongemaakt met water en een huisdiervriendelijke vloerreiniger. Onreine oppervlakken kunnen huiduitslag onder de buik veroorzaken. Veel eigenaren van gezelschapsdieren gebruiken huisdiervriendelijke kachels en warmers om de kamertemperatuur onder controle te houden.

Houd hun buitenuren beperkt tot overdag: Probeer uw huisdieren vooral ‘s nachts binnen te houden. Ga in de late ochtenduren met ze wandelen. Door tijdens deze uren aan de zon te worden blootgesteld, krijgen ze de broodnodige vitamine D.

Controleer op onderkoeling: Als de temperatuur sterk daalt, heeft uw huisdier speciale aandacht nodig. Ushija Asthana, huisdierouder van een hond Cooper en een kat Silver zei: “De poten van uw hond of kat moeten worden beschermd tegen de kou omdat ze niet bedekt zijn met vacht. Als uw huisdier hun poten van de vloer opraapt , is dit een teken dat het weer te koud voor ze is. Als de lichaamstemperatuur van uw huisdier daalt, zorg er dan voor dat u ze bedekt met warme dekens en ze warme dranken zoals kippenbouillon geeft.”

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.