Google stemde ermee in Activision $ 360 miljoen te betalen om rivaliserende App Store te blokkeren, zegt Epic Games-rechtszaak

0

Alphabet’s Google heeft ten minste 24 deals gesloten met grote app-ontwikkelaars om te voorkomen dat ze concurreren met de Play Store, waaronder een overeenkomst om Activision Blizzard ongeveer $ 360 miljoen (ongeveer Rs. 2.941 crore) te betalen over drie jaar, volgens een rechtszaak op donderdag .

Google stemde er in 2020 ook mee in om de Riot Games-eenheid van Tencent Holdings, die League of Legends opbrengt, ongeveer $ 30 miljoen (ongeveer Rs. 245 crore) over een jaar te betalen, aldus de aanvraag.

De financiële details kwamen naar voren in een nieuwe, niet-geredigeerde kopie van een rechtszaak die Fortnite-videogamemaker Epic Games in 2020 voor het eerst tegen Google had aangespannen. Het vermeende concurrentiebeperkende praktijken met betrekking tot de Android- en Play Store-activiteiten van de zoekgigant.

Google noemde de rechtszaak ongegrond en vol verkeerde karakteriseringen. Het zei dat zijn deals om ontwikkelaars tevreden te houden een gezonde concurrentie weerspiegelen.

Riot zei dat het de aanvraag aan het herzien was. Activision reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Epic verloor vorig jaar grotendeels een vergelijkbare zaak tegen Apple, de andere toonaangevende app store-aanbieder. Een uitspraak in hoger beroep in die zaak wordt volgend jaar verwacht.

De Google-overeenkomsten met ontwikkelaars maken deel uit van een interne inspanning die bekend staat als “Project Hug” en werden beschreven in eerdere versies van de rechtszaak zonder de exacte voorwaarden.

De vergoeding omvat betalingen voor het posten op YouTube en tegoeden voor Google-advertenties en cloudservices.

De deal met Activision werd aangekondigd in januari 2020, kort nadat het Google had verteld dat het overwoog om een ​​eigen app store te lanceren. De samenwerking met Riot was ook bedoeld om “hun interne ‘app store’-inspanningen te stoppen”, aldus gerechtelijke documenten.

Google voorspelde destijds miljarden dollars aan verloren app store-verkopen als ontwikkelaars zouden vluchten naar alternatieve systemen.

De rechtszaak van Epic beweert dat Google wist dat de ondertekening met Activision “er effectief voor zorgde dat (Activision) zijn plannen om een ​​concurrerende app store te lanceren, zou laten varen”. De overeenkomst verhoogt de prijzen en verlaagt de kwaliteit van de dienstverlening, voegde de rechtszaak eraan toe.

Onder andere die vanaf juli bij Google tekenden, waren gamemakers Nintendo en Ubisoft Entertainment, meditatie-app Calm en onderwijs-app-bedrijf Age of Learning, volgens de gerechtelijke documenten.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.