Energiecrisis: Hunt kondigt enorme verhoging van meevallerbelasting aan om de rekeningen voor miljoenen te verlichten | Wetenschap | Nieuws

0

Dit komt nadat campagnevoerders de heer Hunt al lang hadden opgeroepen om een ​​belasting te heffen op de duizelingwekkende winsten van energiereuzen, waardoor miljoenen Britten hogere rekeningen moesten betalen te midden van de energiecrisis.

Ondanks dat de meevaller van de belastingmaatregel van de heer Hunt extra middelen voor de schatkist kon opleveren, kondigde de kanselier nog steeds aan dat de energieprijsgarantieregeling van mevrouw Truss het prijsplafond van £ 2.500 voor typische huishoudens zal verhogen van £ 3.000 voor 12 maanden vanaf april.

Schaduwkanselier Rachael Reeves zei tegen de Commons, in reactie op de begroting van de heer Hunt: “Rekeningbetalers zullen de prijzen volgend voorjaar nog steeds zien stijgen, waardoor veel te veel mensen zich afvragen hoe ze de eindjes aan elkaar zullen knopen. Voor elke pond meevallerbelasting die nog op tafel ligt, mensen worden geconfronteerd met hogere prijzen op hun rekeningen.De Tories-storing op het gebied van energie gaat veel verder terug.Ze sloten gasopslag, blokkeerden wind- en zonne-energie op land en verlaagden de steun voor woningisolatie.

“Vandaag zegt de bondskanselier dat hij actie zal ondernemen op het gebied van energie-efficiëntie, maar ik ben bang dat het veel te laat is.”

Alexander Kirk, campagnevoerder, Global Witness, die exclusief voor Express.co.uk sprak, zei dat de windfall tax niet ver genoeg gaat.

Hij zei: “Het gaat niet ver genoeg en het maakt ook grote fiscale mazen mogelijk, bijvoorbeeld als ze investeren in andere olievelden of energieprojecten, maar het is niet erg duidelijk waar ze moeten investeren om toegang te krijgen tot die mazen in de wet. .

“Er zijn enorme belastingvrijstellingen en de regering zal haar gerealiseerde doel misschien toch niet halen. Ze verhogen ook de energieprijsplafond. De End Fuel Poverty Coalition heeft gezegd dat 8,6 miljoen mensen in brandstofarmoede zullen verkeren als gevolg van de wijzigingen in april van £ 2.500 tot £ 3000, wat schandalig is.

“Dat betekent dat er in het VK het equivalent van 20 miljoen mensen in brandstofarmoede zal leven. Het geld gaat niet rechtstreeks naar de meest kwetsbaren, dus we walgen er ook behoorlijk van. U zult de verhoging verwelkomen omdat er was sprake van geen verhoging, maar het gaat niet naar de juiste plekken.”

LEES MEER: VK helpt Oekraïne stabiel te houden met cruciale energiesteun

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.