Door ‘Bayonetta 3’ verloor ik mijn interesse in een van mijn favoriete series

0

Hoe kan een game tegelijkertijd enkele van de meest buitensporige, spectaculaire set-pieces bevatten en tegelijkertijd volkomen saai en levenloos aanvoelen? Bayonetta 3 slaagt er op de een of andere manier in om precies dat te doen. Je kunt door de stad slingerende webben vliegen als een gigantische spinnendemon en een enorme kaiju besturen die op cruiseschepen in het midden van de oceaan surft, maar het voelt ook de helft van de tijd als een totaal dutje.

Er zijn enkele absoluut krankzinnige sequenties, maar het vertellen van verhalen en het bouwen aan de wereld brachten me in slaap. De helft van de game voelt aan als een tussenfilmpje of film waarin we Bayonetta iets cools zien doen. En dat is geweldig. Ik hou ervan als Bayonetta coole dingen doet. Ik hou er nog meer van wanneer l ga die coole dingen doen. De tussenfilmpjes gaan meestal niet verder in het verhaal of bieden karakterontwikkeling, het zijn eigenlijk gewoon coole scènes waarin Bayonetta … nou ja, coole dingen doet.

Wanneer ik de controle over kan nemen en coole combo’s kan maken, is waar Bayonetta 3 schijnt. Vechtsequenties – of het nu meerdere vijanden tegelijk zijn of een cool baasgevecht – zijn de beste delen van het spel. Net als bij eerdere delen in de serie, voelt het gevecht gelikt en stijlvol aan en laat het de soepele bewegingen en het zelfvertrouwen van de gelijknamige heks zien. Ik vind het heerlijk om met engelen en demonen te stampen of geweren te schieten vanaf mijn hoge hakken en rond te draaien om kleine trucjes te doen. Bayonetta 3 heeft een ongelooflijk vechtsysteem dat zo uitdagend kan zijn als je wilt, met tonnen unieke wapens en demonen om op te roepen om je bevelen uit te voeren.

Screenshot via Nintendo

Bayonetta is een van mijn favoriete videogamekarakters en ik heb me altijd gesteund gevoeld door haar. Hier is een vrouw die duidelijk vertrouwen heeft in haar vrouwelijkheid en de leiding heeft over haar eigen seksualiteit op een manier die feministisch en empowerment voelde voor andere vrouwen. Niet alleen het verhaal komt binnen Bayonetta 3 verbrijzelde dat beeld volledig, maar zelfs de manier waarop ze beweegt en praat voelde verkeerd. Misschien heeft dat iets te maken met de verandering van stemacteur, maar ik denk dat het dieper gaat. En met een plot dat het multiversum verkent, zou je denken dat dit een perfecte kans zou zijn om die kracht en kracht in haar sexy houding te ontdekken, maar in werkelijkheid geven de ontwikkelaars het alternatieve universum Bayonetta gewoon een ander gekleurd haar of een slecht accent. Het verhaal valt gewoon zo volkomen plat voor mij, vooral met al het potentieel dat een multiversum-verhaallijn zou kunnen bieden.

Ik schrijf deze recensie met een Bayonetta-amiibo op mijn bureau. Ze is geposeerd en klaar om wat billen te schoppen, geweren in de hand en ook te voet. Voor mij is ze een symbool van vrouwelijke kracht in videogames. Ze is niet perfect, en elk vrouwelijk verhaal dat vanuit een mannelijk oogpunt wordt verteld, zal een aantal gebreken hebben, maar ze is mijn Bayonetta. Misschien had het multiversum het feit kunnen onderzoeken dat Bayonetta verschillende dingen betekent voor verschillende mensen, en dat er in al onze gedachten verschillende versies van haar bestaan. Maar in plaats daarvan deden ze… wat ze ook deden.

In het voordeel van de game zijn de algehele personageontwerpen fantastisch zoals altijd, en de decorstukken zijn leuke spektakels met spannende finales. Het verhaal is nooit bijzonder samenhangend geweest in eerdere titels, maar ik voelde me in ieder geval enigszins betrokken bij de eerste en tweede game. Bayonetta 3 is zo’n door elkaar gegooide puinhoop dat het absoluut geen zin heeft dat ik het opgaf om zelfs maar de moeite te nemen om te begrijpen wat er aan de hand was. Het wordt niet eens gepresenteerd op een manier die logisch was of waardoor ik me kon bekommeren om wat er aan de hand was.

Screenshot via Nintendo

Andere personages voelen zich ook slecht. Jeanne komt nauwelijks voor in de game, en hoewel ik niet te diep wil ingaan op de relatiedynamiek tussen haar en Bayonetta, denk ik dat de chemie die ze deelt met Bayonetta in eerdere games de drijvende kracht is achter enkele van de interessantere scènes. Enkele van de openingsscènes in beide Bayonetta en Bayonetta 2 laat je naast Jeanne vechten of vechten voor Jeanne, maar ze wordt grotendeels buitengesloten Bayonetta 3, wat echt zonde is. Een nieuw personage, Viola, is duidelijk bedoeld om onhandig en onzeker te zijn in haar capaciteiten – aangezien ze nog steeds een heks-in-opleiding is – maar ze komt nogal irritant over. Wat Luka betreft, ik heb altijd van zijn onhandige charme gehouden, maar in dit spel kan hij net zo goed iemand anders zijn.

Bayonetta 3 voelt zo los van de rest van de serie, en eerlijk gezegd ben ik er gewoon teleurgesteld in. Het zou ook leuk geweest zijn om het op een andere console dan de Switch te ervaren. Hoewel de personages er bijzonder helder uitzien, voelen de beelden volkomen flauw aan. Vergeleken met een spel als Devil May Cry V, Bayonetta 3 kan alleen echt concurreren met zijn strijd. Anders, DMC V heeft het verslaan in graphics, karakterontwikkeling, stemacteren, schrijven – de lijst gaat maar door.

Ik voel me het meest teleurgesteld over Bayonetta 3 omdat er zoveel verspild potentieel is. De serie heeft een sterke basis gelegd op basis van de personages en thema’s, en er valt genoeg te ontdekken. In plaats daarvan, terwijl het ongelooflijk stijlvol blijft en zijn gestroomlijnde gevechten verbetert, valt het hier aangeboden verhaal volkomen plat. Voorlopig bewaar ik mijn Bayonetta-amiibo op mijn bureau als herinnering aan de versie die in mijn hart voortleeft.

Deze review is gebaseerd op de Nintendo Switch-versie van de game. Nintendo heeft ons een kopie verstrekt.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.