‘Binnenventilatie’ kan de overdracht van Covid-19 verminderen: studie

0

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat effectieve binnenventilatie nodig is om de verspreiding van Covid-19-overdracht te voorkomen. MIT-onderzoekers hebben onlangs ontdekt dat de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis ook van invloed kan zijn op het verspreidingsvermogen van het virus. De studie verscheen in het Journal of the Royal Society Interface, aldus het persbureau ANI.

Het MIT-onderzoeksteam meldde dat ongeveer 40% tot 60% van de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis in verband wordt gebracht met relatief lagere aantallen Covid-19-infecties en sterfgevallen, terwijl binnenomstandigheden buiten dit bereik worden geassocieerd met slechtere Covid-19-uitkomsten.

Deze bevindingen zijn gebaseerd op de analyse van het team van Covid-19-gegevens gecombineerd met meteorologische metingen uit 121 landen, van januari 2020 tot augustus 2020. Deze studie suggereert zelfs een sterk verband tussen regionale uitbraken en relatieve vochtigheid binnenshuis, meldde ANI.

Connor Verheyen, de hoofdauteur en een promovendus in medische techniek en medische fysica in het Harvard-MIT-programma in gezondheidswetenschappen en technologie, zei: “Er is mogelijk een beschermend effect van deze gemiddelde relatieve vochtigheid binnenshuis.”

“Binnenventilatie is nog steeds van cruciaal belang”, zegt co-auteur Lydia Bourouiba, directeur van het MIT Fluid Dynamics of Disease Transmission Laboratory en universitair hoofddocent bij de afdelingen Civiele en Milieutechniek en Werktuigbouwkunde, en bij het Institute for Medical Engineering and Science op MIT.

“We merken echter dat het handhaven van een relatieve luchtvochtigheid binnenshuis op die goede plek – van 40 tot 60 procent – wordt geassocieerd met minder Covid-19-gevallen en sterfgevallen”, zei Bourouiba, volgens ANI-rapporten.

Voor het volgen van de luchtvochtigheid hebben de onderzoekers zich gericht op de vroege periode van de Covid-19-pandemie, toen er nog geen vaccins beschikbaar waren, redenerend dat gevaccineerde populaties de invloed van andere factoren, zoals de luchtvochtigheid binnenshuis, zouden verdoezelen.

Het team verzamelde wereldwijde Covid-19-gegevens, waaronder het aantal gevallen en gerapporteerde sterfgevallen, van januari 2020 tot augustus 2020, en identificeerde landen met ten minste 50 doden, wat aangeeft dat er in die landen ten minste één uitbraak had plaatsgevonden.

In totaal richtten ze zich op 121 landen waar uitbraken van Covid-19 plaatsvonden. Voor elk land volgden ze ook het lokale Covid-19-gerelateerde beleid, zoals isolatie-, quarantaine- en testmaatregelen, en hun statistische verband met Covid-19-uitkomsten, volgens ANI-rapporten.

Het team gebruikte meteorologische gegevens om de relatieve luchtvochtigheid buiten in een land te berekenen. Daarna schatten ze de gemiddelde relatieve vochtigheid binnenshuis, op basis van de relatieve vochtigheid buitenshuis en richtlijnen voor temperatuurbereiken voor menselijk comfort.

Ze gingen er ook van uit dat gemiddeld genomen de meeste bevolkingsgroepen de middelen hebben om binnenruimtes te verwarmen tot comfortabele temperaturen. Ten slotte verzamelden ze ook experimentele gegevens, die ze gebruikten om hun schattingsaanpak te valideren.

Het is nog steeds onduidelijk hoe de relatieve vochtigheid binnenshuis de uitkomsten van Covid-19 beïnvloedt. De vervolgstudies van het team suggereren dat ziekteverwekkers langer kunnen overleven in ademhalingsdruppels in zowel zeer droge als zeer vochtige omstandigheden.

(Met ANI-ingangen)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.