VK om migrantensmokkelaars vanuit de ruimte op te sporen na eerste lancering vanuit Groot-Brittannië krijgt groen licht | Wetenschap | Nieuws

0

Het VK zal satellieten gebruiken om migrantensmokkelaars vanuit de ruimte te volgen nadat Spaceport Cornwall toestemming heeft gekregen om door te gaan met de allereerste raketlancering vanaf Britse bodem. De Launcher One-raket van Virgin Orbit, die onder de vleugels van een Boeing 747 zal worden vervoerd, zal tijdens een historische gebeurtenis worden gelanceerd vanaf de locatie van Spaceport Cornwall op Newquay Airport Cornwall. Het komt nadat de Civil Aviation Authority (CAA) groen licht had gegeven voor de lancering, omdat het het veilig achtte om door te gaan. Maar dit is niet alleen een sleutelmoment voor de snelgroeiende ruimtevaartsector in het VK, want een van de zeven satellieten die de Launcher One-raket in een baan om de aarde zal brengen, is de Amber-1-satelliet, die is ontworpen om te voorkomen dat mensensmokkelaars illegaal migranten verhandelen.

De satelliet was van de Britse start-up Horizon Technologies. Het werkt door te zoeken naar satelliettelefoon- en radarsignalen die afkomstig zijn van boten die hun transponders voor automatische identificatiesystemen (AIS) hebben uitgeschakeld, waardoor ze onopgemerkt blijven.

Maar de Amber-1 zal de wateren van de aarde onderzoeken op zoek naar veelbetekenende tekenen van illegale activiteiten en de informatie terugkoppelen naar het UK Joint Maritime Security Centre en de Royal Navy. Dit zou van vitaal belang kunnen zijn om te voorkomen dat migranten gevaarlijke routes nemen om de Britse kusten te bereiken, een belangrijke prioriteit van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Tot nu toe zijn in 2022 meer dan 40.000 mensen het Engelse Kanaal overgestoken in kleine boten. Terwijl het VK en Frankrijk een deal hebben gesloten waarbij Londen jaarlijks £ 8 miljoen extra aan Parijs overhandigt om te voorkomen dat het aantal migranten dat via deze route het VK binnenkomt, wordt teruggedrongen, zal de Amber-1 waarschijnlijk een extra helpende hand bieden.

John Beckner, CEO van Horizon, bedacht het concept van Amber-1 toen hij ontdekte dat criminelen communiceerden via satelliettelefoons die kunnen worden gevolgd. Hij zei: “Voor mensen die lange afstanden afleggen, gebruiken ze satelliettelefoons om te communiceren, zowel de vluchtelingen zelf als hun smokkelaarsbazen.”

De laatste jaren is het aantal migranten dat het Kanaal oversteekt toegenomen. Dit verandert de trend waarbij smokkelaars voorheen mensen doorgaans in vrachtwagens naar het VK brachten. Maar na de aanscherping van de veiligheid in de haven van Calais in Frankrijk – waar de Britse grenscontroles strenger zijn gemaakt – kiezen meer smokkelaars voor de Kanaalroutes.

Dit laat beperkte veilige en legale routes open voor migranten om naar het VK te reizen, wat betekent dat degenen die Noord-Frankrijk willen verlaten vaak hun toevlucht nemen tot zeer gevaarlijke methoden om Groot-Brittannië binnen te komen.

Liefdadigheids- en hulporganisaties roepen de regering al jaren op om meer veilige en legale routes op te zetten voor mensen om asiel aan te vragen in Groot-Brittannië, maar minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman is van mening dat migranten “opzettelijk illegaal het VK binnenkomen vanuit een veilig land, snel moeten worden teruggestuurd”. naar hun thuisland of verhuisde naar Rwanda”.

Ze heeft beloofd: “Ik zal kijken naar wetgeving om duidelijk te maken dat de enige route naar het VK via een veilige en legale route is.” De tussenkomst van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens bleek echter problemen te hebben met dit beleid en dwong in juni de annulering van de eerste vlucht naar Rwanda enkele minuten voor vertrek af.

LEES MEER: Rishi Sunak drong aan op het ‘onmiddellijk’ afschaffen van de betalingsregeling voor warmtepompen

In de afgelopen jaren hebben reizen in kleine boten over het Kanaal een aantal opgeëist, waaronder een aantal kinderen. Border Force beschikt ook maar over een beperkt aantal kotters en patrouilleboten die worden ingezet om smokkelaarsboten te onderscheppen en mensen aan land te brengen.

En wanneer grote aantallen migranten de reis maken, kunnen Border Force, RNLI en Coastguard soms moeite hebben om het hoofd te bieden. Daarom zou de Amber-1-satelliet van pas kunnen komen. De Amber-1-satelliet maakte eerder dit jaar zijn weg van AAC Clyde Space in Glasgow naar Spaceport Cornwall.

Het is geïntegreerd in het lanceersysteem van Virgin Orbit en is klaar voor de Start Me Up-missie, de eerste ruimte in het VK die waarschijnlijk de komende weken van start gaat.

Lucy Edge, Chief Operations Officer, Satellite Applications Catapult: “De satelliet van Horizon Technologies demonstreert op briljante wijze het succes van Britse ruimtevaartbedrijven en de toeleveringsketen die we vandaag hebben voor het ontwerp, de bouw, de lancering en de exploitatie van kleine satellieten.

NIET MISSEN
Caver herinnert zich het ‘sprakeloze’ moment waarop hij nieuwe mensensoorten ontdekte [REPORT]
Wereld treft 8 miljard mensen als landen met de grootste bevolking onthuld [REVEAL]
Rishi Sunak drong erop aan om de betalingsregeling voor warmtepompen ‘onmiddellijk’ af te schaffen [INSIGHT]

“Het verhaal van deze satelliet is er een van opmerkelijke Britse bedrijven die samenwerken voor wederzijds succes. Deze lancering vanaf Britse bodem markeert het begin van de volgende grote fase in het Britse ruimtevaartverhaal, waardoor commerciële toegang tot de ruimte vanuit onze eigen achtertuinen wordt ontgrendeld.”

Amber-1 zal naar verwachting de eerste zijn van meer dan 20 geplande Amber-satellieten die Maritime Domain Awareness (MDA)-gegevens aan gebruikers zullen verstrekken. Ze zullen unieke, gepatenteerde technologie gebruiken. Horizon-technologie levert niet alleen gegevens over het volgen en voorkomen van illegale smokkel, maar zal regeringen ook informeren over mensenhandel, piraterij en terrorisme.

Esra Kasapoglu, Director of AI and Data Economy, Innovate UK zei: De Britse satelliet- en ruimtevaartsector speelt een belangrijke rol bij het redden van levens, digitale communicatie, locatiediensten, wetenschappelijke ontdekkingen en het creëren van ecologische en sociale impact.”

Minister van Wetenschap George Freeman zei: Britse satellieten redden al tientallen jaren levens op zee door noodcommunicatie en locatiediensten te bieden, dus het is passend dat de eerste missie van Virgin Orbit vanuit Space Cornwall later dit jaar een maritieme inlichtingensatelliet zal lanceren.

“Dit zal een belangrijke mijlpaal zijn voor onze ruimte- en satellietsector van £ 16 miljard en een geweldig voorbeeld van de nationale ruimtevaartstrategie van de regering in actie.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.