USB-C wordt verplicht voor alle slimme apparaten die in India worden verkocht

0

NIEUW DELHI : India zal het type USB-C gebruiken als een gemeenschappelijke oplaadpoort voor slimme apparaten, waarbij belanghebbenden een consensus bereiken tijdens een vergadering van een interministeriële taskforce, zei minister van Consumentenzaken Rohit Kumar Singh woensdag.

De regering heeft breed overleg gevoerd om oplaadpoorten voor alle compatibele slimme apparaten te standaardiseren, maar heeft nog geen besluit genomen over opladers voor goedkope featurephones.

Met universele opladers hebben consumenten niet meer elke keer een andere oplader nodig bij de aanschaf van een nieuw toestel. Bovendien zal de verhuizing ook enorme hoeveelheden e-waste verminderen.

Volgens een ASSOCHAM-EY-rapport, Electronic Waste Management in India, zou India in 2021 naar schatting 5 miljoen ton e-waste hebben gegenereerd, alleen achter China en de VS.

“Tijdens de bijeenkomst ontstond er een brede consensus onder de belanghebbenden over de acceptatie van USB Type-C als oplaadpoort voor elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Verder werd overwogen om een ​​andere oplaadpoort te gebruiken voor featurephones,” voegde Singh eraan toe. Veel geavanceerde economieën evolueren naar standaard oplaadapparaten en -poorten. De EU streeft ernaar de USB-C-poort standaard te maken voor alle apparaten. Op 7 juni , heeft de EU volgens een rapport van Bloomberg voorlopige wetgeving aangenomen die vereist dat smartphones, waaronder de iPhone van Apple, medio 2024 zijn uitgerust met de USB-C-poort voor bekabeld opladen.

Een belangrijk punt van zorg voor India is dat als de EU eenmaal de overstap maakt, verouderde telefoons en apparatuur hier kunnen worden gedumpt, zei een tweede ambtenaar die om anonimiteit vroeg.

De vergadering van woensdag werd bijgewoond door vertegenwoordigers van het Indian Institute of Technology-Kanpur, het Maharaja Agrasen Institute of Technology, de Confederation of Indian Industry, de Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry en het ministerie van milieu, bossen en klimaatverandering.

Het ministerie van Consumentenzaken heeft ook een subgroep gevormd om de haalbaarheid van uniforme oplaadpoorten voor draagbare apparaten zoals smartwatches te onderzoeken.

Belanghebbenden waren het eens over een gefaseerde uitrol van een uniforme oplaadpoort voor “effectieve implementatie en gemakkelijke acceptatie”, zei de ambtenaar. “De industrie moet de inertie overwinnen bij het adopteren van een uniforme oplaadpoort voor het welzijn van de consument en het voorkomen van vermijdbare e-waste.”

Het ministerie van Milieu zal waarschijnlijk een impactstudie uitvoeren om de impact van de overgang naar een uniforme oplaadpoort op het genereren van e-waste te “beoordelen en te onderzoeken”, voegde hij eraan toe.

“Wereldwijd is er een verschuiving richting USB-C-poorten, dus het zou logisch zijn als we die overnemen. Een belangrijk punt is dat de snelheid van technologische veroudering in de elektronische industrie erg hoog is en dat wat vandaag in is, morgen uit is”, zegt Ajay Garg, lid van de Electronic Industries Association of India.

Het Centrum is van mening dat India moet overstappen op twee soorten standaardoplaadapparaten, een voor smartphones en draagbare apparaten zoals laptops en tablets, en een andere voor featurephones, die een groter marktaandeel hebben, had de minister van Consumentenzaken verteld vertegenwoordigers van de industrie en nodigt hen uit voor overleg.

Ambtenaren hopen dat met een beleid voor universele opladers de telefoonfabrikanten de kosten van opladers in de productverpakking zullen aftrekken, aangezien de meeste consumenten over de vereiste opladers en oplaadaccessoires zullen beschikken.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.