‘The Calling’ laat de wereld kennismaken met een ander type detective

0

Met De roeping streaming op Peacock vanaf 10 novemberedramatische televisiemaestro David E. Kelley (De Lincoln-advocaat) stelt het publiek voor aan Avraham Avraham (Jeff Wilbusch).

Avraham diep spirituele orthodoxe jood, die geloof smeedt met zijn rol als rechercheur bij de politie van New York City. Zaken oplossen, mededogen tonen en de leerstellingen van het judaïsme afschrikken naast deductieve technieken, om misdaad stap voor stap op te lossen. Een combinatie die dramatisch meeslepend blijkt te zijn en erin slaagt een originele draai te geven aan traditionele genreconventies.

Zoals met bijna elke andere creatie van David E. Kelley, De roeping is opzettelijk karaktergedreven. Gedurende de gecombineerde looptijd van deze slow burn zijn procedurele levens van de politie intrinsiek met elkaar verbonden, situaties escaleren en omstandigheden dicteren gedrag. Rechercheur Avraham is een meester in stemmingsmanipulatie, het overhalen van bekentenissen en bekentenissen van gedetineerden, zonder zijn toevlucht te nemen tot sterke tactieken. Half autoriteitsfiguur en half religieuze raadgever, de truc erachter De roeping komt van het casten van Jeff Wilbusch in die hoofdrol.

Gedwongen door zijn judaïsme om misdaden te zien als religieuze overtredingen in plaats van vooropgezette daden van wangedrag, is Avraham een ​​ander soort detective. Door zijn verhoorruimte meer als een biechthokje te behandelen, dwingt hij anderen op hun hoede te zijn en zichzelf te ontlasten. Dat is wat maakt De roeping zo intrigerend vanaf het begin, vooral wanneer Avrahams arbeidsethos wordt verstoord door zijn nieuwe partner Janine Harris (Juliana Canfield).

Afgezien van het cruciale plotpunt waarbij een vermiste jongen betrokken is, bepaalt de manier waarop Avraham en Janine met elkaar omgaan veel van het samenspel op dramatisch niveau. Haar verlangen om meer te weten te komen over een geloof dat traditioneel vrouwen buitenspel zet, betekent dat Avraham gedwongen wordt zich met iemand anders te verbinden in plaats van ongestraft te kunnen opereren. Dit biedt niet alleen mogelijkheden voor momenten van humor, maar onthult ook dat Avraham emotioneler is dan sommigen zouden verwachten.

Buiten hun centrale relatie, zijn ondersteunende spelers onder meer Avrahams baas Captain Kathleen Davies (Karen Robinson), die hem verwent vanwege zijn uitzonderlijke arrestatierecord. Rechercheur Earl Malzone (Michael Mosley) completeert de hoofdrolspelers in dit aangrijpende politiedrama.\

Vincent (Charlie Basso) krijgt Engelse bijles van zijn buurman Zack (Noel Fisher), een aspirant-schrijver met een partner Dania (Annabelle Dexter-Jones), en hun jonge baby. Vincents vader Leonard is aanmatigend, niet ondersteunend en teleurgesteld in een zoon die hij als zwak beschouwt. Op een zondag wordt Vincent zonder waarschuwing vermist, en niet lang daarna komt de politie erbij. Dit is de basis voor een verhaal met ongeoorloofde gedachten, fysieke overtredingen en intieme momenten van menselijke zwakte, waardoor Kelley de kans krijgt om in zijn favoriete sandbox te spelen.

Wat begint als een verhaal over één jongen, breidt zich al snel uit met enkele andere mensen, niet in de laatste plaats zijn ouders, hun buren en de in ongenade gevallen universiteitsprofessor John Wentworth (Tony Curran). Buiten degenen die overdekt en comfortabel binnen wonen, voegt deze dakloze ex-opvoeder een extra dramatische laag toe aan een mix die al boordevol potentieel zit.

In de rol, Tony Curran (De flits) straalt waardigheid uit, doordrenkt Wentworth met een inherent intellect en bewijst een gelijkwaardige partij voor Jeff Wilbusch als het gaat om aanwezigheid op het scherm. Hun dynamiek naast die van Avrahams tijdgenoten bij de politie maakt De roeping een direct boeiend voorstel, dat eenvoudig in elkaar past als zoveel puzzelstukjes.

De toon is perfect uitgebalanceerd en in termen van cruciale plotpunten is er een onberispelijk karakter, terwijl daaronder deze acteurs wat ingetogen karakterwerk leveren. In bijna alle opzichten De roeping komt naadloos samen en zorgt voor precies de juiste hoeveelheid dramatische spanning op het juiste moment. De conclusie bepaalt niet alleen de show voor seizoen twee, maar bevestigt ook dat Kelley de koning van zijn specifieke kasteel blijft.

Tegen het einde van aflevering drie komen die elementen allemaal samen terwijl het momentum, dat geleidelijk aan op de achtergrond was opgebouwd, in een stroomversnelling komt en verdachten zichzelf beginnen te onthullen. Het is dan, in die resterende minuten schermtijd dat De roeping geeft nog een paar geheimen op en bevestigt Avraham als een ander meeslepend personage in Kelley’s arsenaal dat zeker een aantal jaren op schermen zal blijven.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.