Nationale Dag van het Onderwijs: geschiedenis, thema, betekenis, viering en citaten door Maulana Abul Kalam Azad

0

Nationale Onderwijsdag
Afbeeldingsbron: BESTANDSBEELD Nationale Onderwijsdag

Nationale Onderwijsdag, wordt op 11 november gevierd ter herdenking van de geboortedag van India’s eerste minister van Onderwijs, Maulana Abul Kalam Azad. De dag viert zijn voorbeeldige bijdragen op het gebied van onderwijs en institutionele opbouw. Hij was de eerste onderwijsminister van het onafhankelijke India en diende van 1947 tot 1958. Nationale onderwijsdag wordt gevierd rond alle onderwijsinstellingen om het bewustzijn over het belang van geletterdheid te vergroten.

Nationale Onderwijsdag: Thema

Het ministerie van Human Resource Development stelt elk jaar een ander thema vast voor de Nationale Onderwijsdag. Het thema van dit jaar is ‘Changing Course, Transforming Education’.

Nationale Onderwijsdag: Geschiedenis

Ter ere van Maulana Abul Kalam Azad kondigde het Ministerie van Human Resource Development 11 november aan als ‘Nationale Dag van het Onderwijs’ op 11 september 2008. De aankondiging van het Ministerie zei: “Het Ministerie heeft besloten de verjaardag van deze grote zoon van India te herdenken door te herinneren aan zijn bijdrage aan de zaak van het onderwijs in India. Vanaf 2008 wordt 11 november elk jaar gevierd als de Nationale Dag van het Onderwijs, zonder het tot een feestdag te verklaren.”

Wie was Maulana Abul Kalam Azad?

Abul Kalam Ghulam Muhiyuddin, bekend als Maulana Abul Kalam Azad, geboren in Mekka, Saoedi-Arabië in 1888. Als vrijheidsstrijder begon hij in 1912 een wekelijks tijdschrift in Urdu genaamd Al-Hilal om kritiek te uiten op het Britse beleid. Hij begon nog een wekelijkse Al-Bagah nadat Al-Hilal werd verbannen.

Azad pleitte sterk voor onderwijs voor vrouwen. In de Centrale Vergadering in 1949 zei hij dat nationaal onderwijs niet gepast zou kunnen zijn als het geen aandacht besteedt aan de vooruitgang van de helft van de samenleving – vrouwen. Hij benadrukte het moderne onderwijssysteem en pleitte voor het gebruik van de Engelse taal voor educatieve voordelen. Wel vond hij dat het basisonderwijs in de moedertaal gegeven moest worden.

Nationale Onderwijsdag: feest

Nationale Onderwijsdag wordt jaarlijks op scholen gevierd door bewustwording over het belang van onderwijs te verspreiden. Dit wordt gedaan door het houden van interessante seminars, activiteiten, het werken aan projecten, het schrijven van essays en meer.

Motiverende citaten van Maulana Abul Kalam Azad

  • “We mogen geen moment vergeten dat het een geboorterecht is van elk individu om op zijn minst de basisopleiding te volgen, zonder welke hij zijn plichten als burger niet volledig kan vervullen.”
  • “Iemand die niet door muziek wordt geraakt, is ongezond en onmatig; is verre van spiritualiteit en dichter dan vogels en dieren, omdat iedereen wordt beïnvloed door melodieuze geluiden.”
  • “Wetenschap is neutraal. Haar ontdekkingen kunnen zowel worden gebruikt om te genezen als om te doden. Het hangt af van de kijk en mentaliteit van de gebruiker of wetenschap zal worden gebruikt om een ​​nieuwe hemel op aarde te creëren of om de wereld in een gemeenschappelijke vuurzee te vernietigen.”
  • “Onderwijzers moeten de capaciteiten van de geest van onderzoek, creativiteit, ondernemend en moreel leiderschap onder studenten opbouwen en hun rolmodel worden.”

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.