Mobiele industrie stemt in met gefaseerde uitrol van uniforme opladers voor apparaten in India

0

Smartphonebedrijven en brancheorganisaties hebben overeenstemming bereikt over een gefaseerde uitrol van een uniforme oplaadpoort voor alle elektronische apparaten, meldt het ministerie van Consumentenzaken woensdag.

Er zal een subgroep worden opgericht om de haalbaarheid van uniforme oplaadpoorten voor wearables te onderzoeken, zei het.

Dit werd besloten tijdens een discussie in de vergadering van de interdepartementale taskforce onder voorzitterschap van staatssecretaris voor consumentenzaken Rohit Kumar Singh hier.

De vertegenwoordigers van brancheorganisaties zoals MAIT, FICCI, CII, onderwijsinstellingen, waaronder IIT Kanpur, IIT (BHU), Varanasi, evenals de ministeries van de centrale overheid, waaronder het ministerie van Milieu, woonden de bijeenkomst bij.

“Belanghebbenden waren het erover eens dat er een gefaseerde uitrol van de gemeenschappelijke oplaadpoort kan plaatsvinden, zodat hetzelfde door de industrie kan worden toegepast en harmonieus door consumenten kan worden overgenomen”, aldus een officiële verklaring.

Tijdens de bijeenkomst ontstond er een brede consensus onder de belanghebbenden over de acceptatie van USB Type-C als oplaadpoort voor elektronische apparaten zoals smartphones, tablets, laptops enz. Verder werd overwogen om een ​​andere oplaadpoort te gebruiken voor featurephones , merkte het op.

“De industrie moet de traagheid overwinnen bij het aannemen van een uniforme oplaadpoort in het belang van het welzijn van de consument en het voorkomen van vermijdbare e-waste”, zei de secretaris tijdens de vergadering.

Ook heeft de Directie Consumentenzaken besloten een subgroep op te richten die de haalbaarheid van een uniforme oplaadpoort voor wearables gaat onderzoeken. De subgroep zal bestaan ​​uit vertegenwoordigers van brancheorganisaties, onderwijsinstellingen, enz.

Er was ook het gevoel dat er een impactstudie zou kunnen worden uitgevoerd door het ministerie van Milieu om de mogelijke impact van uniforme oplaadpoorten in elektronische apparaten met betrekking tot e-waste te beoordelen en te onderzoeken, aldus de verklaring.

De uniformiteit in oplaadpoorten is een stap in de richting van de LiFE-missie (Lifestyle for Environment), gelanceerd door premier Narendra Modi op COP-26, die oproept tot ‘mindful and intentional use’ door mensen over de hele wereld in plaats van ‘mindful en verkwistende consumptie’.

De LiFE-missie is van plan een wereldwijd netwerk van individuen te creëren en te koesteren, namelijk ‘Pro-Planet People’ (P3), die een gedeelde inzet hebben om een ​​milieuvriendelijke levensstijl aan te nemen en te promoten.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.